Kokoškov namučio Toronto; Zubac dominirao, Vestbruk 7/30

Košarkaši Toronto Reptorsa pobedili su na domaćem parketu Finiks Sanse rezultatom 111:109.

Izvor: LN

Petak, 18.01.2019.

08:09

Kokoškov namučio Toronto; Zubac dominirao, Vestbruk 7/30
AP Photo/Sue Ogrocki

Reptorsi su igrali bez prve zvezde ekipe Kavaja Lenarda i njegov nedostatak se osetio tokom utakmice, pa je ekipa iz Kanade imala više problema nego što je to očekivano.

Toronto je napravio osetnu razliku u prvoj četvrtini od 12 poena viška, ali je Finiks istu smanjivao tokom utakmice i na kraju priredio zanimljivu završnicu.

Sansi su u poslednja dva minuta ušli sa prednošću od dva poena, ali su pogođenim slobodnim bacanjima na 13 sekundi do kraja došli tek do izjednačenja. Meč je rešio Paskal Siakam, koji je u poslednjoj sekundi levom rukom položio loptu o tablu i doneo pobedu svojoj ekipi.

U pobedničkom sastavu istakao se Serž Ibaka sa 22 poena, Kajl Lauri je dodao 16 poena, devet skokova i osam asistencija, dok je "meč viner" Siakam imao deset poena, 12 skokova i pet asistencija.

U timu koji trenira Igor Kokoškov najbolji je bio Devin Buker sa 30 poena i osam asistencija. Njega su pratili Keli Ubre sa 18 i Diandre Ejton sa 15 poena i čak 17 skokova.

Veoma zanimljiv duel odigrali su i Oklahoma Siti Tander i Los Anđeles Lejkersi, da bi "jezerdžije" na kraju odnele pobedu na gostovanju sa 138:128, posle produžetka.

Lejkersi su i na kraju regularnog dela imali sve u svojim rukama, ali je neiskusni Lonzo Bol napravio faul pri šutu za tri poena nad Raselom Vestbrukom, koji je izborio produžetak. U dodatnih pet minuta ekipa iz LA je dominirala i zasluženo slavila.

Najefikasniji kod Lejkersa bio je Kajl Kuzma sa 32 poena, a najbolju partiju u karijeri pružio je mladi hrvatski centar Ivica Zubac, koji je na kraju imao 26 poena i 12 skokova.

Pol Džordž je na drugoj strani imao 27 poena, dok je Vestbruk imao 26 poena, devet skokova i 13 asistencija, ali i katastrofalno loš šut iz igre od 7/30.

Filadelfija 76ersi su pobedili Indijana Pejserse na gostovanju, 120:96.

Rutinsku pobedu gostima doneli su Džimi Batler sa 27, Džoel Embid sa 22 i Džej Džej Redik sa 20 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Viktor Oladipo sa 27 poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: