Košarka 133

Utorak, 06.07.2010.

09:51

Miličić ne nastupa za Srbiju?

Košarkaš Minesote Darko Miličić izjavio je za „Kurir“ da najverovatnije neće moći da igra za reprezentaciju Srbije na SP u Turskoj.

Milièiæ ne nastupa za Srbiju? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

Djera

pre 13 godina

"Čelnici kluba su mi rekli da će oni kontaktirati sa Košarkaškim savezom Srbije, pa se zbog toga nisam ni čuo sa selektorom Ivkovićem". On kao da prica o nekom majstoru koji treba da mu odradi neke poslove po kuci!

MANU CHAO

pre 13 godina

@Ivan
Ovako glup komentar odavno nisam procitao!!Kakve veze sa odlukom Milicica da ne igra za reprezentaciju imaju:"Partizan,cika Dule,Tegi,i ostali".Svojim komentarom samo si potvrdio da su kompleksi zaista neizlecivi!

ima ih 4

pre 13 godina

Milicic se po pitanju ponasanja promenio, takodje je napredovao u Minesoti, ali ima i dosta stvari koje mu zameram. Prvo da kazem jel mozda on nije imao kredita pa nije mogao da nazove KSS. Pa valjda je osnovni obicaj javiti se selektoru! Ali nema veze. Mozemo mi i bez njega. Imamo mi 4 centra koja ce da ujedaju na SP. Ti sjajni Krle,Raduljica,Perovic,Marjanovic njima treba dati priliku da igraju, jer su svojim igrama to i zasluzili!

Marko Ivankovic

pre 13 godina

Sa jedne strane mogu i da ga razumem jer ga Minesota zestoko placa pa postuje njegov klub ali sa druge strane imamo Krstica koji celu sezonu imamo problema sa povredama (takodje dobro placen) pa ce igrati na Mundobasketu. Zato ipak nemam nikakvo razumevanje za Milicica. Umesto da bude motivisan da igra zajedno sa ostalim momcima jer je ovo idealna prilika da vrati jos vise veru u sebe i narocito da popravi imidz od svog poslednjeg nastupa a on cak salje klub da javi selektoru. OK, ali to se nazove i sam selektor i kaze da ne moze, kakvo je ovo postovanje prema legendi kao sto je Duda, prema srpskom dresu??? Sramota!!! Nadao sam se da ce igrati jer bi onda stvarno bili jaki u reketu a sada sam za to da se Milicic nikad vise ne pozove u repku!!!!!

Иван-Ниш

pre 13 godina

Одувек сам ценио неког нашег кошаркашког играча по томе колико доприноси репрезентацији Србије. Овај што стално налази разлога да прескочи репрезентацију нека игра летње кампове. Само би имали проблема са његовом самовољом и необузданим понашањем. Уосталом то је више места за Радуљицу који је све бољи.

Dusan

pre 13 godina

Ako vec pljujete po fudbalerima nemojte zaboraviti da niti jedan fudbaler nikada nije odbio da igra za reprezentaciju.
Ta praksa odbijanja je pocela sa ovim velikim klokanima koji nazalost osim visine nemaju drugih kvaliteta.Sadasnja generacija kosarkasa je intelektualno cak ispod njihovih vrsnjaka fudbalera.
Oni su nazalost susta suprotnost Duceu,Cosicu,Praji ili Dordjevicu,ljudima zbog koji je ova nacija postala luda za tim sportom.
P.S. Za pomoc deci,ako je tacno, svaka cast.

slobodan

pre 13 godina

Milicic je nekorektan i u ovakvoj situaciji trebalo bi da je zavrsio sa reprezentacijom za sva vremena.

Mada, ne mogu da ga osudjujem previse. Dokle god se nastavlja ova retardirana praksa da se prvenstva igraju ovako kasno, u sptembru, a da se pre toga provodi tri meseca na pripremama - razumem svakog ko se trudi da to izbegne. Prvenstva treba da se odrzavaju krajem juna - pocetkom jula, kao sto je i bilo do 2001. godine.

m1989

pre 13 godina

120.000 dolara je dao za lecenje dece,toliko o tome kakav je covek.Sta je bilo ko od fudbalera uradio da dokaze koliko im je stalo do drzave i kome su oni pomogli,a svi su milioneri.I ne treba da igra kada smo ovakav narod,ne znamo da cenimo dobre ljude.Nama ne trebaju ratovi,sami cemo se poubijati.

Nenad

pre 13 godina

Bolje je ovako, samo bi nas zamajavao kao i Amerikance, niti je igrac niti ce ikada biti, a jos bitnije, moralni i ljudski kvaliteti ispod nule...kao i ovih na srecu malobrojnih pacenika koji ga podrzavaju.

Igor

pre 13 godina

Prvo debi u Nba, da se iskulira kao bice benefit za rep. u buducnosti pa ovo pa ono. Od toliko potiskivane zelje moze i da se poludi... kao npr. Stojakovic lep primer je dao. Sa mladima je uvek kako posejes tako pozanjes, losa berba.

Vuchko

pre 13 godina

On ni ne treba da igra za reprezentaciju... Srbija ima mladih igraca koji znaju da postuju zastavu svoje zemlje, sto su dokazali u Poljskoj. Tako da ovaj momak vecitog talenta, po meni nema mesta u nasem timu.
On je primer kako se jedan igrac ne treba ponasati, i kako ne treba predstavljati svoju zemlju, i samo bi kvario stimung ekipe.
Dzaba mu sva kinta preko bare, kada ce uvek ostati samo nedoraslo deriste koje ne zna da iskontrolise svoje emocije...

Ivan

pre 13 godina

Bravo, Darko! Bez obzira na to sto sam zeleo da igras za nas nacionalni tim u Turskoj, teska srca priznajem da je ovo ipak tvoj najbolji potez. Meni si ovim i konacno dokazao da si ozbiljan covek. Idi decko, zivi svoj zivot, budi sa detetom, porodicom, trenerom koji ti je konacno pruzio sansu i klubom koji ti konacno veruje. I ne obaziri se na to ko sta ovde pise i govori, nemoj nikom nista da objasnjavas. Ko dosad nije razumeo da zivot nisu samo "Partizan", "cika-Dule", Tegi itd, tom ni odsad nista nece biti mnogo jasnije. Samo napred, decko, pokazi Rembisu sta sve umes!

Luzercina

pre 13 godina

Ovom igracu je jedina svetla tacka u dosadasnjoj karijeri bila volja da igra za Srbiju.Niko ga nebi sprecavao da igras za reprezentaciju da je to naveo kao zelju i klauzulu u novom ugovoru.Najverovatnije se Milicic umorio od naporne NBA sezone i silnih utakmica.Stvarno je neverovatno da ovaj covek sa ovakvim ljudskim i igrackim kvalitetima toliko dugo prolazi u NBA ligi.

Kornjaca

pre 13 godina

Uf, o ovoj temi stvarno moze da se razglaba i razglaba. Ja licno mislim da je ova nasa drzava kriva sto mladim, uspesnim sportistima nije usadila u glavu da je najveca cast igrati za reprezentaciju. Darko kaze da klub ocekuje mnogo od njega ove sezone, e pa Darko i mi smo ocekivali da pokazes svoj talenat pod zastavom Srbije.
Ipak, ne osudjujem ovakvu odluku ali mislim da je morao LICNO da o svemu obavesti gosp. Dudu. Bar je toliko mogao

stecky

pre 13 godina

skup je telefon iz amerike strasno, pa darko rece ajde kad su se iz kluba isprsili da oni zovu dudu, da ja ovaj put iskuliram. iskuliraj darko sine doveka

Nesha

pre 13 godina

A on je bio u kombinaciji da igra za reprezentaciju? Ja sam mislio da smo od kako je Ivkovic preuzeo kormilo mi postali ponovo ozbiljna reprezentacija i Milicic, Jaric, Radmanovic i cela NBA ekipa koja je napravila losu atmosferu na EP u Beogradu nije vise pozeljna

djordjevic

pre 13 godina

Ovo je jedan od onih "zvezda Srbija nikad jugoslavija" vidjan po raznih splavovima u doba mokinih komaraca sa krstovima oko vrata. Iskreno, drago mi je sto takvi ne igraju za reprezentaciju.
Inace, Milicicu SVAKA CAST za sposobnost da napravi kintu. Tu mu niko nije ravan.

bulls7

pre 13 godina

Steta,bas steta to je igrac
koji sa 24 godine se jos nije dokazao.Ogroman potencijal,samo da ima dobru minutazu u sl.sezoni i nemoramo da brinemo narednih 5 godina.Milicic,Krstic,Raduljica najjaca centarska ekipa u evropi

navijac

pre 13 godina

Milicica je 2003. god. Detroit izabrao ispred: Dvejn Vejda,Karmela Entonija,Krisa Bosa,a pre Lebron Dzejmsa,pitam se sta su oni tada videli u njemu???

Pedja

pre 13 godina

Ne mogu tacno da se setim imena, mislim da je Garbahosa. Ugalvnom centar Spanaca koji godinama igra u NBA takodje pre par godina dobio zabranu od kluba da ne ucestvuje za Spaniju na Svetskom prvenstvu ili tako nesto slicno.
Covek onda uzeo dao otkaz timu i rekao vise nema problema da igram za svoju zemlju.
Ili jesi ili nisi!

paki

pre 13 godina

nadam se da ovaj covek nikada nece igrati za nasu reprezentaciju.

mada bih vise voleo da su neki fudbaleri rekli otvoreno da nece da igraju , umesto sto su zabusavali u africi!

g4

pre 13 godina

Kad se setim samo kako je Novicki iz svog dzepa placao Dalasu kako bi igrao za reprezentaciju Nemacke, uz to on je glavni igrac u ekipi a Milicic nije. Divac je 2002. imao 34 godine i nakon naporne sezone u Sakramentu igrao u Indijanapolisu. Sto se tice deteta, dobro je, jer ce Milicic da se ponasa odgovornije, kad smo vec kod toga, Krstic treba da postane otac i to u vreme prvenstva a secam se da je i Bodiroga rodjenje svog sina docekao igrajuci na nekom od reprezentativnih takmicenja. Niko nije vise dao kosarci nego sto je kosarka njemu.

Nemes1s

pre 13 godina

E ovako. Necu da govorim da li Milicic treba da igra ili ne, jer nisam ja da sudim o tome, ali oni koji posle prozivaju takve, e o njima mogu nesto da kazem. Ako ja vama sad 50 miliona dolara da ne pisete godinu dana ovde komentare, hocete li prihvatiti? Razmislite malo. Npr. Dusan Ivkovic dodje na par godina i posle ako mu se neko ne odazove, taj je kriv. A sta sad sto i on odlazi cim potpise nov ugovor? Pa i Pesic je otisao cim je potpisao nov ugovor (cimi mi se sa Barselonom). Tako da pustite ljude neka rade svoj posao onako kako oni misle da je najbolje. A nama ostaje da uzivamo u sportu onakvom kakvom je.

Gentleman

pre 13 godina

Ovo je u najmanju ruku nekulturno i nekorektno!
Ok, svako ima pravo na izbor, ali decko ako si prihvatio poziv onda ispostuj rec. Ako si vec resio da je pogazis, onda barem budi covek pa se javi selektoru, nema potrebe da ga o tome obavestavas preko medija ili ljudi iz tvog kluba! Valjda si ti u boljim odnosima sa Dudom nego oni! Ovako si ostavio veoma, veoma los utisak.
Ok je i to da ti ovo jeste prekretnica u karijeri, ali materijalno si definitivno vec obezbedjen... Imas potencijala da budes vrhinski igrac, ali dzaba ti sve to kad ne znas da se ponosas...

stop budalaštinama

pre 13 godina

Zamolio bih neobaveštene koji pišu da je morao da ih posluša jel mu od toga zavisi egzistencija da više ne lupaju gluposti !!!
Pa čovek je obezbedio sebi za 100 života dosadašnjim grejanjem klupa , uzeo je mnogo više nego svi ovi zajedno koji se brinu za njegovu egzistenciju !!!
Kako Pekovića kao novajliju nisu uslovili !?!?
Sad sam se zabrinuo za Krstića , eto on se odazvao , izgleda je zaboravio da misli na egzistenciju , ko zna da li će imati za hleb !?!?
Kapa dole za Krleta i ekipu a Miličić ... daleko mu lepa kuća !

Vlada

pre 13 godina

Podrska Milicicu.Decko samo pokusava da se izbori za svoju karijeru.Svako od nas bi se isto ponasao da je na njegovom mestu.Uostalom u pitanju je samo igra,a ne neka stvar od presudne zivotne vaznosti.

zoran

pre 13 godina

Srpski košarkaš Darko Miličić uplatio je donaciju za lečenje mališana koji boluju od smrtonosne Batenove bolesti.

Zahvaljujući igraču Minesota Timbervulvsa Aleksa (6), Zoe (5), Zvezdana (6) i Luka (8) putuju u Kinu na tretman matičnim ćelijama, koji će im produžiti život.

Miličić je poklonio neophodnih 120.000 dolara deci kojoj su mnogi zalupili svoja vrata uz obrazloženje da je bolest neizlečiva.

==============================

Tolko o Milicicu.
Vi koji ga pljujete, samo jedno pitanje.
Koliko ste odvojili za ovu nesretnu decu ?

Jedan, dva dinara....ili nula ?
Bice da je treci odgovor ispravan.

milos

pre 13 godina

ne zele Ameri jaku Srbiju na SP. Nema veze, jer smo jaki i bez Milicica. Zao mi je sto je odabrao da ostane u NBA. Trebao je da se vrati u Evropu.

zozon

pre 13 godina

Citam ovde sve komentare i zaista mi nije jasno zbog cega se dize ,prasina,oko Milicica.Covek ne zeli da igra i ok...Jednostavno,glupo ga je stavljati uopste na spisak.Takodje,on ni po cemu ne moze biti deo ove generacije.Tu mislim na karakter i mentalni sklop,podredjivanju kolektivu,ne trpi autoritete,a i konkurenciju jer pored Krstica moze da igra 15ak minuta.On uopste ne fali ovoj reprezentaciji jer ni prosle godine nije bio njen clan.Ja bi se pre zabrinuo da on jeste sa ovim momcima na pripremama jer tek bi onda sve puklo i otislo do djavola.

Eliyahu

pre 13 godina

Najbolje što Srbija ima bilo bi Maric5,Kešelj4,Bjelica3,Tripković2,Teodosić1,Krstić,Raduljica5.Veličković,Mačvan,Bogdanović,Rašić,Marković,eto kad ne može Mare nek Kosta ide ovaj put,ljudi Marić je zvijer nek se pravi neki presedan,da se mjenja taj zakon Fiba!Još kad bi tu bio Saša Pavlović i Saša Vujačić!

Pobednik

pre 13 godina

Hej, ljudi, pa to sto mu je do sebe stalo vise nego do reprezentacije je, pre svega, njegovo PRAVO izbora! To, "sta bih ja na njegovom mestu", je nebulozno poredjenje, jer NISTE na njegovom mestu. Realno nije ni prvi ni poslednji koji je odbio reprezentaciju. Medjutim, problem je mnogo dublji! Problem nije u Milicicu, vec je u nasoj sveopstoj nacionalnoj svesti. Ceo ovaj novi sistem vrednosti je stavio novac i politicku pripadnost ispred svega! Osecaj nacionalne pripanosti (a time i igranje za reprezentaciju) je na zacelju prioriteta. Zato ne osudjujte "Milicice", vec ovu vladajucu politicku "elitu", koja je i ucinila da je ljubav prema svojoj drzavi, stvar koja nije u skladu sa popularnim "pink vrednostima"...

Eliyahu

pre 13 godina

'ajmo sad da napravimo i mi presedan,pa ubacimo pravog čovjeka u tim Aleksa Marića,moli ga Australija da igra za njih,a on čeka neko čudo pa da zaigra za krv svoje krvi!

Valjevac

pre 13 godina

Cim se koji igrac dohvati prave kinte u NBA i pravog ugovora taj zaboravlja sta mu je repka donela... Dog svi ostali ce sada da ginu za repku jer imaju slabije dosta ugovore po evropi da bi za koju god i oni se otisli putem NBA i ponasali se isto kao Milicic. Ali da se ne zaboravi: JEDAN JE VLADE DIVAC!!!

sramota

pre 13 godina

I pre sedam godina kad je odlaziio u Detroit pomislio je da je igrač , "rekli mu da RAČUNAJU na njega " !!!
Ako iko u savezu ima i malo dostojanstva i ponosa , njega NIKAD VIŠE ne pozvati u reprezentaciju !!!
Odazvao se samo kad su ga tamo držali na klupi pa da proba da u repki odigra koji minut , a ovamo " moja Srbija " !!!
Jadno , bedno , licemerno !!!

Mexi

pre 13 godina

1.Ako je ovo tachno i nije bash losha vest,zashto menjati sastav reprezentacije koja je imala odlichan rezultat na prethodnom takmichenju i ubacivti choveka koji je kao lichnost nestabilan a kao igrach u najmanju ruku nekonstantan.
2.Prepustiti klubu da obavesti selektora kako nece igrati za reprezentaciju je totalno neposhtovanje i selektora i reprezentacije.
3.Poshto je izvor vesti kurir treba je uzeti sa rezervom.
4.Ne znam zashto neki ljudi ovde povezuju to sto je on oboleloj deci dao 100 000 evra za lechenje sa patriotizmom.Nazovite ga dobrotvorom zbog toga a ne patriotom.Izgleda da je ta rech na ovim prostorima isuvise chesto upotrebljavana za razlichite stvari da je izgubila smisao.

dimitriala

pre 13 godina

nije duda ni trebao da ga zove samo bi kvario atmosferu. ne secam se kada je odigrao dobro neku tekmu, sem ako 8 poena i 3 skoka nije dobra tekma IoI a da ne pricamo o manjku kosarkaske inteligencije sto mu je i osnovni problem. o njemu je sve rekao zeljko posle ep i zacudilo me kada ga je duda pozvao ali kapiram da se tripovao da moze da ga dovede u red. on to nije prepoznao vise bi mu znacilo da je radio celo leto sa dudom nego 16 priprema u NBA cirkusu. al dobro vise on gubi nego reprezentacija.

njuska

pre 13 godina

Kao prvo mislim da je ovo veliki gubitak za reprezentaciju jer je Milicic nezamjenljiv igrac kao verovatno i Tripkovic ali sta je tu je. Ipak mislim da je uz duzno postovanje i Duda Ivkovic dao los primer svim igracima jer dok se od njih trazi da se odreknu zahteva klubova da ne igraju i dodju na pocetak priprema on je otisao u Olimpijakos i tako pokazao svima da mu je bitniji neki klub nego reprezentacija,zasto onda da i igraci ne razmisljaju tako jer i oni zive od klubova a ne od reprezentacije..Zato nemojte odmah da ospete paljbu po Darku mada i ja mislim da je trebao da igra kao sto mislim da je Duda trebao da ispostuje ugovor sa savezom..PS.jos mi je gore kada procitam komentare tipa da Milicic nije Srbin i sl. Za sve vas koji tako kazete setite se Duska Tosica !!! odbio je zelju kluba da ne igra na Olimpiskim igrama,otisao kao patriota,izgubio mesto u ekipi oteran u drugi klub i sada prolazi kroz najtezi period u karijeri a vi zbog kojih je to i uradio ga ismijavate i sprdate se na njegov racun po forumima..I to mu je hvala..

z

pre 13 godina

Vidi se koliko mu je stalo da igra za reprezentaciju. Uvek neki izgovor. A nije imao ni hrabrosti da to licno kaze selektoru nego se krije iza kluba. Egzistencija mu nije problem, on se odavno hvalio kako je puno zaradio. Sto se tice tih operacija, svaka cast, ali ovo je druga tema. Naravno da cemo ga kritikovati zbog ovog postupka, a istovremeno mozemo hvaliti to za decu. Nije on svetac pa da mu zbog jednog dobrog dela bas nista ne smemo zameriti.

Velaja Dusan

pre 13 godina

Sramota!Sta on misli da ce posle ovaga neko da ga postuje, prosle godine isto nije igrao sad opet, to mogu samo nekvalitetni ljudi.

Kobe 24

pre 13 godina

Strasno je to kakvi se komentari ovde mogu procitati... "Zelim mu sve najgore u zivotu, te NBA igrace ne treba ni zvati (sta je Krstic?), kakav jadnik"... Kako VAS nije sramota? On je nedavno potpisao cetvorogodisnji ugovor sa Minesotom, a to je prva ekipa u NBA u kojoj je dobio adekvatnu minutazu i prostor u igri. Naravno da je njihova zelja da im igrac sa kojim su potpisali cetvorogodisnji ugovor i na koga ozbiljno racunaju u narednoj sezoni bude na raspolaganju na pocetku trening kampa i naravno da on zeli da izadje u susret ljudima koji su mu (napokon) dali sansu i od cijeg novca zivi. 20 miliona dolara za 4 sezone... Svi ste vi velike patriote i kriticari, a kada bi vam neko postavio ovaj novac sa jedne strane i nastup za reprezentaciju sa druge, bas se pitam sta bi vi izabrali? On se vise puta odazvao pozivu i to kada je bilo najteze (dok su drugi igraci izbegavali da igraju za reprezentaciju). Za psovke nemam komentar, vidim da se ovde prizivaju neki igraci koji em nemaju pravo da igraju za nasu reprezentaciju, em se BIJU sa protivnickim igracima (sto je meni mnogo strasnije od psovki-koje su takodje za osudu). Neki ljudi i reprezentaciju gledaju zaslepljeni navijackim strastima sto je zaista strasno... Nije razlog sto ovde neki MRZE Darka to sto je psovao sudije (psuju ih i neki poznati treneri koji su predmet obozavanja tih istih koji MRZE Darka) i sto se sada nije odazvao pozivu selektora. Razlog je drugi, navijacke prirode...

Zoki

pre 13 godina

Ne pljujte decka.Nezeli. NEMORA. Kad bi bar neki fudbaleri htjeli ovako da ne nastupaju za reprezentaciju,onda bi veceras svi Srbi sjedili ispred tv i gledali kako ponizavamo oranje.Dakle Darko,ima ko hoce i ti momci ce nas i ove godine obradovati

ilija

pre 13 godina

Dali vi Stvarno verujete onom sto se napise u KURIRU???Nemojte da blatite coveka,treba valda da kosarkaski savez objavi dali ce Milicic igrati a ne neke nazovimo "novine"...

Iskreno

pre 13 godina

Molio bih dezurne pljuvace da preskoce ovu temu. Darko je pokazao koliko mu je stalo do naroda u Srbiji samim tim sto je deci koja boluju od opake bolesti obezbedio finansijsku pomoc i podrsku. Pitanje je: Gde je Srbija bila da pomogne toj deci?
Ako klub zahteva od njega da ne igra na prvenstvu, onda je bolje da postuje njihove zelje, jer mu je to egzistencija. Reprezentacija ce se snaci i bez njega, sto smo videli na proslom prvenstvu. Bilo bi dobro da je tu, ali ako je takva situacija, ne treba ga kriviti.

Paks

pre 13 godina

Milicicu odmah da si se spakovao i dodji da igras za Srbiju! Mi spremamo tim za pohod na tron i ti si nam veoma bitan sraf u masini. Nadam se da ovo nije istina jer kurir ima obicaj da prikaze stvari onakvim kakve nisu.

tmac

pre 13 godina

Je`n,dva,tri oko novca svet se vrti
cetiri pa pet ovo tvrdi ceo svet
shest i sedam oko sebe gledam
kako novac svet stvara,svet se vrti oko para!!!

sza

pre 13 godina

Čoveka interesuje samo novac... ono što mi najviše smeta jeste to što stalno potencira koliko on voli ovu zemlju i slično. Nadam se da NIKADA više neće igrati za reprezentaciju Srbije.

Barney Stinson

pre 13 godina

a kako moze Pekovic da ode na pripreme sa reprezentacijom, ostane cijeli Jul, igra kvalifikacije cijeli Avgust i tek onda podje u Minesotu? Vjerovatno jer zna da takve kao ti moze da jede za dorucak :)

DeDa

pre 13 godina

Ova prvenstva u kosarci su u poslednje vreme postala prava sprdacina. Za reprezentacije ne igraju najbolji vec ko hoce i ko moze.
Ja mislim da fudbalski klubovi imaju obavezu da puste igrace da israu za svoje reprezentacije na svom zvanicnim takmicenjima ili im sleduju debele kazne.U kosarci to nije slucaj, a izgleda da neki igraci tu cinjenicu koriste kao alibi kada ne zele da igraju za nacionalni tim.
Sto se Milicica tice bilo bi mu jako korisno da bude u reprezentaciji jer bi napredovao u igrackom smislu pa bi bio korisniji Minesoti, a i on bi bio zadovoljniji.Medjutim nekako uvek donese pogresnu odluku.

Kriik

pre 13 godina

Samo nemoj ti da vaspitavaš dete i sve je OK! Nisi nam neophodan za reprezentaciju čak naprotiv. Nema smisla staviti te u isti koš sa momcima kojima taj grb nešto znači ...

SCG

pre 13 godina

Uzivaj Darko ...Prekrsti noge i hladi se na nekom lijepom ostrvu...Zasto bi se ti znojio kada ces "za koji dan " dobiti dvadesetak miliona ...

Imp

pre 13 godina

I Darko nam je progovorio ! Do sada sam ga uvek podrzavao bez obzira na sve gluposti koje je pravio i bio za to da se zove u reprezentaciju,ali ovo je stvarno previse nekulturno i za njega.
Sve ovo ne bi bilo toliko strasno da je bio toliko kulturan da se barem jednom javi selektoru i da kaze da nije siguran/spreman/odlucan sta vec,a ovako ce se javiti klub umesto njega. Divno,samo da se on ne uznemiri jer zaboga "ima i privatne obaveze",kao da su ostali igraci samci koji nemaju gde van sezone.
A i njegove "okolnosti koje su se promenile" je samo taj ugovor koji je potpisao pa mu Srbija ne treba da bi nasao dobar angazman u Evropi.
Krsticeva Oklahoma je igrala skoro egal sa LAL u play-offu pa on moze da dodje da igra,a smesna Minesota njemu zabranjuje,verovatno zbog velikih planova da uzmu titulu.
Stvarno,nije svako Gasol,Parker,Nowitzki...
Svejedno,srecno u NBA.

Бранислав

pre 13 godina

То је тај велики Србин, не велика Србенда Дарко Миличић! Чим су паре у питању све отпада, какаво играње за Србију, он човек "мора да слуша управу свог клуба" ! Пустите нас више "Србовања" у спорту код наших спортиста, све је то, час изузецима, чиста глума и фолирање ! Паре, паре и само паре су најважније већини наших спортиста, и наравно да не заборавим популарност јер са тим иду и жене, а оно "дизање три прста"... ма доста сам већ написао !

Miki

pre 13 godina

Vaspitanje, obrazovanje, poštovanje, patriotizam, zahvalnost i jos mnogo toga treba ovom... ne znam kako da ga nazovem... uh... Samo mi bez veze pokvari dan... Vratice se sledece godine kao mis, naravno, tad ga treba pljunuti!

grobar iz Praga

pre 13 godina

Mi smo bre najgori narod. Pazi koliko ruznih reci upuceno na racun coveka koji, se mozda obrukao nekim izjavama i psovkama, ali pomogao bolesnoj deci i njihovim roditeljima. Ili to mozda nema veze sa kosarkom. I nema, ali ima veze sa covekom, ljudinom velikog srca. Pa nije Srbija nesto za sta svako mora da se zrtvuje. Sta je ta ista Srbija njemu dala, i vama, osim onima sto sa njom upravljaju i unakazili je.Ako imate pljuvacke viska, ispljuvajte svoje poslodavce koji vam nisu dali plate od prosle godine. Pustite bre coveka da zivi svoj zivot. Njemu je karijera i klub ispred svega, sto je i normalno. Od toga zivi i od tih para ce da izleci decicu. Kako bre mozete da budete tako okrutni i nehumani. Covek je tim gestom oprao sve ljage sa sebe.I svaka mu cast.
Milicicu srbine, sve najbolje u karijeri i ti si za mene covek iskrenog i velikog srca.

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

Pare, pare , pare .. volim samo pare... mojoj dusi napacenoj samo pare fale..
Pare, pare , pare... volim da me kvare..
Prvo nece da igra, pa mu je dosta Amerike..
Pa nas obruka svojim izjavama..
Zatim dobar ugovor.. i opet nece da igra za Reprezentaciju (ili kako to vole Hrvatisti da kazu: Repku)
...
I za sve ima izgovor..
Srbin u originalu.. ne znam sto se cudite uopste...

Drazen 3

pre 13 godina

koliko znam i Pekovic je potpisai ugovor sa MInesotom,pa ce da igra za Crnu Goru??? I Bjelica je na probi,pa ce i on da igra??? Smatram da je ovo prazna prica oko Darka i da ce igrati u Turskoj.

srba

pre 13 godina

Slazem se sa mnogima da je Darko trebao na drugi nacin da postupi i da obavijesti da nece igrati. Medjutim jednostavno takav je. Ja po njemu da pljujem necu jer je i prekovise pljuvaca a isti pitam se sta su uradili za svoju zemlju. Meni je Darko pokazao kakav je kao covek kad je uplatio novac da se ona djeca posalju na lijecenje od bolesti koja nije na spisku naseg zavoda kao bolest za koju se dotiraju lijecenja. Meni je mnogo prece da li ce jos koji put da ponovi neki takav get nego da li ce da igra na prvenstvu. Jer ta takmicenja su zabava za siroke narodne mase kojima se narodu skrece paznja sa svakodnevnih problema a ovo sto je on uradio je nesto mnogo vece. Tako da pljuvaci stop!!!

baxus

pre 13 godina

sta ocekivati od coveka koji je jednom odbio da igra za reprezentaciju da bi polozio vozacki?
(mislim da je bilo cim je otisao u NBA, pre nego sto je odigrao prvu sezonu za detroit)

Jos jedan u nizu...

pre 13 godina

Ne napadajte momka.Jednostavno,neki ljudi imaju sve od Boga dato,da postanu veliki,ali ih pogresne odluke sprece u tome...

goran

pre 13 godina

Normalno je da čovek prvo gleda sebe a ne da se žrtvuje za one koji će ionako posle prvenstva da ga pljuju. Podsetiću vas da je Darko Milićić nedavno platio operacije bolesnoj deci sa preko 100 hiljada dolara.

znanje-imanje

pre 13 godina

Koliko zlonamernih i pogrešnih komentara! Prvo i prvo, Miličić je višestrukom glupošću uništen izuzetan talenat. Otišao je premlad, to jer alavi glodari ovde nisu umeli da im lepo objasne da ode par godina kasnije, zreliji i sa mnogo većim igračkim iskustvom. Onda ga je besmisleno uzeo Detroit koji tada ima 4 odlična centra, iskusna i sa zagarantovanom minutažom. Vrhunac gluposti su učinili time što su krenuli da ga nabilduju i trajno mu uništili šut i koordinaciju pokreta. On nije za poziciju pet, pre je za neku neobičnu četvorku. Sabonis, Divac, Novicki, svi zanimljivi visoki beli igrači su imali svoje unikatne sposobnosti i Miličić je mogao biti tako nešto. Na sve to njega su kao klinca bacili u hladno američko okruženje, što je sve zajedno učinilo ne da mu se kuršlusi u glavi srede nego da se umnože.
Osnovne su dve stvari. Ako i nije idealan naš je i bolje da mu je dobro nego da nije. A mi smo mala zemlja i nemamo desetine izuzetnih talenata. Zato ljudi kritikujte ali ne pljujte i ne budalite. Očigledno su mu uslovili novi ugovor verbalnim dogovorom da ne ide na šampionat. Prvi cilj je da on postane stabilan NBA igrač najzad velike minutaže. Onda će imati i pravi kvalitet. A tada će i moći novostvorenim autoritetom da nadjača svoj NBA tim i da pomogne reprezentaciji kasnije. Zašto otežavati nekom ko je u krizi i gaditi mu reprezentaciju za koju makar verbalno želi da igra?

delijasm

pre 13 godina

Jaoj ne verujem. Pa bolje da si cutao. Bas se vidi da imas volje da igras za SRBIJU! Iskreno, takvi igraci nam ne trebaju, samo oni koji igraju za zemlju srcem, a Duda majstor zna koji su to igraci!

nikola mandic

pre 13 godina

koga nema bez njega se moze.izabrace Duda nekog izmedju marjanovica,perovica i raduljice.koliko mu prica pije vodu,dokaz je Nikola Pekovic koji nastupa cak u kvalifikacijama a takodje je potpisao ugovor sa minesotom.neka mu je prosto i neka se vise nikad ne odazove niti ga treba na spisak stavljati.psovanjem sudija i nejavljanjem selektoru je pokazao kulturu a proglasavanjem za najveci promasaj u istoriji nba draftova pokazao je i kosarkaski potencijal.uzas kakvo razocaranje za navijace,imaju li ti ljudi obzira da im neko prati igre tokom cijele godine?katastrofa.

Miki

pre 13 godina

Ovim potezom Milicic je zatvorio zauvek vrata reprezentaciji bar dok je Duda selektor,jer znajuci njegov karakter tesko da ce preci preko ovoga. Duda se oseca sada izigranim i ovu gresku Darku nece oprostiti.Ali Boze moj!Bar ne oskudevamo na tim pozicijama,imamo Krstica,Novicu,Radulja i Kostu a tu je i Savanovic tako da nema zima za srpsku kosarku.Napred Orlovi!

cantona

pre 13 godina

otkad sam pročitao da je platio lečenje onoj bolesnoj deci, moje mišljenje se o miličiću promenilo mnogo i na bolje. ova odluka to neće promeniti. bolje biti veliki čovek nego veliki patriota

hag

pre 13 godina

Kao prvo i najbitnije...ne treba nam! Kosarkaskoj reprez. ne trebaju igraci koji greju klupu kao sto je to slucaj u fudb. reprez.!
Kao drugo pokazao se kakav je patriota i covek...a u ovom intervju samo laze! Ali je i pitanje koliko se moze verovati kuriru...
Rekli su i Krsticu da ostane i to je prica koju vrte igraci vec godinama ali opet Krstic ce doci...a ti?
Imamo mi i bolje i spremnije igrace!

Babin_zub

pre 13 godina

Sta da ti kazem...Neka ti je sa srecom i dete i novi ugovor...Pa se vidimo nekad na tribinama.Sa repkom si zavrsio ako ovi iz KSS imaju imalo obraza.

dalmos

pre 13 godina

Ma ne brini ,snacice se sudijina cerka i bez tebe, a oreprezentaciji da i ne govorim. Za mene je ovo odlicna vest, jer mislim da bi vise odmogao nego pomogao.

devetar Cokulić

pre 13 godina

Nikada nije, niti ce se pojaviti (meni) antipaticniji covek od ovog Milicica. Do sada je to bio Nebojsa Ilic ali ovaj ga je prevazisao.

Dimitry

pre 13 godina

To da li ti je zao, ili ne, to je sada potpuno svejedno. A koga nema, bez njega se moze (a i mora). Puno srece na EP-u ostalim reprezentativcima, kojima je REPREZENTACIJA > kluba.

Dragos

pre 13 godina

Milicicu, mislim da je bio osnovni red da se javis selektoru Ivkovicu i objasnis razloge. A ne ovako, "oni su rekli da ce oni kontaktirati selektora Ivkovica". Razloge koji se naveo razumem, ali ne razumem ovakvu nekorektnost prema Ivkovicu. Zna se sta je red, a ti ga nisi ispostovao. Ovakav postupak govori veoma ruzno o tebi, kao licnosti. I nadam se da se ubuduce barem vise neces busati u patriotizam. Jasno si ga pokazao ovog puta.

Severina

pre 13 godina

"Čelnici kluba su mi rekli da će oni kontaktirati sa Košarkaškim savezom Srbije, pa se zbog toga nisam ni čuo sa selektorom Ivkovićem."

I zbog toga covek nije nasao za shodno da se javi selektoru. Pa ja da sam na njegovom mestu bio bih u kontaktu svaki dan sa selektorom, ako vec imam toliku zelju da igram za reprezentaciju Srbije.

Ovakve izjave su zaista deplasirane.

vladimirrr

pre 13 godina

dace bog da se smirio i opametio,srbiji je potreban darko a i srbija njemuu sve najboljee za njegaaa bice jos sansi da on pokaze sta znaa

DuleNS

pre 13 godina

Da li je moguce da je ovoliko los covek? Kada je potpisao za Detroit nije mu palo na pamet da se odazove reprezentaciji, setio se tek kada je pao na dno. Sada opet misli da je neki dobar igrac i nece da igra. Bruko jedna! Ovakvi ljudi nam i ne trebaju. Pa ja bih ginuo za minut u tom dresu, da slusam himnu i gledam u zastavu pred 15000 ljudi... Muka mi je od ovakvih, zaista mi je muka!

Slobodan

pre 13 godina

Evo ga jos jedan patriota. Kada treba da se igra i gine na terenu za svoju Srbiju onda ga nigde nema a da pusti jezicinu e tu je prvi. Nisi ti njima potreban nego te malo zezaju. Ti da si neki igrac ti bi njima postavljao uslove a ne oni tebi. Ajd sad igraj za Amere i cuti

scarface

pre 13 godina

Dok nije imao resen status bila mu je potrebna reprezantacija da bi sebi podigao cenu. Cim je potpisao ugovor to se menja. To sve govori.

Boris

pre 13 godina

Bravo Srbine

Sad se vidi koliko ti je važna Srbija i koliko voliš svoju zemlju
Čim se pojavila prva šargarepa ode Darko i zaboravi sve
Svaka čast i ja sam za to da ga se više ni ne zove u reprezentaciju

Srbin

pre 13 godina

Steta! :((
Veliki igrac, covek i najveci Srbin ce propustiti prvenstvo. Njegov gubitak je tesko nadoknadiv, ali na zalost, koga nema bez njega se mora!!

nenads

pre 13 godina

Mozes misliti sto Milicic ne igra. Vrlo vazno. Ja sam uvek bio za to da gospodu iz NBA i ne treba zvati. Uvek im nesto smeta, nesto ne mogu, ne uklapaju se, ne postuju...

tyler

pre 13 godina

alo bolan kakvo pljuvanje... sta samo laprdate tu... sta ste vi to uradili pa vam to daje za pravo da govorite da je los, da nije patriota itd... daj prst na celo pa polako razmisli prije nego sto opalite da piseta... neka mu je sa srecom a srbija je bila i prije njega a bice i poslije njega...

pozdrav

ofk

pre 13 godina

Normalno.Nece da mu Duds Ivkovic kroji kapu i ucenjuje svojon sujetom isto vazi i za Igora.Duds moze sebi da obezbedi ugovor u Grckoj a trazi od igraca koji zive od kosarke da se odmaraju 10 dana...zato mu se nikada ne odazivaju najbolji igraci i zato nikada vise necemo biti zlatni..dok je ti elita tipa Kapicic,Ivkovic,Bata Djordjevic....

hogar

pre 13 godina

A sto Minesota ne kaze svojim igracima kada su u pitanju OI da ne igraju za reprezentaciju SAD.Da li jei tadainteres kluba veci od igre za SAD. Opekli seameri sa svojim nazovi dream timovima na ranijim SP pa sada svim evropljanima koji tamo igraju pricaju istu pricu. Kako ce na pocetku priprema nedostajati LeBron, Kobe, i ostali. Priceza malu decu. Ili je toizgovor Milicica

Nikola

pre 13 godina

Ovo je bez komentara... Glupost... Klub nema pravo da brani igracu da igra za reprezentaciju, mogao je da smisli neki malo bolji izgovor...

Pini G

pre 13 godina

Naravno care bio si na prekretnici i kad si odlazio u NBA, tada si pod slicnim izgovorom odbio nacionalni dres, a postao si epizodista, zelim ti da tako nastavis i dalje...da mases peskirima i pricas o svom povratku u evropu i nacionalni dres, ali ce rada Marjanovic i Raduljica biti nekoliko galaktickih godina ispred tebe.

Babin_zub

pre 13 godina

Sta da ti kazem...Neka ti je sa srecom i dete i novi ugovor...Pa se vidimo nekad na tribinama.Sa repkom si zavrsio ako ovi iz KSS imaju imalo obraza.

Pini G

pre 13 godina

Naravno care bio si na prekretnici i kad si odlazio u NBA, tada si pod slicnim izgovorom odbio nacionalni dres, a postao si epizodista, zelim ti da tako nastavis i dalje...da mases peskirima i pricas o svom povratku u evropu i nacionalni dres, ali ce rada Marjanovic i Raduljica biti nekoliko galaktickih godina ispred tebe.

DuleNS

pre 13 godina

Da li je moguce da je ovoliko los covek? Kada je potpisao za Detroit nije mu palo na pamet da se odazove reprezentaciji, setio se tek kada je pao na dno. Sada opet misli da je neki dobar igrac i nece da igra. Bruko jedna! Ovakvi ljudi nam i ne trebaju. Pa ja bih ginuo za minut u tom dresu, da slusam himnu i gledam u zastavu pred 15000 ljudi... Muka mi je od ovakvih, zaista mi je muka!

Dragos

pre 13 godina

Milicicu, mislim da je bio osnovni red da se javis selektoru Ivkovicu i objasnis razloge. A ne ovako, "oni su rekli da ce oni kontaktirati selektora Ivkovica". Razloge koji se naveo razumem, ali ne razumem ovakvu nekorektnost prema Ivkovicu. Zna se sta je red, a ti ga nisi ispostovao. Ovakav postupak govori veoma ruzno o tebi, kao licnosti. I nadam se da se ubuduce barem vise neces busati u patriotizam. Jasno si ga pokazao ovog puta.

Boris

pre 13 godina

Bravo Srbine

Sad se vidi koliko ti je važna Srbija i koliko voliš svoju zemlju
Čim se pojavila prva šargarepa ode Darko i zaboravi sve
Svaka čast i ja sam za to da ga se više ni ne zove u reprezentaciju

dalmos

pre 13 godina

Ma ne brini ,snacice se sudijina cerka i bez tebe, a oreprezentaciji da i ne govorim. Za mene je ovo odlicna vest, jer mislim da bi vise odmogao nego pomogao.

devetar Cokulić

pre 13 godina

Nikada nije, niti ce se pojaviti (meni) antipaticniji covek od ovog Milicica. Do sada je to bio Nebojsa Ilic ali ovaj ga je prevazisao.

nenads

pre 13 godina

Mozes misliti sto Milicic ne igra. Vrlo vazno. Ja sam uvek bio za to da gospodu iz NBA i ne treba zvati. Uvek im nesto smeta, nesto ne mogu, ne uklapaju se, ne postuju...

Nikola

pre 13 godina

Ovo je bez komentara... Glupost... Klub nema pravo da brani igracu da igra za reprezentaciju, mogao je da smisli neki malo bolji izgovor...

Dimitry

pre 13 godina

To da li ti je zao, ili ne, to je sada potpuno svejedno. A koga nema, bez njega se moze (a i mora). Puno srece na EP-u ostalim reprezentativcima, kojima je REPREZENTACIJA > kluba.

stop budalaštinama

pre 13 godina

Zamolio bih neobaveštene koji pišu da je morao da ih posluša jel mu od toga zavisi egzistencija da više ne lupaju gluposti !!!
Pa čovek je obezbedio sebi za 100 života dosadašnjim grejanjem klupa , uzeo je mnogo više nego svi ovi zajedno koji se brinu za njegovu egzistenciju !!!
Kako Pekovića kao novajliju nisu uslovili !?!?
Sad sam se zabrinuo za Krstića , eto on se odazvao , izgleda je zaboravio da misli na egzistenciju , ko zna da li će imati za hleb !?!?
Kapa dole za Krleta i ekipu a Miličić ... daleko mu lepa kuća !

zoran

pre 13 godina

Srpski košarkaš Darko Miličić uplatio je donaciju za lečenje mališana koji boluju od smrtonosne Batenove bolesti.

Zahvaljujući igraču Minesota Timbervulvsa Aleksa (6), Zoe (5), Zvezdana (6) i Luka (8) putuju u Kinu na tretman matičnim ćelijama, koji će im produžiti život.

Miličić je poklonio neophodnih 120.000 dolara deci kojoj su mnogi zalupili svoja vrata uz obrazloženje da je bolest neizlečiva.

==============================

Tolko o Milicicu.
Vi koji ga pljujete, samo jedno pitanje.
Koliko ste odvojili za ovu nesretnu decu ?

Jedan, dva dinara....ili nula ?
Bice da je treci odgovor ispravan.

Barney Stinson

pre 13 godina

a kako moze Pekovic da ode na pripreme sa reprezentacijom, ostane cijeli Jul, igra kvalifikacije cijeli Avgust i tek onda podje u Minesotu? Vjerovatno jer zna da takve kao ti moze da jede za dorucak :)

Severina

pre 13 godina

"Čelnici kluba su mi rekli da će oni kontaktirati sa Košarkaškim savezom Srbije, pa se zbog toga nisam ni čuo sa selektorom Ivkovićem."

I zbog toga covek nije nasao za shodno da se javi selektoru. Pa ja da sam na njegovom mestu bio bih u kontaktu svaki dan sa selektorom, ako vec imam toliku zelju da igram za reprezentaciju Srbije.

Ovakve izjave su zaista deplasirane.

sramota

pre 13 godina

I pre sedam godina kad je odlaziio u Detroit pomislio je da je igrač , "rekli mu da RAČUNAJU na njega " !!!
Ako iko u savezu ima i malo dostojanstva i ponosa , njega NIKAD VIŠE ne pozvati u reprezentaciju !!!
Odazvao se samo kad su ga tamo držali na klupi pa da proba da u repki odigra koji minut , a ovamo " moja Srbija " !!!
Jadno , bedno , licemerno !!!

Pedja

pre 13 godina

Ne mogu tacno da se setim imena, mislim da je Garbahosa. Ugalvnom centar Spanaca koji godinama igra u NBA takodje pre par godina dobio zabranu od kluba da ne ucestvuje za Spaniju na Svetskom prvenstvu ili tako nesto slicno.
Covek onda uzeo dao otkaz timu i rekao vise nema problema da igram za svoju zemlju.
Ili jesi ili nisi!

scarface

pre 13 godina

Dok nije imao resen status bila mu je potrebna reprezantacija da bi sebi podigao cenu. Cim je potpisao ugovor to se menja. To sve govori.

znanje-imanje

pre 13 godina

Koliko zlonamernih i pogrešnih komentara! Prvo i prvo, Miličić je višestrukom glupošću uništen izuzetan talenat. Otišao je premlad, to jer alavi glodari ovde nisu umeli da im lepo objasne da ode par godina kasnije, zreliji i sa mnogo većim igračkim iskustvom. Onda ga je besmisleno uzeo Detroit koji tada ima 4 odlična centra, iskusna i sa zagarantovanom minutažom. Vrhunac gluposti su učinili time što su krenuli da ga nabilduju i trajno mu uništili šut i koordinaciju pokreta. On nije za poziciju pet, pre je za neku neobičnu četvorku. Sabonis, Divac, Novicki, svi zanimljivi visoki beli igrači su imali svoje unikatne sposobnosti i Miličić je mogao biti tako nešto. Na sve to njega su kao klinca bacili u hladno američko okruženje, što je sve zajedno učinilo ne da mu se kuršlusi u glavi srede nego da se umnože.
Osnovne su dve stvari. Ako i nije idealan naš je i bolje da mu je dobro nego da nije. A mi smo mala zemlja i nemamo desetine izuzetnih talenata. Zato ljudi kritikujte ali ne pljujte i ne budalite. Očigledno su mu uslovili novi ugovor verbalnim dogovorom da ne ide na šampionat. Prvi cilj je da on postane stabilan NBA igrač najzad velike minutaže. Onda će imati i pravi kvalitet. A tada će i moći novostvorenim autoritetom da nadjača svoj NBA tim i da pomogne reprezentaciji kasnije. Zašto otežavati nekom ko je u krizi i gaditi mu reprezentaciju za koju makar verbalno želi da igra?

Valjevac

pre 13 godina

Cim se koji igrac dohvati prave kinte u NBA i pravog ugovora taj zaboravlja sta mu je repka donela... Dog svi ostali ce sada da ginu za repku jer imaju slabije dosta ugovore po evropi da bi za koju god i oni se otisli putem NBA i ponasali se isto kao Milicic. Ali da se ne zaboravi: JEDAN JE VLADE DIVAC!!!

zozon

pre 13 godina

Citam ovde sve komentare i zaista mi nije jasno zbog cega se dize ,prasina,oko Milicica.Covek ne zeli da igra i ok...Jednostavno,glupo ga je stavljati uopste na spisak.Takodje,on ni po cemu ne moze biti deo ove generacije.Tu mislim na karakter i mentalni sklop,podredjivanju kolektivu,ne trpi autoritete,a i konkurenciju jer pored Krstica moze da igra 15ak minuta.On uopste ne fali ovoj reprezentaciji jer ni prosle godine nije bio njen clan.Ja bi se pre zabrinuo da on jeste sa ovim momcima na pripremama jer tek bi onda sve puklo i otislo do djavola.

Slobodan

pre 13 godina

Evo ga jos jedan patriota. Kada treba da se igra i gine na terenu za svoju Srbiju onda ga nigde nema a da pusti jezicinu e tu je prvi. Nisi ti njima potreban nego te malo zezaju. Ti da si neki igrac ti bi njima postavljao uslove a ne oni tebi. Ajd sad igraj za Amere i cuti

grobar iz Praga

pre 13 godina

Mi smo bre najgori narod. Pazi koliko ruznih reci upuceno na racun coveka koji, se mozda obrukao nekim izjavama i psovkama, ali pomogao bolesnoj deci i njihovim roditeljima. Ili to mozda nema veze sa kosarkom. I nema, ali ima veze sa covekom, ljudinom velikog srca. Pa nije Srbija nesto za sta svako mora da se zrtvuje. Sta je ta ista Srbija njemu dala, i vama, osim onima sto sa njom upravljaju i unakazili je.Ako imate pljuvacke viska, ispljuvajte svoje poslodavce koji vam nisu dali plate od prosle godine. Pustite bre coveka da zivi svoj zivot. Njemu je karijera i klub ispred svega, sto je i normalno. Od toga zivi i od tih para ce da izleci decicu. Kako bre mozete da budete tako okrutni i nehumani. Covek je tim gestom oprao sve ljage sa sebe.I svaka mu cast.
Milicicu srbine, sve najbolje u karijeri i ti si za mene covek iskrenog i velikog srca.

Eliyahu

pre 13 godina

'ajmo sad da napravimo i mi presedan,pa ubacimo pravog čovjeka u tim Aleksa Marića,moli ga Australija da igra za njih,a on čeka neko čudo pa da zaigra za krv svoje krvi!

g4

pre 13 godina

Kad se setim samo kako je Novicki iz svog dzepa placao Dalasu kako bi igrao za reprezentaciju Nemacke, uz to on je glavni igrac u ekipi a Milicic nije. Divac je 2002. imao 34 godine i nakon naporne sezone u Sakramentu igrao u Indijanapolisu. Sto se tice deteta, dobro je, jer ce Milicic da se ponasa odgovornije, kad smo vec kod toga, Krstic treba da postane otac i to u vreme prvenstva a secam se da je i Bodiroga rodjenje svog sina docekao igrajuci na nekom od reprezentativnih takmicenja. Niko nije vise dao kosarci nego sto je kosarka njemu.

Jos jedan u nizu...

pre 13 godina

Ne napadajte momka.Jednostavno,neki ljudi imaju sve od Boga dato,da postanu veliki,ali ih pogresne odluke sprece u tome...

navijac

pre 13 godina

Milicica je 2003. god. Detroit izabrao ispred: Dvejn Vejda,Karmela Entonija,Krisa Bosa,a pre Lebron Dzejmsa,pitam se sta su oni tada videli u njemu???

Kriik

pre 13 godina

Samo nemoj ti da vaspitavaš dete i sve je OK! Nisi nam neophodan za reprezentaciju čak naprotiv. Nema smisla staviti te u isti koš sa momcima kojima taj grb nešto znači ...

Mexi

pre 13 godina

1.Ako je ovo tachno i nije bash losha vest,zashto menjati sastav reprezentacije koja je imala odlichan rezultat na prethodnom takmichenju i ubacivti choveka koji je kao lichnost nestabilan a kao igrach u najmanju ruku nekonstantan.
2.Prepustiti klubu da obavesti selektora kako nece igrati za reprezentaciju je totalno neposhtovanje i selektora i reprezentacije.
3.Poshto je izvor vesti kurir treba je uzeti sa rezervom.
4.Ne znam zashto neki ljudi ovde povezuju to sto je on oboleloj deci dao 100 000 evra za lechenje sa patriotizmom.Nazovite ga dobrotvorom zbog toga a ne patriotom.Izgleda da je ta rech na ovim prostorima isuvise chesto upotrebljavana za razlichite stvari da je izgubila smisao.

DeDa

pre 13 godina

Ova prvenstva u kosarci su u poslednje vreme postala prava sprdacina. Za reprezentacije ne igraju najbolji vec ko hoce i ko moze.
Ja mislim da fudbalski klubovi imaju obavezu da puste igrace da israu za svoje reprezentacije na svom zvanicnim takmicenjima ili im sleduju debele kazne.U kosarci to nije slucaj, a izgleda da neki igraci tu cinjenicu koriste kao alibi kada ne zele da igraju za nacionalni tim.
Sto se Milicica tice bilo bi mu jako korisno da bude u reprezentaciji jer bi napredovao u igrackom smislu pa bi bio korisniji Minesoti, a i on bi bio zadovoljniji.Medjutim nekako uvek donese pogresnu odluku.

Kobe 24

pre 13 godina

Strasno je to kakvi se komentari ovde mogu procitati... "Zelim mu sve najgore u zivotu, te NBA igrace ne treba ni zvati (sta je Krstic?), kakav jadnik"... Kako VAS nije sramota? On je nedavno potpisao cetvorogodisnji ugovor sa Minesotom, a to je prva ekipa u NBA u kojoj je dobio adekvatnu minutazu i prostor u igri. Naravno da je njihova zelja da im igrac sa kojim su potpisali cetvorogodisnji ugovor i na koga ozbiljno racunaju u narednoj sezoni bude na raspolaganju na pocetku trening kampa i naravno da on zeli da izadje u susret ljudima koji su mu (napokon) dali sansu i od cijeg novca zivi. 20 miliona dolara za 4 sezone... Svi ste vi velike patriote i kriticari, a kada bi vam neko postavio ovaj novac sa jedne strane i nastup za reprezentaciju sa druge, bas se pitam sta bi vi izabrali? On se vise puta odazvao pozivu i to kada je bilo najteze (dok su drugi igraci izbegavali da igraju za reprezentaciju). Za psovke nemam komentar, vidim da se ovde prizivaju neki igraci koji em nemaju pravo da igraju za nasu reprezentaciju, em se BIJU sa protivnickim igracima (sto je meni mnogo strasnije od psovki-koje su takodje za osudu). Neki ljudi i reprezentaciju gledaju zaslepljeni navijackim strastima sto je zaista strasno... Nije razlog sto ovde neki MRZE Darka to sto je psovao sudije (psuju ih i neki poznati treneri koji su predmet obozavanja tih istih koji MRZE Darka) i sto se sada nije odazvao pozivu selektora. Razlog je drugi, navijacke prirode...

Miki

pre 13 godina

Ovim potezom Milicic je zatvorio zauvek vrata reprezentaciji bar dok je Duda selektor,jer znajuci njegov karakter tesko da ce preci preko ovoga. Duda se oseca sada izigranim i ovu gresku Darku nece oprostiti.Ali Boze moj!Bar ne oskudevamo na tim pozicijama,imamo Krstica,Novicu,Radulja i Kostu a tu je i Savanovic tako da nema zima za srpsku kosarku.Napred Orlovi!

Drazen 3

pre 13 godina

koliko znam i Pekovic je potpisai ugovor sa MInesotom,pa ce da igra za Crnu Goru??? I Bjelica je na probi,pa ce i on da igra??? Smatram da je ovo prazna prica oko Darka i da ce igrati u Turskoj.

baxus

pre 13 godina

sta ocekivati od coveka koji je jednom odbio da igra za reprezentaciju da bi polozio vozacki?
(mislim da je bilo cim je otisao u NBA, pre nego sto je odigrao prvu sezonu za detroit)

ofk

pre 13 godina

Normalno.Nece da mu Duds Ivkovic kroji kapu i ucenjuje svojon sujetom isto vazi i za Igora.Duds moze sebi da obezbedi ugovor u Grckoj a trazi od igraca koji zive od kosarke da se odmaraju 10 dana...zato mu se nikada ne odazivaju najbolji igraci i zato nikada vise necemo biti zlatni..dok je ti elita tipa Kapicic,Ivkovic,Bata Djordjevic....

Бранислав

pre 13 godina

То је тај велики Србин, не велика Србенда Дарко Миличић! Чим су паре у питању све отпада, какаво играње за Србију, он човек "мора да слуша управу свог клуба" ! Пустите нас више "Србовања" у спорту код наших спортиста, све је то, час изузецима, чиста глума и фолирање ! Паре, паре и само паре су најважније већини наших спортиста, и наравно да не заборавим популарност јер са тим иду и жене, а оно "дизање три прста"... ма доста сам већ написао !

stecky

pre 13 godina

skup je telefon iz amerike strasno, pa darko rece ajde kad su se iz kluba isprsili da oni zovu dudu, da ja ovaj put iskuliram. iskuliraj darko sine doveka

Srbin

pre 13 godina

Steta! :((
Veliki igrac, covek i najveci Srbin ce propustiti prvenstvo. Njegov gubitak je tesko nadoknadiv, ali na zalost, koga nema bez njega se mora!!

Iskreno

pre 13 godina

Molio bih dezurne pljuvace da preskoce ovu temu. Darko je pokazao koliko mu je stalo do naroda u Srbiji samim tim sto je deci koja boluju od opake bolesti obezbedio finansijsku pomoc i podrsku. Pitanje je: Gde je Srbija bila da pomogne toj deci?
Ako klub zahteva od njega da ne igra na prvenstvu, onda je bolje da postuje njihove zelje, jer mu je to egzistencija. Reprezentacija ce se snaci i bez njega, sto smo videli na proslom prvenstvu. Bilo bi dobro da je tu, ali ako je takva situacija, ne treba ga kriviti.

Imp

pre 13 godina

I Darko nam je progovorio ! Do sada sam ga uvek podrzavao bez obzira na sve gluposti koje je pravio i bio za to da se zove u reprezentaciju,ali ovo je stvarno previse nekulturno i za njega.
Sve ovo ne bi bilo toliko strasno da je bio toliko kulturan da se barem jednom javi selektoru i da kaze da nije siguran/spreman/odlucan sta vec,a ovako ce se javiti klub umesto njega. Divno,samo da se on ne uznemiri jer zaboga "ima i privatne obaveze",kao da su ostali igraci samci koji nemaju gde van sezone.
A i njegove "okolnosti koje su se promenile" je samo taj ugovor koji je potpisao pa mu Srbija ne treba da bi nasao dobar angazman u Evropi.
Krsticeva Oklahoma je igrala skoro egal sa LAL u play-offu pa on moze da dodje da igra,a smesna Minesota njemu zabranjuje,verovatno zbog velikih planova da uzmu titulu.
Stvarno,nije svako Gasol,Parker,Nowitzki...
Svejedno,srecno u NBA.

Miki

pre 13 godina

Vaspitanje, obrazovanje, poštovanje, patriotizam, zahvalnost i jos mnogo toga treba ovom... ne znam kako da ga nazovem... uh... Samo mi bez veze pokvari dan... Vratice se sledece godine kao mis, naravno, tad ga treba pljunuti!

Nesha

pre 13 godina

A on je bio u kombinaciji da igra za reprezentaciju? Ja sam mislio da smo od kako je Ivkovic preuzeo kormilo mi postali ponovo ozbiljna reprezentacija i Milicic, Jaric, Radmanovic i cela NBA ekipa koja je napravila losu atmosferu na EP u Beogradu nije vise pozeljna

djordjevic

pre 13 godina

Ovo je jedan od onih "zvezda Srbija nikad jugoslavija" vidjan po raznih splavovima u doba mokinih komaraca sa krstovima oko vrata. Iskreno, drago mi je sto takvi ne igraju za reprezentaciju.
Inace, Milicicu SVAKA CAST za sposobnost da napravi kintu. Tu mu niko nije ravan.

vladimirrr

pre 13 godina

dace bog da se smirio i opametio,srbiji je potreban darko a i srbija njemuu sve najboljee za njegaaa bice jos sansi da on pokaze sta znaa

sza

pre 13 godina

Čoveka interesuje samo novac... ono što mi najviše smeta jeste to što stalno potencira koliko on voli ovu zemlju i slično. Nadam se da NIKADA više neće igrati za reprezentaciju Srbije.

srba

pre 13 godina

Slazem se sa mnogima da je Darko trebao na drugi nacin da postupi i da obavijesti da nece igrati. Medjutim jednostavno takav je. Ja po njemu da pljujem necu jer je i prekovise pljuvaca a isti pitam se sta su uradili za svoju zemlju. Meni je Darko pokazao kakav je kao covek kad je uplatio novac da se ona djeca posalju na lijecenje od bolesti koja nije na spisku naseg zavoda kao bolest za koju se dotiraju lijecenja. Meni je mnogo prece da li ce jos koji put da ponovi neki takav get nego da li ce da igra na prvenstvu. Jer ta takmicenja su zabava za siroke narodne mase kojima se narodu skrece paznja sa svakodnevnih problema a ovo sto je on uradio je nesto mnogo vece. Tako da pljuvaci stop!!!

njuska

pre 13 godina

Kao prvo mislim da je ovo veliki gubitak za reprezentaciju jer je Milicic nezamjenljiv igrac kao verovatno i Tripkovic ali sta je tu je. Ipak mislim da je uz duzno postovanje i Duda Ivkovic dao los primer svim igracima jer dok se od njih trazi da se odreknu zahteva klubova da ne igraju i dodju na pocetak priprema on je otisao u Olimpijakos i tako pokazao svima da mu je bitniji neki klub nego reprezentacija,zasto onda da i igraci ne razmisljaju tako jer i oni zive od klubova a ne od reprezentacije..Zato nemojte odmah da ospete paljbu po Darku mada i ja mislim da je trebao da igra kao sto mislim da je Duda trebao da ispostuje ugovor sa savezom..PS.jos mi je gore kada procitam komentare tipa da Milicic nije Srbin i sl. Za sve vas koji tako kazete setite se Duska Tosica !!! odbio je zelju kluba da ne igra na Olimpiskim igrama,otisao kao patriota,izgubio mesto u ekipi oteran u drugi klub i sada prolazi kroz najtezi period u karijeri a vi zbog kojih je to i uradio ga ismijavate i sprdate se na njegov racun po forumima..I to mu je hvala..

z

pre 13 godina

Vidi se koliko mu je stalo da igra za reprezentaciju. Uvek neki izgovor. A nije imao ni hrabrosti da to licno kaze selektoru nego se krije iza kluba. Egzistencija mu nije problem, on se odavno hvalio kako je puno zaradio. Sto se tice tih operacija, svaka cast, ali ovo je druga tema. Naravno da cemo ga kritikovati zbog ovog postupka, a istovremeno mozemo hvaliti to za decu. Nije on svetac pa da mu zbog jednog dobrog dela bas nista ne smemo zameriti.

Pobednik

pre 13 godina

Hej, ljudi, pa to sto mu je do sebe stalo vise nego do reprezentacije je, pre svega, njegovo PRAVO izbora! To, "sta bih ja na njegovom mestu", je nebulozno poredjenje, jer NISTE na njegovom mestu. Realno nije ni prvi ni poslednji koji je odbio reprezentaciju. Medjutim, problem je mnogo dublji! Problem nije u Milicicu, vec je u nasoj sveopstoj nacionalnoj svesti. Ceo ovaj novi sistem vrednosti je stavio novac i politicku pripadnost ispred svega! Osecaj nacionalne pripanosti (a time i igranje za reprezentaciju) je na zacelju prioriteta. Zato ne osudjujte "Milicice", vec ovu vladajucu politicku "elitu", koja je i ucinila da je ljubav prema svojoj drzavi, stvar koja nije u skladu sa popularnim "pink vrednostima"...

Nemes1s

pre 13 godina

E ovako. Necu da govorim da li Milicic treba da igra ili ne, jer nisam ja da sudim o tome, ali oni koji posle prozivaju takve, e o njima mogu nesto da kazem. Ako ja vama sad 50 miliona dolara da ne pisete godinu dana ovde komentare, hocete li prihvatiti? Razmislite malo. Npr. Dusan Ivkovic dodje na par godina i posle ako mu se neko ne odazove, taj je kriv. A sta sad sto i on odlazi cim potpise nov ugovor? Pa i Pesic je otisao cim je potpisao nov ugovor (cimi mi se sa Barselonom). Tako da pustite ljude neka rade svoj posao onako kako oni misle da je najbolje. A nama ostaje da uzivamo u sportu onakvom kakvom je.

nikola mandic

pre 13 godina

koga nema bez njega se moze.izabrace Duda nekog izmedju marjanovica,perovica i raduljice.koliko mu prica pije vodu,dokaz je Nikola Pekovic koji nastupa cak u kvalifikacijama a takodje je potpisao ugovor sa minesotom.neka mu je prosto i neka se vise nikad ne odazove niti ga treba na spisak stavljati.psovanjem sudija i nejavljanjem selektoru je pokazao kulturu a proglasavanjem za najveci promasaj u istoriji nba draftova pokazao je i kosarkaski potencijal.uzas kakvo razocaranje za navijace,imaju li ti ljudi obzira da im neko prati igre tokom cijele godine?katastrofa.

goran

pre 13 godina

Normalno je da čovek prvo gleda sebe a ne da se žrtvuje za one koji će ionako posle prvenstva da ga pljuju. Podsetiću vas da je Darko Milićić nedavno platio operacije bolesnoj deci sa preko 100 hiljada dolara.

Ivan

pre 13 godina

Bravo, Darko! Bez obzira na to sto sam zeleo da igras za nas nacionalni tim u Turskoj, teska srca priznajem da je ovo ipak tvoj najbolji potez. Meni si ovim i konacno dokazao da si ozbiljan covek. Idi decko, zivi svoj zivot, budi sa detetom, porodicom, trenerom koji ti je konacno pruzio sansu i klubom koji ti konacno veruje. I ne obaziri se na to ko sta ovde pise i govori, nemoj nikom nista da objasnjavas. Ko dosad nije razumeo da zivot nisu samo "Partizan", "cika-Dule", Tegi itd, tom ni odsad nista nece biti mnogo jasnije. Samo napred, decko, pokazi Rembisu sta sve umes!

paki

pre 13 godina

nadam se da ovaj covek nikada nece igrati za nasu reprezentaciju.

mada bih vise voleo da su neki fudbaleri rekli otvoreno da nece da igraju , umesto sto su zabusavali u africi!

delijasm

pre 13 godina

Jaoj ne verujem. Pa bolje da si cutao. Bas se vidi da imas volje da igras za SRBIJU! Iskreno, takvi igraci nam ne trebaju, samo oni koji igraju za zemlju srcem, a Duda majstor zna koji su to igraci!

ilija

pre 13 godina

Dali vi Stvarno verujete onom sto se napise u KURIRU???Nemojte da blatite coveka,treba valda da kosarkaski savez objavi dali ce Milicic igrati a ne neke nazovimo "novine"...

SCG

pre 13 godina

Uzivaj Darko ...Prekrsti noge i hladi se na nekom lijepom ostrvu...Zasto bi se ti znojio kada ces "za koji dan " dobiti dvadesetak miliona ...

Gentleman

pre 13 godina

Ovo je u najmanju ruku nekulturno i nekorektno!
Ok, svako ima pravo na izbor, ali decko ako si prihvatio poziv onda ispostuj rec. Ako si vec resio da je pogazis, onda barem budi covek pa se javi selektoru, nema potrebe da ga o tome obavestavas preko medija ili ljudi iz tvog kluba! Valjda si ti u boljim odnosima sa Dudom nego oni! Ovako si ostavio veoma, veoma los utisak.
Ok je i to da ti ovo jeste prekretnica u karijeri, ali materijalno si definitivno vec obezbedjen... Imas potencijala da budes vrhinski igrac, ali dzaba ti sve to kad ne znas da se ponosas...

tyler

pre 13 godina

alo bolan kakvo pljuvanje... sta samo laprdate tu... sta ste vi to uradili pa vam to daje za pravo da govorite da je los, da nije patriota itd... daj prst na celo pa polako razmisli prije nego sto opalite da piseta... neka mu je sa srecom a srbija je bila i prije njega a bice i poslije njega...

pozdrav

hag

pre 13 godina

Kao prvo i najbitnije...ne treba nam! Kosarkaskoj reprez. ne trebaju igraci koji greju klupu kao sto je to slucaj u fudb. reprez.!
Kao drugo pokazao se kakav je patriota i covek...a u ovom intervju samo laze! Ali je i pitanje koliko se moze verovati kuriru...
Rekli su i Krsticu da ostane i to je prica koju vrte igraci vec godinama ali opet Krstic ce doci...a ti?
Imamo mi i bolje i spremnije igrace!

tmac

pre 13 godina

Je`n,dva,tri oko novca svet se vrti
cetiri pa pet ovo tvrdi ceo svet
shest i sedam oko sebe gledam
kako novac svet stvara,svet se vrti oko para!!!

dimitriala

pre 13 godina

nije duda ni trebao da ga zove samo bi kvario atmosferu. ne secam se kada je odigrao dobro neku tekmu, sem ako 8 poena i 3 skoka nije dobra tekma IoI a da ne pricamo o manjku kosarkaske inteligencije sto mu je i osnovni problem. o njemu je sve rekao zeljko posle ep i zacudilo me kada ga je duda pozvao ali kapiram da se tripovao da moze da ga dovede u red. on to nije prepoznao vise bi mu znacilo da je radio celo leto sa dudom nego 16 priprema u NBA cirkusu. al dobro vise on gubi nego reprezentacija.

m1989

pre 13 godina

120.000 dolara je dao za lecenje dece,toliko o tome kakav je covek.Sta je bilo ko od fudbalera uradio da dokaze koliko im je stalo do drzave i kome su oni pomogli,a svi su milioneri.I ne treba da igra kada smo ovakav narod,ne znamo da cenimo dobre ljude.Nama ne trebaju ratovi,sami cemo se poubijati.

Vlada

pre 13 godina

Podrska Milicicu.Decko samo pokusava da se izbori za svoju karijeru.Svako od nas bi se isto ponasao da je na njegovom mestu.Uostalom u pitanju je samo igra,a ne neka stvar od presudne zivotne vaznosti.

Luzercina

pre 13 godina

Ovom igracu je jedina svetla tacka u dosadasnjoj karijeri bila volja da igra za Srbiju.Niko ga nebi sprecavao da igras za reprezentaciju da je to naveo kao zelju i klauzulu u novom ugovoru.Najverovatnije se Milicic umorio od naporne NBA sezone i silnih utakmica.Stvarno je neverovatno da ovaj covek sa ovakvim ljudskim i igrackim kvalitetima toliko dugo prolazi u NBA ligi.

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

Pare, pare , pare .. volim samo pare... mojoj dusi napacenoj samo pare fale..
Pare, pare , pare... volim da me kvare..
Prvo nece da igra, pa mu je dosta Amerike..
Pa nas obruka svojim izjavama..
Zatim dobar ugovor.. i opet nece da igra za Reprezentaciju (ili kako to vole Hrvatisti da kazu: Repku)
...
I za sve ima izgovor..
Srbin u originalu.. ne znam sto se cudite uopste...

Vuchko

pre 13 godina

On ni ne treba da igra za reprezentaciju... Srbija ima mladih igraca koji znaju da postuju zastavu svoje zemlje, sto su dokazali u Poljskoj. Tako da ovaj momak vecitog talenta, po meni nema mesta u nasem timu.
On je primer kako se jedan igrac ne treba ponasati, i kako ne treba predstavljati svoju zemlju, i samo bi kvario stimung ekipe.
Dzaba mu sva kinta preko bare, kada ce uvek ostati samo nedoraslo deriste koje ne zna da iskontrolise svoje emocije...

cantona

pre 13 godina

otkad sam pročitao da je platio lečenje onoj bolesnoj deci, moje mišljenje se o miličiću promenilo mnogo i na bolje. ova odluka to neće promeniti. bolje biti veliki čovek nego veliki patriota

Paks

pre 13 godina

Milicicu odmah da si se spakovao i dodji da igras za Srbiju! Mi spremamo tim za pohod na tron i ti si nam veoma bitan sraf u masini. Nadam se da ovo nije istina jer kurir ima obicaj da prikaze stvari onakvim kakve nisu.

slobodan

pre 13 godina

Milicic je nekorektan i u ovakvoj situaciji trebalo bi da je zavrsio sa reprezentacijom za sva vremena.

Mada, ne mogu da ga osudjujem previse. Dokle god se nastavlja ova retardirana praksa da se prvenstva igraju ovako kasno, u sptembru, a da se pre toga provodi tri meseca na pripremama - razumem svakog ko se trudi da to izbegne. Prvenstva treba da se odrzavaju krajem juna - pocetkom jula, kao sto je i bilo do 2001. godine.

hogar

pre 13 godina

A sto Minesota ne kaze svojim igracima kada su u pitanju OI da ne igraju za reprezentaciju SAD.Da li jei tadainteres kluba veci od igre za SAD. Opekli seameri sa svojim nazovi dream timovima na ranijim SP pa sada svim evropljanima koji tamo igraju pricaju istu pricu. Kako ce na pocetku priprema nedostajati LeBron, Kobe, i ostali. Priceza malu decu. Ili je toizgovor Milicica

Kornjaca

pre 13 godina

Uf, o ovoj temi stvarno moze da se razglaba i razglaba. Ja licno mislim da je ova nasa drzava kriva sto mladim, uspesnim sportistima nije usadila u glavu da je najveca cast igrati za reprezentaciju. Darko kaze da klub ocekuje mnogo od njega ove sezone, e pa Darko i mi smo ocekivali da pokazes svoj talenat pod zastavom Srbije.
Ipak, ne osudjujem ovakvu odluku ali mislim da je morao LICNO da o svemu obavesti gosp. Dudu. Bar je toliko mogao

Иван-Ниш

pre 13 godina

Одувек сам ценио неког нашег кошаркашког играча по томе колико доприноси репрезентацији Србије. Овај што стално налази разлога да прескочи репрезентацију нека игра летње кампове. Само би имали проблема са његовом самовољом и необузданим понашањем. Уосталом то је више места за Радуљицу који је све бољи.

Zoki

pre 13 godina

Ne pljujte decka.Nezeli. NEMORA. Kad bi bar neki fudbaleri htjeli ovako da ne nastupaju za reprezentaciju,onda bi veceras svi Srbi sjedili ispred tv i gledali kako ponizavamo oranje.Dakle Darko,ima ko hoce i ti momci ce nas i ove godine obradovati

Nenad

pre 13 godina

Bolje je ovako, samo bi nas zamajavao kao i Amerikance, niti je igrac niti ce ikada biti, a jos bitnije, moralni i ljudski kvaliteti ispod nule...kao i ovih na srecu malobrojnih pacenika koji ga podrzavaju.

Marko Ivankovic

pre 13 godina

Sa jedne strane mogu i da ga razumem jer ga Minesota zestoko placa pa postuje njegov klub ali sa druge strane imamo Krstica koji celu sezonu imamo problema sa povredama (takodje dobro placen) pa ce igrati na Mundobasketu. Zato ipak nemam nikakvo razumevanje za Milicica. Umesto da bude motivisan da igra zajedno sa ostalim momcima jer je ovo idealna prilika da vrati jos vise veru u sebe i narocito da popravi imidz od svog poslednjeg nastupa a on cak salje klub da javi selektoru. OK, ali to se nazove i sam selektor i kaze da ne moze, kakvo je ovo postovanje prema legendi kao sto je Duda, prema srpskom dresu??? Sramota!!! Nadao sam se da ce igrati jer bi onda stvarno bili jaki u reketu a sada sam za to da se Milicic nikad vise ne pozove u repku!!!!!

milos

pre 13 godina

ne zele Ameri jaku Srbiju na SP. Nema veze, jer smo jaki i bez Milicica. Zao mi je sto je odabrao da ostane u NBA. Trebao je da se vrati u Evropu.

Velaja Dusan

pre 13 godina

Sramota!Sta on misli da ce posle ovaga neko da ga postuje, prosle godine isto nije igrao sad opet, to mogu samo nekvalitetni ljudi.

Dusan

pre 13 godina

Ako vec pljujete po fudbalerima nemojte zaboraviti da niti jedan fudbaler nikada nije odbio da igra za reprezentaciju.
Ta praksa odbijanja je pocela sa ovim velikim klokanima koji nazalost osim visine nemaju drugih kvaliteta.Sadasnja generacija kosarkasa je intelektualno cak ispod njihovih vrsnjaka fudbalera.
Oni su nazalost susta suprotnost Duceu,Cosicu,Praji ili Dordjevicu,ljudima zbog koji je ova nacija postala luda za tim sportom.
P.S. Za pomoc deci,ako je tacno, svaka cast.

Igor

pre 13 godina

Prvo debi u Nba, da se iskulira kao bice benefit za rep. u buducnosti pa ovo pa ono. Od toliko potiskivane zelje moze i da se poludi... kao npr. Stojakovic lep primer je dao. Sa mladima je uvek kako posejes tako pozanjes, losa berba.

ima ih 4

pre 13 godina

Milicic se po pitanju ponasanja promenio, takodje je napredovao u Minesoti, ali ima i dosta stvari koje mu zameram. Prvo da kazem jel mozda on nije imao kredita pa nije mogao da nazove KSS. Pa valjda je osnovni obicaj javiti se selektoru! Ali nema veze. Mozemo mi i bez njega. Imamo mi 4 centra koja ce da ujedaju na SP. Ti sjajni Krle,Raduljica,Perovic,Marjanovic njima treba dati priliku da igraju, jer su svojim igrama to i zasluzili!

MANU CHAO

pre 13 godina

@Ivan
Ovako glup komentar odavno nisam procitao!!Kakve veze sa odlukom Milicica da ne igra za reprezentaciju imaju:"Partizan,cika Dule,Tegi,i ostali".Svojim komentarom samo si potvrdio da su kompleksi zaista neizlecivi!

Djera

pre 13 godina

"Čelnici kluba su mi rekli da će oni kontaktirati sa Košarkaškim savezom Srbije, pa se zbog toga nisam ni čuo sa selektorom Ivkovićem". On kao da prica o nekom majstoru koji treba da mu odradi neke poslove po kuci!

Eliyahu

pre 13 godina

Najbolje što Srbija ima bilo bi Maric5,Kešelj4,Bjelica3,Tripković2,Teodosić1,Krstić,Raduljica5.Veličković,Mačvan,Bogdanović,Rašić,Marković,eto kad ne može Mare nek Kosta ide ovaj put,ljudi Marić je zvijer nek se pravi neki presedan,da se mjenja taj zakon Fiba!Još kad bi tu bio Saša Pavlović i Saša Vujačić!

bulls7

pre 13 godina

Steta,bas steta to je igrac
koji sa 24 godine se jos nije dokazao.Ogroman potencijal,samo da ima dobru minutazu u sl.sezoni i nemoramo da brinemo narednih 5 godina.Milicic,Krstic,Raduljica najjaca centarska ekipa u evropi

Srbin

pre 13 godina

Steta! :((
Veliki igrac, covek i najveci Srbin ce propustiti prvenstvo. Njegov gubitak je tesko nadoknadiv, ali na zalost, koga nema bez njega se mora!!

ofk

pre 13 godina

Normalno.Nece da mu Duds Ivkovic kroji kapu i ucenjuje svojon sujetom isto vazi i za Igora.Duds moze sebi da obezbedi ugovor u Grckoj a trazi od igraca koji zive od kosarke da se odmaraju 10 dana...zato mu se nikada ne odazivaju najbolji igraci i zato nikada vise necemo biti zlatni..dok je ti elita tipa Kapicic,Ivkovic,Bata Djordjevic....

vladimirrr

pre 13 godina

dace bog da se smirio i opametio,srbiji je potreban darko a i srbija njemuu sve najboljee za njegaaa bice jos sansi da on pokaze sta znaa

Vlada

pre 13 godina

Podrska Milicicu.Decko samo pokusava da se izbori za svoju karijeru.Svako od nas bi se isto ponasao da je na njegovom mestu.Uostalom u pitanju je samo igra,a ne neka stvar od presudne zivotne vaznosti.

zoran

pre 13 godina

Srpski košarkaš Darko Miličić uplatio je donaciju za lečenje mališana koji boluju od smrtonosne Batenove bolesti.

Zahvaljujući igraču Minesota Timbervulvsa Aleksa (6), Zoe (5), Zvezdana (6) i Luka (8) putuju u Kinu na tretman matičnim ćelijama, koji će im produžiti život.

Miličić je poklonio neophodnih 120.000 dolara deci kojoj su mnogi zalupili svoja vrata uz obrazloženje da je bolest neizlečiva.

==============================

Tolko o Milicicu.
Vi koji ga pljujete, samo jedno pitanje.
Koliko ste odvojili za ovu nesretnu decu ?

Jedan, dva dinara....ili nula ?
Bice da je treci odgovor ispravan.

tyler

pre 13 godina

alo bolan kakvo pljuvanje... sta samo laprdate tu... sta ste vi to uradili pa vam to daje za pravo da govorite da je los, da nije patriota itd... daj prst na celo pa polako razmisli prije nego sto opalite da piseta... neka mu je sa srecom a srbija je bila i prije njega a bice i poslije njega...

pozdrav

Eliyahu

pre 13 godina

Najbolje što Srbija ima bilo bi Maric5,Kešelj4,Bjelica3,Tripković2,Teodosić1,Krstić,Raduljica5.Veličković,Mačvan,Bogdanović,Rašić,Marković,eto kad ne može Mare nek Kosta ide ovaj put,ljudi Marić je zvijer nek se pravi neki presedan,da se mjenja taj zakon Fiba!Još kad bi tu bio Saša Pavlović i Saša Vujačić!

Ivan

pre 13 godina

Bravo, Darko! Bez obzira na to sto sam zeleo da igras za nas nacionalni tim u Turskoj, teska srca priznajem da je ovo ipak tvoj najbolji potez. Meni si ovim i konacno dokazao da si ozbiljan covek. Idi decko, zivi svoj zivot, budi sa detetom, porodicom, trenerom koji ti je konacno pruzio sansu i klubom koji ti konacno veruje. I ne obaziri se na to ko sta ovde pise i govori, nemoj nikom nista da objasnjavas. Ko dosad nije razumeo da zivot nisu samo "Partizan", "cika-Dule", Tegi itd, tom ni odsad nista nece biti mnogo jasnije. Samo napred, decko, pokazi Rembisu sta sve umes!

DuleNS

pre 13 godina

Da li je moguce da je ovoliko los covek? Kada je potpisao za Detroit nije mu palo na pamet da se odazove reprezentaciji, setio se tek kada je pao na dno. Sada opet misli da je neki dobar igrac i nece da igra. Bruko jedna! Ovakvi ljudi nam i ne trebaju. Pa ja bih ginuo za minut u tom dresu, da slusam himnu i gledam u zastavu pred 15000 ljudi... Muka mi je od ovakvih, zaista mi je muka!

devetar Cokulić

pre 13 godina

Nikada nije, niti ce se pojaviti (meni) antipaticniji covek od ovog Milicica. Do sada je to bio Nebojsa Ilic ali ovaj ga je prevazisao.

znanje-imanje

pre 13 godina

Koliko zlonamernih i pogrešnih komentara! Prvo i prvo, Miličić je višestrukom glupošću uništen izuzetan talenat. Otišao je premlad, to jer alavi glodari ovde nisu umeli da im lepo objasne da ode par godina kasnije, zreliji i sa mnogo većim igračkim iskustvom. Onda ga je besmisleno uzeo Detroit koji tada ima 4 odlična centra, iskusna i sa zagarantovanom minutažom. Vrhunac gluposti su učinili time što su krenuli da ga nabilduju i trajno mu uništili šut i koordinaciju pokreta. On nije za poziciju pet, pre je za neku neobičnu četvorku. Sabonis, Divac, Novicki, svi zanimljivi visoki beli igrači su imali svoje unikatne sposobnosti i Miličić je mogao biti tako nešto. Na sve to njega su kao klinca bacili u hladno američko okruženje, što je sve zajedno učinilo ne da mu se kuršlusi u glavi srede nego da se umnože.
Osnovne su dve stvari. Ako i nije idealan naš je i bolje da mu je dobro nego da nije. A mi smo mala zemlja i nemamo desetine izuzetnih talenata. Zato ljudi kritikujte ali ne pljujte i ne budalite. Očigledno su mu uslovili novi ugovor verbalnim dogovorom da ne ide na šampionat. Prvi cilj je da on postane stabilan NBA igrač najzad velike minutaže. Onda će imati i pravi kvalitet. A tada će i moći novostvorenim autoritetom da nadjača svoj NBA tim i da pomogne reprezentaciji kasnije. Zašto otežavati nekom ko je u krizi i gaditi mu reprezentaciju za koju makar verbalno želi da igra?

grobar iz Praga

pre 13 godina

Mi smo bre najgori narod. Pazi koliko ruznih reci upuceno na racun coveka koji, se mozda obrukao nekim izjavama i psovkama, ali pomogao bolesnoj deci i njihovim roditeljima. Ili to mozda nema veze sa kosarkom. I nema, ali ima veze sa covekom, ljudinom velikog srca. Pa nije Srbija nesto za sta svako mora da se zrtvuje. Sta je ta ista Srbija njemu dala, i vama, osim onima sto sa njom upravljaju i unakazili je.Ako imate pljuvacke viska, ispljuvajte svoje poslodavce koji vam nisu dali plate od prosle godine. Pustite bre coveka da zivi svoj zivot. Njemu je karijera i klub ispred svega, sto je i normalno. Od toga zivi i od tih para ce da izleci decicu. Kako bre mozete da budete tako okrutni i nehumani. Covek je tim gestom oprao sve ljage sa sebe.I svaka mu cast.
Milicicu srbine, sve najbolje u karijeri i ti si za mene covek iskrenog i velikog srca.

Pini G

pre 13 godina

Naravno care bio si na prekretnici i kad si odlazio u NBA, tada si pod slicnim izgovorom odbio nacionalni dres, a postao si epizodista, zelim ti da tako nastavis i dalje...da mases peskirima i pricas o svom povratku u evropu i nacionalni dres, ali ce rada Marjanovic i Raduljica biti nekoliko galaktickih godina ispred tebe.

Babin_zub

pre 13 godina

Sta da ti kazem...Neka ti je sa srecom i dete i novi ugovor...Pa se vidimo nekad na tribinama.Sa repkom si zavrsio ako ovi iz KSS imaju imalo obraza.

Kobe 24

pre 13 godina

Strasno je to kakvi se komentari ovde mogu procitati... "Zelim mu sve najgore u zivotu, te NBA igrace ne treba ni zvati (sta je Krstic?), kakav jadnik"... Kako VAS nije sramota? On je nedavno potpisao cetvorogodisnji ugovor sa Minesotom, a to je prva ekipa u NBA u kojoj je dobio adekvatnu minutazu i prostor u igri. Naravno da je njihova zelja da im igrac sa kojim su potpisali cetvorogodisnji ugovor i na koga ozbiljno racunaju u narednoj sezoni bude na raspolaganju na pocetku trening kampa i naravno da on zeli da izadje u susret ljudima koji su mu (napokon) dali sansu i od cijeg novca zivi. 20 miliona dolara za 4 sezone... Svi ste vi velike patriote i kriticari, a kada bi vam neko postavio ovaj novac sa jedne strane i nastup za reprezentaciju sa druge, bas se pitam sta bi vi izabrali? On se vise puta odazvao pozivu i to kada je bilo najteze (dok su drugi igraci izbegavali da igraju za reprezentaciju). Za psovke nemam komentar, vidim da se ovde prizivaju neki igraci koji em nemaju pravo da igraju za nasu reprezentaciju, em se BIJU sa protivnickim igracima (sto je meni mnogo strasnije od psovki-koje su takodje za osudu). Neki ljudi i reprezentaciju gledaju zaslepljeni navijackim strastima sto je zaista strasno... Nije razlog sto ovde neki MRZE Darka to sto je psovao sudije (psuju ih i neki poznati treneri koji su predmet obozavanja tih istih koji MRZE Darka) i sto se sada nije odazvao pozivu selektora. Razlog je drugi, navijacke prirode...

Iskreno

pre 13 godina

Molio bih dezurne pljuvace da preskoce ovu temu. Darko je pokazao koliko mu je stalo do naroda u Srbiji samim tim sto je deci koja boluju od opake bolesti obezbedio finansijsku pomoc i podrsku. Pitanje je: Gde je Srbija bila da pomogne toj deci?
Ako klub zahteva od njega da ne igra na prvenstvu, onda je bolje da postuje njihove zelje, jer mu je to egzistencija. Reprezentacija ce se snaci i bez njega, sto smo videli na proslom prvenstvu. Bilo bi dobro da je tu, ali ako je takva situacija, ne treba ga kriviti.

milos

pre 13 godina

ne zele Ameri jaku Srbiju na SP. Nema veze, jer smo jaki i bez Milicica. Zao mi je sto je odabrao da ostane u NBA. Trebao je da se vrati u Evropu.

goran

pre 13 godina

Normalno je da čovek prvo gleda sebe a ne da se žrtvuje za one koji će ionako posle prvenstva da ga pljuju. Podsetiću vas da je Darko Milićić nedavno platio operacije bolesnoj deci sa preko 100 hiljada dolara.

bulls7

pre 13 godina

Steta,bas steta to je igrac
koji sa 24 godine se jos nije dokazao.Ogroman potencijal,samo da ima dobru minutazu u sl.sezoni i nemoramo da brinemo narednih 5 godina.Milicic,Krstic,Raduljica najjaca centarska ekipa u evropi

dalmos

pre 13 godina

Ma ne brini ,snacice se sudijina cerka i bez tebe, a oreprezentaciji da i ne govorim. Za mene je ovo odlicna vest, jer mislim da bi vise odmogao nego pomogao.

Boris

pre 13 godina

Bravo Srbine

Sad se vidi koliko ti je važna Srbija i koliko voliš svoju zemlju
Čim se pojavila prva šargarepa ode Darko i zaboravi sve
Svaka čast i ja sam za to da ga se više ni ne zove u reprezentaciju

nenads

pre 13 godina

Mozes misliti sto Milicic ne igra. Vrlo vazno. Ja sam uvek bio za to da gospodu iz NBA i ne treba zvati. Uvek im nesto smeta, nesto ne mogu, ne uklapaju se, ne postuju...

Nikola

pre 13 godina

Ovo je bez komentara... Glupost... Klub nema pravo da brani igracu da igra za reprezentaciju, mogao je da smisli neki malo bolji izgovor...

srba

pre 13 godina

Slazem se sa mnogima da je Darko trebao na drugi nacin da postupi i da obavijesti da nece igrati. Medjutim jednostavno takav je. Ja po njemu da pljujem necu jer je i prekovise pljuvaca a isti pitam se sta su uradili za svoju zemlju. Meni je Darko pokazao kakav je kao covek kad je uplatio novac da se ona djeca posalju na lijecenje od bolesti koja nije na spisku naseg zavoda kao bolest za koju se dotiraju lijecenja. Meni je mnogo prece da li ce jos koji put da ponovi neki takav get nego da li ce da igra na prvenstvu. Jer ta takmicenja su zabava za siroke narodne mase kojima se narodu skrece paznja sa svakodnevnih problema a ovo sto je on uradio je nesto mnogo vece. Tako da pljuvaci stop!!!

Miki

pre 13 godina

Vaspitanje, obrazovanje, poštovanje, patriotizam, zahvalnost i jos mnogo toga treba ovom... ne znam kako da ga nazovem... uh... Samo mi bez veze pokvari dan... Vratice se sledece godine kao mis, naravno, tad ga treba pljunuti!

njuska

pre 13 godina

Kao prvo mislim da je ovo veliki gubitak za reprezentaciju jer je Milicic nezamjenljiv igrac kao verovatno i Tripkovic ali sta je tu je. Ipak mislim da je uz duzno postovanje i Duda Ivkovic dao los primer svim igracima jer dok se od njih trazi da se odreknu zahteva klubova da ne igraju i dodju na pocetak priprema on je otisao u Olimpijakos i tako pokazao svima da mu je bitniji neki klub nego reprezentacija,zasto onda da i igraci ne razmisljaju tako jer i oni zive od klubova a ne od reprezentacije..Zato nemojte odmah da ospete paljbu po Darku mada i ja mislim da je trebao da igra kao sto mislim da je Duda trebao da ispostuje ugovor sa savezom..PS.jos mi je gore kada procitam komentare tipa da Milicic nije Srbin i sl. Za sve vas koji tako kazete setite se Duska Tosica !!! odbio je zelju kluba da ne igra na Olimpiskim igrama,otisao kao patriota,izgubio mesto u ekipi oteran u drugi klub i sada prolazi kroz najtezi period u karijeri a vi zbog kojih je to i uradio ga ismijavate i sprdate se na njegov racun po forumima..I to mu je hvala..

Zoki

pre 13 godina

Ne pljujte decka.Nezeli. NEMORA. Kad bi bar neki fudbaleri htjeli ovako da ne nastupaju za reprezentaciju,onda bi veceras svi Srbi sjedili ispred tv i gledali kako ponizavamo oranje.Dakle Darko,ima ko hoce i ti momci ce nas i ove godine obradovati

Pobednik

pre 13 godina

Hej, ljudi, pa to sto mu je do sebe stalo vise nego do reprezentacije je, pre svega, njegovo PRAVO izbora! To, "sta bih ja na njegovom mestu", je nebulozno poredjenje, jer NISTE na njegovom mestu. Realno nije ni prvi ni poslednji koji je odbio reprezentaciju. Medjutim, problem je mnogo dublji! Problem nije u Milicicu, vec je u nasoj sveopstoj nacionalnoj svesti. Ceo ovaj novi sistem vrednosti je stavio novac i politicku pripadnost ispred svega! Osecaj nacionalne pripanosti (a time i igranje za reprezentaciju) je na zacelju prioriteta. Zato ne osudjujte "Milicice", vec ovu vladajucu politicku "elitu", koja je i ucinila da je ljubav prema svojoj drzavi, stvar koja nije u skladu sa popularnim "pink vrednostima"...

Dragos

pre 13 godina

Milicicu, mislim da je bio osnovni red da se javis selektoru Ivkovicu i objasnis razloge. A ne ovako, "oni su rekli da ce oni kontaktirati selektora Ivkovica". Razloge koji se naveo razumem, ali ne razumem ovakvu nekorektnost prema Ivkovicu. Zna se sta je red, a ti ga nisi ispostovao. Ovakav postupak govori veoma ruzno o tebi, kao licnosti. I nadam se da se ubuduce barem vise neces busati u patriotizam. Jasno si ga pokazao ovog puta.

Eliyahu

pre 13 godina

'ajmo sad da napravimo i mi presedan,pa ubacimo pravog čovjeka u tim Aleksa Marića,moli ga Australija da igra za njih,a on čeka neko čudo pa da zaigra za krv svoje krvi!

Dimitry

pre 13 godina

To da li ti je zao, ili ne, to je sada potpuno svejedno. A koga nema, bez njega se moze (a i mora). Puno srece na EP-u ostalim reprezentativcima, kojima je REPREZENTACIJA > kluba.

Nenad

pre 13 godina

Bolje je ovako, samo bi nas zamajavao kao i Amerikance, niti je igrac niti ce ikada biti, a jos bitnije, moralni i ljudski kvaliteti ispod nule...kao i ovih na srecu malobrojnih pacenika koji ga podrzavaju.

cantona

pre 13 godina

otkad sam pročitao da je platio lečenje onoj bolesnoj deci, moje mišljenje se o miličiću promenilo mnogo i na bolje. ova odluka to neće promeniti. bolje biti veliki čovek nego veliki patriota

Velaja Dusan

pre 13 godina

Sramota!Sta on misli da ce posle ovaga neko da ga postuje, prosle godine isto nije igrao sad opet, to mogu samo nekvalitetni ljudi.

djordjevic

pre 13 godina

Ovo je jedan od onih "zvezda Srbija nikad jugoslavija" vidjan po raznih splavovima u doba mokinih komaraca sa krstovima oko vrata. Iskreno, drago mi je sto takvi ne igraju za reprezentaciju.
Inace, Milicicu SVAKA CAST za sposobnost da napravi kintu. Tu mu niko nije ravan.

stop budalaštinama

pre 13 godina

Zamolio bih neobaveštene koji pišu da je morao da ih posluša jel mu od toga zavisi egzistencija da više ne lupaju gluposti !!!
Pa čovek je obezbedio sebi za 100 života dosadašnjim grejanjem klupa , uzeo je mnogo više nego svi ovi zajedno koji se brinu za njegovu egzistenciju !!!
Kako Pekovića kao novajliju nisu uslovili !?!?
Sad sam se zabrinuo za Krstića , eto on se odazvao , izgleda je zaboravio da misli na egzistenciju , ko zna da li će imati za hleb !?!?
Kapa dole za Krleta i ekipu a Miličić ... daleko mu lepa kuća !

m1989

pre 13 godina

120.000 dolara je dao za lecenje dece,toliko o tome kakav je covek.Sta je bilo ko od fudbalera uradio da dokaze koliko im je stalo do drzave i kome su oni pomogli,a svi su milioneri.I ne treba da igra kada smo ovakav narod,ne znamo da cenimo dobre ljude.Nama ne trebaju ratovi,sami cemo se poubijati.

Paks

pre 13 godina

Milicicu odmah da si se spakovao i dodji da igras za Srbiju! Mi spremamo tim za pohod na tron i ti si nam veoma bitan sraf u masini. Nadam se da ovo nije istina jer kurir ima obicaj da prikaze stvari onakvim kakve nisu.

Luzercina

pre 13 godina

Ovom igracu je jedina svetla tacka u dosadasnjoj karijeri bila volja da igra za Srbiju.Niko ga nebi sprecavao da igras za reprezentaciju da je to naveo kao zelju i klauzulu u novom ugovoru.Najverovatnije se Milicic umorio od naporne NBA sezone i silnih utakmica.Stvarno je neverovatno da ovaj covek sa ovakvim ljudskim i igrackim kvalitetima toliko dugo prolazi u NBA ligi.

dimitriala

pre 13 godina

nije duda ni trebao da ga zove samo bi kvario atmosferu. ne secam se kada je odigrao dobro neku tekmu, sem ako 8 poena i 3 skoka nije dobra tekma IoI a da ne pricamo o manjku kosarkaske inteligencije sto mu je i osnovni problem. o njemu je sve rekao zeljko posle ep i zacudilo me kada ga je duda pozvao ali kapiram da se tripovao da moze da ga dovede u red. on to nije prepoznao vise bi mu znacilo da je radio celo leto sa dudom nego 16 priprema u NBA cirkusu. al dobro vise on gubi nego reprezentacija.

Nemes1s

pre 13 godina

E ovako. Necu da govorim da li Milicic treba da igra ili ne, jer nisam ja da sudim o tome, ali oni koji posle prozivaju takve, e o njima mogu nesto da kazem. Ako ja vama sad 50 miliona dolara da ne pisete godinu dana ovde komentare, hocete li prihvatiti? Razmislite malo. Npr. Dusan Ivkovic dodje na par godina i posle ako mu se neko ne odazove, taj je kriv. A sta sad sto i on odlazi cim potpise nov ugovor? Pa i Pesic je otisao cim je potpisao nov ugovor (cimi mi se sa Barselonom). Tako da pustite ljude neka rade svoj posao onako kako oni misle da je najbolje. A nama ostaje da uzivamo u sportu onakvom kakvom je.

hogar

pre 13 godina

A sto Minesota ne kaze svojim igracima kada su u pitanju OI da ne igraju za reprezentaciju SAD.Da li jei tadainteres kluba veci od igre za SAD. Opekli seameri sa svojim nazovi dream timovima na ranijim SP pa sada svim evropljanima koji tamo igraju pricaju istu pricu. Kako ce na pocetku priprema nedostajati LeBron, Kobe, i ostali. Priceza malu decu. Ili je toizgovor Milicica

sramota

pre 13 godina

I pre sedam godina kad je odlaziio u Detroit pomislio je da je igrač , "rekli mu da RAČUNAJU na njega " !!!
Ako iko u savezu ima i malo dostojanstva i ponosa , njega NIKAD VIŠE ne pozvati u reprezentaciju !!!
Odazvao se samo kad su ga tamo držali na klupi pa da proba da u repki odigra koji minut , a ovamo " moja Srbija " !!!
Jadno , bedno , licemerno !!!

navijac

pre 13 godina

Milicica je 2003. god. Detroit izabrao ispred: Dvejn Vejda,Karmela Entonija,Krisa Bosa,a pre Lebron Dzejmsa,pitam se sta su oni tada videli u njemu???

Barney Stinson

pre 13 godina

a kako moze Pekovic da ode na pripreme sa reprezentacijom, ostane cijeli Jul, igra kvalifikacije cijeli Avgust i tek onda podje u Minesotu? Vjerovatno jer zna da takve kao ti moze da jede za dorucak :)

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

Pare, pare , pare .. volim samo pare... mojoj dusi napacenoj samo pare fale..
Pare, pare , pare... volim da me kvare..
Prvo nece da igra, pa mu je dosta Amerike..
Pa nas obruka svojim izjavama..
Zatim dobar ugovor.. i opet nece da igra za Reprezentaciju (ili kako to vole Hrvatisti da kazu: Repku)
...
I za sve ima izgovor..
Srbin u originalu.. ne znam sto se cudite uopste...

Drazen 3

pre 13 godina

koliko znam i Pekovic je potpisai ugovor sa MInesotom,pa ce da igra za Crnu Goru??? I Bjelica je na probi,pa ce i on da igra??? Smatram da je ovo prazna prica oko Darka i da ce igrati u Turskoj.

zozon

pre 13 godina

Citam ovde sve komentare i zaista mi nije jasno zbog cega se dize ,prasina,oko Milicica.Covek ne zeli da igra i ok...Jednostavno,glupo ga je stavljati uopste na spisak.Takodje,on ni po cemu ne moze biti deo ove generacije.Tu mislim na karakter i mentalni sklop,podredjivanju kolektivu,ne trpi autoritete,a i konkurenciju jer pored Krstica moze da igra 15ak minuta.On uopste ne fali ovoj reprezentaciji jer ni prosle godine nije bio njen clan.Ja bi se pre zabrinuo da on jeste sa ovim momcima na pripremama jer tek bi onda sve puklo i otislo do djavola.

Kriik

pre 13 godina

Samo nemoj ti da vaspitavaš dete i sve je OK! Nisi nam neophodan za reprezentaciju čak naprotiv. Nema smisla staviti te u isti koš sa momcima kojima taj grb nešto znači ...

Nesha

pre 13 godina

A on je bio u kombinaciji da igra za reprezentaciju? Ja sam mislio da smo od kako je Ivkovic preuzeo kormilo mi postali ponovo ozbiljna reprezentacija i Milicic, Jaric, Radmanovic i cela NBA ekipa koja je napravila losu atmosferu na EP u Beogradu nije vise pozeljna

Vuchko

pre 13 godina

On ni ne treba da igra za reprezentaciju... Srbija ima mladih igraca koji znaju da postuju zastavu svoje zemlje, sto su dokazali u Poljskoj. Tako da ovaj momak vecitog talenta, po meni nema mesta u nasem timu.
On je primer kako se jedan igrac ne treba ponasati, i kako ne treba predstavljati svoju zemlju, i samo bi kvario stimung ekipe.
Dzaba mu sva kinta preko bare, kada ce uvek ostati samo nedoraslo deriste koje ne zna da iskontrolise svoje emocije...

Severina

pre 13 godina

"Čelnici kluba su mi rekli da će oni kontaktirati sa Košarkaškim savezom Srbije, pa se zbog toga nisam ni čuo sa selektorom Ivkovićem."

I zbog toga covek nije nasao za shodno da se javi selektoru. Pa ja da sam na njegovom mestu bio bih u kontaktu svaki dan sa selektorom, ako vec imam toliku zelju da igram za reprezentaciju Srbije.

Ovakve izjave su zaista deplasirane.

SCG

pre 13 godina

Uzivaj Darko ...Prekrsti noge i hladi se na nekom lijepom ostrvu...Zasto bi se ti znojio kada ces "za koji dan " dobiti dvadesetak miliona ...

Бранислав

pre 13 godina

То је тај велики Србин, не велика Србенда Дарко Миличић! Чим су паре у питању све отпада, какаво играње за Србију, он човек "мора да слуша управу свог клуба" ! Пустите нас више "Србовања" у спорту код наших спортиста, све је то, час изузецима, чиста глума и фолирање ! Паре, паре и само паре су најважније већини наших спортиста, и наравно да не заборавим популарност јер са тим иду и жене, а оно "дизање три прста"... ма доста сам већ написао !

Imp

pre 13 godina

I Darko nam je progovorio ! Do sada sam ga uvek podrzavao bez obzira na sve gluposti koje je pravio i bio za to da se zove u reprezentaciju,ali ovo je stvarno previse nekulturno i za njega.
Sve ovo ne bi bilo toliko strasno da je bio toliko kulturan da se barem jednom javi selektoru i da kaze da nije siguran/spreman/odlucan sta vec,a ovako ce se javiti klub umesto njega. Divno,samo da se on ne uznemiri jer zaboga "ima i privatne obaveze",kao da su ostali igraci samci koji nemaju gde van sezone.
A i njegove "okolnosti koje su se promenile" je samo taj ugovor koji je potpisao pa mu Srbija ne treba da bi nasao dobar angazman u Evropi.
Krsticeva Oklahoma je igrala skoro egal sa LAL u play-offu pa on moze da dodje da igra,a smesna Minesota njemu zabranjuje,verovatno zbog velikih planova da uzmu titulu.
Stvarno,nije svako Gasol,Parker,Nowitzki...
Svejedno,srecno u NBA.

Gentleman

pre 13 godina

Ovo je u najmanju ruku nekulturno i nekorektno!
Ok, svako ima pravo na izbor, ali decko ako si prihvatio poziv onda ispostuj rec. Ako si vec resio da je pogazis, onda barem budi covek pa se javi selektoru, nema potrebe da ga o tome obavestavas preko medija ili ljudi iz tvog kluba! Valjda si ti u boljim odnosima sa Dudom nego oni! Ovako si ostavio veoma, veoma los utisak.
Ok je i to da ti ovo jeste prekretnica u karijeri, ali materijalno si definitivno vec obezbedjen... Imas potencijala da budes vrhinski igrac, ali dzaba ti sve to kad ne znas da se ponosas...

paki

pre 13 godina

nadam se da ovaj covek nikada nece igrati za nasu reprezentaciju.

mada bih vise voleo da su neki fudbaleri rekli otvoreno da nece da igraju , umesto sto su zabusavali u africi!

scarface

pre 13 godina

Dok nije imao resen status bila mu je potrebna reprezantacija da bi sebi podigao cenu. Cim je potpisao ugovor to se menja. To sve govori.

Slobodan

pre 13 godina

Evo ga jos jedan patriota. Kada treba da se igra i gine na terenu za svoju Srbiju onda ga nigde nema a da pusti jezicinu e tu je prvi. Nisi ti njima potreban nego te malo zezaju. Ti da si neki igrac ti bi njima postavljao uslove a ne oni tebi. Ajd sad igraj za Amere i cuti

Miki

pre 13 godina

Ovim potezom Milicic je zatvorio zauvek vrata reprezentaciji bar dok je Duda selektor,jer znajuci njegov karakter tesko da ce preci preko ovoga. Duda se oseca sada izigranim i ovu gresku Darku nece oprostiti.Ali Boze moj!Bar ne oskudevamo na tim pozicijama,imamo Krstica,Novicu,Radulja i Kostu a tu je i Savanovic tako da nema zima za srpsku kosarku.Napred Orlovi!

sza

pre 13 godina

Čoveka interesuje samo novac... ono što mi najviše smeta jeste to što stalno potencira koliko on voli ovu zemlju i slično. Nadam se da NIKADA više neće igrati za reprezentaciju Srbije.

ilija

pre 13 godina

Dali vi Stvarno verujete onom sto se napise u KURIRU???Nemojte da blatite coveka,treba valda da kosarkaski savez objavi dali ce Milicic igrati a ne neke nazovimo "novine"...

Mexi

pre 13 godina

1.Ako je ovo tachno i nije bash losha vest,zashto menjati sastav reprezentacije koja je imala odlichan rezultat na prethodnom takmichenju i ubacivti choveka koji je kao lichnost nestabilan a kao igrach u najmanju ruku nekonstantan.
2.Prepustiti klubu da obavesti selektora kako nece igrati za reprezentaciju je totalno neposhtovanje i selektora i reprezentacije.
3.Poshto je izvor vesti kurir treba je uzeti sa rezervom.
4.Ne znam zashto neki ljudi ovde povezuju to sto je on oboleloj deci dao 100 000 evra za lechenje sa patriotizmom.Nazovite ga dobrotvorom zbog toga a ne patriotom.Izgleda da je ta rech na ovim prostorima isuvise chesto upotrebljavana za razlichite stvari da je izgubila smisao.

Иван-Ниш

pre 13 godina

Одувек сам ценио неког нашег кошаркашког играча по томе колико доприноси репрезентацији Србије. Овај што стално налази разлога да прескочи репрезентацију нека игра летње кампове. Само би имали проблема са његовом самовољом и необузданим понашањем. Уосталом то је више места за Радуљицу који је све бољи.

MANU CHAO

pre 13 godina

@Ivan
Ovako glup komentar odavno nisam procitao!!Kakve veze sa odlukom Milicica da ne igra za reprezentaciju imaju:"Partizan,cika Dule,Tegi,i ostali".Svojim komentarom samo si potvrdio da su kompleksi zaista neizlecivi!

hag

pre 13 godina

Kao prvo i najbitnije...ne treba nam! Kosarkaskoj reprez. ne trebaju igraci koji greju klupu kao sto je to slucaj u fudb. reprez.!
Kao drugo pokazao se kakav je patriota i covek...a u ovom intervju samo laze! Ali je i pitanje koliko se moze verovati kuriru...
Rekli su i Krsticu da ostane i to je prica koju vrte igraci vec godinama ali opet Krstic ce doci...a ti?
Imamo mi i bolje i spremnije igrace!

delijasm

pre 13 godina

Jaoj ne verujem. Pa bolje da si cutao. Bas se vidi da imas volje da igras za SRBIJU! Iskreno, takvi igraci nam ne trebaju, samo oni koji igraju za zemlju srcem, a Duda majstor zna koji su to igraci!

Jos jedan u nizu...

pre 13 godina

Ne napadajte momka.Jednostavno,neki ljudi imaju sve od Boga dato,da postanu veliki,ali ih pogresne odluke sprece u tome...

tmac

pre 13 godina

Je`n,dva,tri oko novca svet se vrti
cetiri pa pet ovo tvrdi ceo svet
shest i sedam oko sebe gledam
kako novac svet stvara,svet se vrti oko para!!!

Valjevac

pre 13 godina

Cim se koji igrac dohvati prave kinte u NBA i pravog ugovora taj zaboravlja sta mu je repka donela... Dog svi ostali ce sada da ginu za repku jer imaju slabije dosta ugovore po evropi da bi za koju god i oni se otisli putem NBA i ponasali se isto kao Milicic. Ali da se ne zaboravi: JEDAN JE VLADE DIVAC!!!

Pedja

pre 13 godina

Ne mogu tacno da se setim imena, mislim da je Garbahosa. Ugalvnom centar Spanaca koji godinama igra u NBA takodje pre par godina dobio zabranu od kluba da ne ucestvuje za Spaniju na Svetskom prvenstvu ili tako nesto slicno.
Covek onda uzeo dao otkaz timu i rekao vise nema problema da igram za svoju zemlju.
Ili jesi ili nisi!

Kornjaca

pre 13 godina

Uf, o ovoj temi stvarno moze da se razglaba i razglaba. Ja licno mislim da je ova nasa drzava kriva sto mladim, uspesnim sportistima nije usadila u glavu da je najveca cast igrati za reprezentaciju. Darko kaze da klub ocekuje mnogo od njega ove sezone, e pa Darko i mi smo ocekivali da pokazes svoj talenat pod zastavom Srbije.
Ipak, ne osudjujem ovakvu odluku ali mislim da je morao LICNO da o svemu obavesti gosp. Dudu. Bar je toliko mogao

Dusan

pre 13 godina

Ako vec pljujete po fudbalerima nemojte zaboraviti da niti jedan fudbaler nikada nije odbio da igra za reprezentaciju.
Ta praksa odbijanja je pocela sa ovim velikim klokanima koji nazalost osim visine nemaju drugih kvaliteta.Sadasnja generacija kosarkasa je intelektualno cak ispod njihovih vrsnjaka fudbalera.
Oni su nazalost susta suprotnost Duceu,Cosicu,Praji ili Dordjevicu,ljudima zbog koji je ova nacija postala luda za tim sportom.
P.S. Za pomoc deci,ako je tacno, svaka cast.

baxus

pre 13 godina

sta ocekivati od coveka koji je jednom odbio da igra za reprezentaciju da bi polozio vozacki?
(mislim da je bilo cim je otisao u NBA, pre nego sto je odigrao prvu sezonu za detroit)

nikola mandic

pre 13 godina

koga nema bez njega se moze.izabrace Duda nekog izmedju marjanovica,perovica i raduljice.koliko mu prica pije vodu,dokaz je Nikola Pekovic koji nastupa cak u kvalifikacijama a takodje je potpisao ugovor sa minesotom.neka mu je prosto i neka se vise nikad ne odazove niti ga treba na spisak stavljati.psovanjem sudija i nejavljanjem selektoru je pokazao kulturu a proglasavanjem za najveci promasaj u istoriji nba draftova pokazao je i kosarkaski potencijal.uzas kakvo razocaranje za navijace,imaju li ti ljudi obzira da im neko prati igre tokom cijele godine?katastrofa.

stecky

pre 13 godina

skup je telefon iz amerike strasno, pa darko rece ajde kad su se iz kluba isprsili da oni zovu dudu, da ja ovaj put iskuliram. iskuliraj darko sine doveka

Marko Ivankovic

pre 13 godina

Sa jedne strane mogu i da ga razumem jer ga Minesota zestoko placa pa postuje njegov klub ali sa druge strane imamo Krstica koji celu sezonu imamo problema sa povredama (takodje dobro placen) pa ce igrati na Mundobasketu. Zato ipak nemam nikakvo razumevanje za Milicica. Umesto da bude motivisan da igra zajedno sa ostalim momcima jer je ovo idealna prilika da vrati jos vise veru u sebe i narocito da popravi imidz od svog poslednjeg nastupa a on cak salje klub da javi selektoru. OK, ali to se nazove i sam selektor i kaze da ne moze, kakvo je ovo postovanje prema legendi kao sto je Duda, prema srpskom dresu??? Sramota!!! Nadao sam se da ce igrati jer bi onda stvarno bili jaki u reketu a sada sam za to da se Milicic nikad vise ne pozove u repku!!!!!

ima ih 4

pre 13 godina

Milicic se po pitanju ponasanja promenio, takodje je napredovao u Minesoti, ali ima i dosta stvari koje mu zameram. Prvo da kazem jel mozda on nije imao kredita pa nije mogao da nazove KSS. Pa valjda je osnovni obicaj javiti se selektoru! Ali nema veze. Mozemo mi i bez njega. Imamo mi 4 centra koja ce da ujedaju na SP. Ti sjajni Krle,Raduljica,Perovic,Marjanovic njima treba dati priliku da igraju, jer su svojim igrama to i zasluzili!

z

pre 13 godina

Vidi se koliko mu je stalo da igra za reprezentaciju. Uvek neki izgovor. A nije imao ni hrabrosti da to licno kaze selektoru nego se krije iza kluba. Egzistencija mu nije problem, on se odavno hvalio kako je puno zaradio. Sto se tice tih operacija, svaka cast, ali ovo je druga tema. Naravno da cemo ga kritikovati zbog ovog postupka, a istovremeno mozemo hvaliti to za decu. Nije on svetac pa da mu zbog jednog dobrog dela bas nista ne smemo zameriti.

DeDa

pre 13 godina

Ova prvenstva u kosarci su u poslednje vreme postala prava sprdacina. Za reprezentacije ne igraju najbolji vec ko hoce i ko moze.
Ja mislim da fudbalski klubovi imaju obavezu da puste igrace da israu za svoje reprezentacije na svom zvanicnim takmicenjima ili im sleduju debele kazne.U kosarci to nije slucaj, a izgleda da neki igraci tu cinjenicu koriste kao alibi kada ne zele da igraju za nacionalni tim.
Sto se Milicica tice bilo bi mu jako korisno da bude u reprezentaciji jer bi napredovao u igrackom smislu pa bi bio korisniji Minesoti, a i on bi bio zadovoljniji.Medjutim nekako uvek donese pogresnu odluku.

g4

pre 13 godina

Kad se setim samo kako je Novicki iz svog dzepa placao Dalasu kako bi igrao za reprezentaciju Nemacke, uz to on je glavni igrac u ekipi a Milicic nije. Divac je 2002. imao 34 godine i nakon naporne sezone u Sakramentu igrao u Indijanapolisu. Sto se tice deteta, dobro je, jer ce Milicic da se ponasa odgovornije, kad smo vec kod toga, Krstic treba da postane otac i to u vreme prvenstva a secam se da je i Bodiroga rodjenje svog sina docekao igrajuci na nekom od reprezentativnih takmicenja. Niko nije vise dao kosarci nego sto je kosarka njemu.

Igor

pre 13 godina

Prvo debi u Nba, da se iskulira kao bice benefit za rep. u buducnosti pa ovo pa ono. Od toliko potiskivane zelje moze i da se poludi... kao npr. Stojakovic lep primer je dao. Sa mladima je uvek kako posejes tako pozanjes, losa berba.

slobodan

pre 13 godina

Milicic je nekorektan i u ovakvoj situaciji trebalo bi da je zavrsio sa reprezentacijom za sva vremena.

Mada, ne mogu da ga osudjujem previse. Dokle god se nastavlja ova retardirana praksa da se prvenstva igraju ovako kasno, u sptembru, a da se pre toga provodi tri meseca na pripremama - razumem svakog ko se trudi da to izbegne. Prvenstva treba da se odrzavaju krajem juna - pocetkom jula, kao sto je i bilo do 2001. godine.

Djera

pre 13 godina

"Čelnici kluba su mi rekli da će oni kontaktirati sa Košarkaškim savezom Srbije, pa se zbog toga nisam ni čuo sa selektorom Ivkovićem". On kao da prica o nekom majstoru koji treba da mu odradi neke poslove po kuci!