Kari vs Tomas važnije od KD vs LBJ

Drugi put ove sezone sastaju se finalisti prethodne tri NBA sezone Golden Stejt Voriorsi i Klivlend Kavalirsi (utorak, 2h).

Izvor: AK

Ponedeljak, 15.01.2018.

14:16

Kari vs Tomas važnije od KD vs LBJ
Foto: Getty images

Pre skoro mesec dana, tačnije na 25. decembra, Voriorsi su potvrdili da su najbolji tim u ligi pobedom 99:92 u Ouklendu.

Sada "ratnici" stižu u Ohaju, u najgorem mogućem trenutku za Kavse. Od poraza u Kaliforniji Kavalirsi su zabeležili učinak 2-6, a izgubili su osam od poslednjih 11 utamica. S druge strane, Voriorsi u poslednjih deset imaju osam pobeda.

"Ako ne budemo spremni, to će biti sramota. Momci će biti spremni. Igramo protiv aktuelnog šampiona. Oni su jak, dobar tim, spremni smo za izazov", dodaje trener Tajron Lu. Za razliku od Božićnog okršaja ovom će oba tima biti kompletna. Vratili su se Stef Kari i Ajzea Tomas, čiji duel bi mogao da bude važniji od okršaja Kevina Durenta i Lebrona Džejmsa.

"Još dok sam igrao za Sakramento Kingse imali smo žestoke bitke. On je paklen igrač. Teško je igrati protiv njega, ali istovremeno i on mora mene da čuva", kaže Tomas, "Čeka nas jaka, intenzivna utakmica kakvu jedva čekamo. U situaciji smo u kojoj nam je potrebna samo jedna pobeda da vratimo samopouzdanje. Bićemo spremni".

Tomas bi zaista mogao da bude iks-faktor na ovom meču. On je u prve dve utakmice koje je odigrao posle sedmoipomesečne pauze imao prosek od 18 poena uz šut iz igre 52% (13/25), a Kavsi su poveđivali.

U naredne dve, koje su Kavsi ubedljivo gubili, imao je prosek od tek 6,5 poena i očajnih 19,2% (5/26).

Repriza, reprize reprize reprize finala NBA lige Klivlend Kavalirs – Golden Stejt Voriors, noć između ponedeljka i utorka od 2 časa ujutru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: