Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 29.12.2008.

11:43

Pnini napustio FMP

Košarkaš Gaj Pnini sporazumno je raskinuo ugovor sa FMP Železnikom, potvrdio je za B92 Ratko Radovanović, direktor kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Glavni razlog prekida saradnje je nezadovoljstvo Izraelca minutažom. "Najverovatnije je otišao zbog male minutaže, ali je on u Beograd došao ipak nespreman. Mi na toj poziciji imamo nekoliko mladih igrača koje želimo da sačekamo, pa nam Pnini u ovom momentu nije neophodan. Mi smo se prijateljski rastali, jer je u pitanju sjajan momak", rekao je Radovanović.

Njegov učinak nije ispunio očekivanja funkcionera kluba.

Izraelac je za FMP odigrao sedam utakmica u NLB ligi. U proseku je na parketu provodio po 23 minuta i imao učinak od 7,7 poena i 3,1 skoka. U Evrokupu je igrao duplo manje i sa dvostruko manjim učinkom- 3,8 poena i 0,8 skokova po meču.

Reprezentativac Izraela je u Železnik došao jer je imao probleme koji su mu onemogućili da igra u domaćoj ligi. Zbog odluke da, uprkos trogodišnjem ugovoru sa Jerusalimom, posle dve godine napusti tim i potpiše za Makabi, ove sezone mu je zabranjeno da igra u Izraelu. Pnini je sâm tražio da se priključi ekipi Železnika, što su čelnici tog kluba rado prihvatili. Ipak, Pnini se u novom okruženju nije najbolje snašao, tako da će, pre povratka u Izrael, narednu polovinu sezone provesti u nekom drugom klubu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu