Milvoki odbio da izađe na teren – utakmica se ne igra!

Košarkaši Milvoki Baksa bojkotovali su petu utakmicu prve runde plej-ofa protiv Orlando Medžika.

Izvor: LN

Sreda, 26.08.2020.

22:03

Milvoki odbio da izađe na teren – utakmica se ne igra!
Photo by Ashley Landis-Pool/Getty Images

Oni su to uradili jer ne misle da se njihova poruka vezana za borbu protiv policijske brutalnosti i rasne nejednakosti, koju su dosta "glasno" poslali, dovoljno dobro čula.

Baksi su se u svlačionici dogovorili da bojkotuju meč, dok je njihov protivnik izašao na teren i krenuo sa zagrevanjem.

Informacija je stigla bukvalno u "minut do 12", pa nikome nije bilo potpuno jasno šta se dešava, a nedugo zatim su stigle informacije dobro informisanih novinara koji su objavili da se meč neće igrati.

U međuvremenu su i košarkaši Orlando Medžika, koji su bili spremni za utakmicu, napustili teren i vratili se u svlačionicu.

Prethodno su o bojkotu razgovarali igračli Toronto Reptorsa i Boston Seltiksa, koji možda budu odbili da odigraju prvi meč druge runde plej-ofa Istoka, koji se igra u noći između četvrtka i petka.

Baksi trenutno vode 3-1 u seriji, a nije poznato na koji način će odreagovati NBA liga, to jest da li će odložiti meč, sačekati da Baksi iznesu zahteve ili pobedu upisati Orlandu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: