Toni Kukoč u Kući slavnih

Nekadašnji košarkaš Čikaga Toni Kukoč postaće novi član Kuće slavnih

Izvor:

Subota, 11.09.2021.

11:30

Toni Kukoč u Kući slavnih
Foto: Profimedia

Pred večerašnju ceremoniju inauguracije 16 novih članova u Nejsmit Memorial, Košarkašku Kuću slavnih u Springfildu, NBA liga je na svom zvaničnom veb-sajtu objavila infografiju sa statistikom blistave karijere Tonija Kukoča.

Kukoč je jedan od najistaknutijih evropskih NBA igrača i član proslavljenog tima Čikago Bulsa koji je zaredom osvojio tri šampionske titule (1996-98.).

Hrvatski košarkaš je takođe nosilac srebrnog odličja kojim se reprezentacija Socijalističke Federetivne Republike Jugoslavije okitila na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, pošto je u finalu poražena od ekipe Sovjetskog Saveza.

Tadašnji jugoslovenski "drim-tim" su, pored Kukoča, činili Vlade Divac, Dražen Petrović, Žarko Paspalj, Dino Rađa, Jurij Zdovc, Zoran Radulović, Zoran Čutura, Franjo Arapović, Stojan Vranković, Danko Cvjetičanin i Željko Obradović, a trener im je bio trofejni srpski stručnjak Dušan Ivković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: