Deni Avdija spreman za NBA: Veoma sam uzbuđen, jedva čekam

Deni Avdija spreman je za NBA draft.

Izvor:

Četvrtak, 12.11.2020.

10:47

Deni Avdija spreman za NBA: Veoma sam uzbuđen, jedva čekam
photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije biće jedan od Top 10 pikova na NBA draftu.

Mnogo se očekuje od mladog izraelskog košarkaša.

"Veoma sam uzbuđen. Blizu sam ostvarenja sna. Svi će videti da sam draftovan, porodica, prijatelji, svi koji me poznaju... Jedva čekam da budem draftovan i da počnem sa treninzima. Veoma sam uzbuđen. Svaki dan ustajem rano ujutru i vredno radim. Svi su bili uz mene. Svi će biti uz mene i kada budem igrao u NBA. Privilegija je igrati u najjačoj ligi sveta. Nadam se da ću igrati dobro".

Biće jedan od Top 10 pikova na draftu.

"Biti među 10 prvih pikova na NBA draftu je san svakog igrača, ali meni je bitnije da odem u pravi tim, sa pravom organizacijom, koji će mi pomoći da budem najbolji što mogu".

Sastao se sa Stivom Kerom i Bobom Majersom i trenirao je sa Golden Stejt Voriorsima.

"Voriorsi su sjajna organizacija, ali ja želim da razgovaram sa svim timovima. Trenutno me ne zanima gde ću otići, već koji će tim najbolje iskoristiti moj potencijal". Ispisaće i istoriju svoje zemlje.

"Od šesnaeste godine predstavljam Izrael. Pravu šansu sam dobio sa 17 godina, kada sam igrao za U20 tim i osvojio prvu zlatnu medalju u istoriji Izraela. Čast je predstavljati svoju zemlju. Mi smo mala zemlja, ali dali smo veliki broj dobrih igrača".

Kako se navikao na SAD i situaciju sa koronavirusom.

"Trebalo mi je vremena da se naviknem na život i kulturu u SAD. Drugačije je nego u Evropi. Ali, mislim da radim dobar posao i da sam napredovao od kada sam došao ovde. Čudan je osećaj zbog pandemije i to što ću biti draftovan onlajn. To je malo loše jer želimo pravo iskustvo drafta. Trenutno je sve ludo i ne može drugačije".

Pričao je sa Omrijem Kaspijem.

"On je moj saigrač, pričao sam sa njim. On je sjajan momak i dobri smo prijatelji. Sve mi je objasnio – putovanja, treninzi...".

Dobar odnos sa Stademajerom.

"Bio sam iznenađen kada je Amare saopštio da će biti pomoćni trener Bruklina. Srećan sam zbog njega. Makabi ga nije hteo, iako je on još hteo da igra. On je dobar igrač i uvek je i bio. Ovo mu je sada dobra odluka. Kada se budemo sastali biće zanimljivo. Imali smo dobar odnos u Makabiju. Trenirali smo zajedno i pričali smo mnogo o NBA. Pitao sam ga kako je kad si Ol-star, kada si glavni igrač ekipe... Preneo mi je njegovo znanje i drago mi je što sam imao takvog igrača uz sebe".

NBA draft održaće se 18. novembra.

Sezona počinje 22. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: