Nova vest
Košarka

Utorak, 06.07.2010.

09:51

Miličić ne nastupa za Srbiju?

Košarkaš Minesote Darko Miličić izjavio je za „Kurir“ da najverovatnije neće moći da igra za reprezentaciju Srbije na SP u Turskoj.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Miličić je rekao kako mu je bila velika želja da nastupa za srpsku reprezentaciju u Turskoj, ali da su mu čelnici Minesote rekli da žele da ga vide na početku priprema kluba.

Miličić je istakao da mora da poštuje odluku svog kluba koji će, umesto njega, obavestiti Košarkaški savez Srbije i selektora Dušana Ivkovića.

Moja želja je bila da igram za Srbiju, ali ljudi iz Minesote su mi kazali da ne žele da igram za reprezentaciju jer sam u ovom trenutku potrebniji klubu. Mnogo mi je žao, ali moram da poštujem njihovu odluku. Čelnici kluba su mi rekli da će oni kontaktirati sa Košarkaškim savezom Srbije, pa se zbog toga nisam ni čuo sa selektorom Ivkovićem. Osim toga, u prethodnom periodu sam imao i privatnih obaveza“, rekao je Miličić.

Miličić je izrazio veliko žaljenje što će propustiti Mundobasket.

Naravno da mi je žao, jer moja želja je uvek da igram za svoju Srbiju, ali okolnosti su se promenile. Bio sam na prekretnici da li karijeru da nastavim u Evropi ili da ostanem u NBA, i kad sam se odlučio za Ameriku, onda sam morao da prihvatim njihov zahtev. Na moju nesreću, za reprezentaciju sam igrao u periodu kad ništa nismo osvajali, i živ sam se kidao što je bilo tako. I sami znate šta sam uradio u Španiji i koliko sam želeo da nešto napravimo na tom Evropskom prvenstvu. Srce mi je bilo puno kad smo prošle godine osvojili srebro u Poljskoj, a verujem da ćemo i sada nešto uraditi“.

Miličić, koji nastupa za Minesotu, naredne sezone kao saigrače imaće Aleksandra Pavlovića, Nikolu Pekovića, uz moguć dolazak i Nemanje Bjelice.

Oni imaju totalno drugačiji mentalitet od nas, i mnogo će mi znači što ću imati priliku da govorim na svom jeziku. Velika je stvar što ću pored sebe imati igrače koji me razumeju i mogu da mi pomognu kad je teško. Moram da priznam da sam se i sam promenio i da na život gledam sasvim drugačije. Dobio sam dete, i to mi mnogo znači. Poslednjih godina igrao sam s dosta oscilacija, sad sam potpisao ugovor s Minesotom, i od mene se očekuje dosta u ovoj sezoni“, zaključio je Miličić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu