Strašan meč Jokića, ali ne vredi – Denver pred "metlom" VIDEO

Finiks Sansi su nadomak plasmana u finale plej-ofa zapadne konferencije NBA lige pošto su savladali Denver Nagetse i u trećem meču serije.

Izvor: SS

Subota, 12.06.2021.

07:50

Strašan meč Jokića, ali ne vredi – Denver pred
Foto: Profimedia

U Koloradu je tim iz Arizone slavio rezultatom 116:102, a domaćima nije pomogla ni nova fantastična partija Nikole Jokića.

Srpski centar je meč završio sa 32 poena (13/29 iz igre, 1/6 za tri), 20 skokova i 10 asistencija, kao i jednom blokadom. Međutim, nije bilo dovoljno.

U jednom momentu je čak zabrinuo sve navijače kada je u duelu sa Devinom Bukerom stao na njegovu nogu i izvrnuo je, ali je uspeo uprkos bolovima da nastavi meč.

Uoči ovog meča dobio je trofej za MVP-ja najjače lige sveta, što ga je motivisalo da odigrao još jednom u skladu sa tim priznanjem. Kada je reč o samoj utakmici, Finiks je na samom startu poveo sa 21:8, nastavivši da nemilice vrti pik en rol koji Nagetsi u ovom sastavu ne mogu da brane.

Par puta se Denver približavao u drugoj i trećoj deonici, ali u četvrtoj se ponovo raspao i povratka više nije bilo.

Najefikasniji je kao i obično bio Devin Buker koji je ubacio 28 poena, uz šest skokova i četiri asistencije.

Samo poen manje dodao je Kris Pol uz šest skokova i osam asistencija, a istakli su se i Krauder sa14, Bridžis sa 11, Ejton sa 10 i Pejn sa 9 poena.
Jokića je pratio Monte Moris sa 21 poenom, te Majkl Porter Junior sa 15 i Vil Barton sa 14 poena.

Nijedan tim u istoriji NBA lige nije uspeo da se vrati iz zaostatka od tri meča, pa je teško očekivati istinsku senzaciju od Denvera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: