Nova vest
Košarka

Petak, 19.11.2010.

23:08

Ajverson poklonio sat za 'četvorku'

Legenda NBA lige Alen Ajverson još je jednom dokazao koliko je osoben.

Izvor: B92, kosarka.rs

Autor:B92, kosarka.rs

Default images

Američki bek je po dolasku u Bešiktaš uzeo dres sa brojem četiri od Fedora Liholitova, a zauzvrat je Rusu poklonio vredan sat.

Ajverson je blistavu NBA karijeru izgradio noseći dres sa brojem 3 u Filadelfiji i Denveru, dok je tokom boravka u Detroitu na leđima imao jedinicu. Po dolasku u Bešiktaš nije mogao da zaduži omiljenu trojku, niti jedinicu, zbog propisa u Prvenstvu Turske, pa je poželeo da dobije četvorku.

Postojao je jedan problem, dres sa brojem 4 već je bio zadužio iskusni centar Fedor Liholitov. Rus je posle razgovora sa čelnicima kluba pristao da ustupi broj slavnom saigraču. Liholitov je za ovo nagrađen upravo do Ajversona.

"U početku mi se nije svidelo da menjam broj koji sam već uzeo. Ipak, kada sam razmislio rekao sam: ‘Zašto da ne?’. Meni broj na dresu ništa ne znači, ako je njemu toliko važan, u redu. Ajverson mi je po dolasku na prvi trening prišao, zahvalio mi i predao mi poklon. U kutiji je bio lep i skupocen sat. Stvarno lep gest. Mislim da će Alen biti ogromno pojačanje za nas. Već na prvoj utakmici je pokazao da je još uvek paklen igrač, a kada se uigra sa ostatkom ekipe biće još bolji", kaže Liholitov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu