Kako je Rouz "orobio" Adidas – bratu 250k$ i drugu 75k$ godišnje

Derik Rouz u svetu sporta ima jedan od najunosnijih sponzorskih ugovora, pošto je 2012. godine sa Adidasom potpisao ugovor na 14 godina vredan 185 miliona $.

Izvor: B92

Sreda, 07.02.2018.

12:39

Kako je Rouz
Getty Images

Te godine Rouz je bio aktuelni MVP ligi, najmlađi u istoriji, i ova poznata kompanija nije želela da joj se dogodi scenarijo sa Majklom Džordanom ili Kobijem Brajantom.

Međutim, Rouz je u plej-ofu NBA povredio prednje ukrštene ligamente kolena i posle toga nikada nije bio onaj stari Derik Rouz. Povrede su se nizale, ali je ugovor sa Adidasom ostao.

"Sport Illustrated" otkrio je detalje tog velikog ugovora i podaci su neverovatni. Naime, Redži Rouz stariji brat od Derika godišnje prima izmežu 250 i 300 hiljada dolara zbog toga što savetuje brata.

Tu nije kraj, pošto Rouzov najbolji drugar Rendal Hempton godišnje ima primanja od Adidasa između 50 i 75 hiljada dolara, pošto takođe spada među savetodavca.

Ovo nije jedini primer u svetu sporta sa ovako bizarnim primanjima. U Nejmarovom ugovoru sa Barselonom postojala je klauzula koja je njegovim prijateljima dozvoljavala da dođu u Kataloniju jednom u dva meseca i to sve o trošku "Blaugrane".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: