Grent Hil kupio Atlanta Hokse!

Bivši NBA Ol-star igrač Gren Hil deo je grupe biznismena koji su kupili Atlanta Hokse za oko 850 miliona dolara, prenose američki mediji.

Izvor: AK

Četvrtak, 23.04.2015.

20:27

Default images
Photo by Grant Halverson/Getty Images

Transakcija, koja uključuje i korišćenje Filips arene, biće realizovana nakon dozvole Borda vlasnika NBA timova.

Mediji spekulišu da će novi vlasnici zadržati trenera Majka Budenholzera, koji je nedavno proglašen za najboljeg u ligi, te direktora Stiva Kunina.

Cilj novih vlasnika je svakako napad na titulu, prvu za Hokse od 1958. godine, kada su bili u Sent Luisu. Na dobrom su putu, jer je Atlanta bila najbolji tim Istoka ove sezone, a trenutno vodi 2-0 u seriji protiv Bruklin Netsa.

Na čelu konzorcijuma koji je kupio Hokse je milijarder Toni Resler, koji je prethodno pokušao da kupi L. A. Kliperse sa 1,2 milijarde dolara, ali ga je nadmašio Stiv Balmer sa ponudom od 2 milijarde.

Među nekoliko manjinskih vlasnika biće i Grent Hil, koji je igrao 18 sezona u NBA ligi i pet puta učestvovao na Ol-star vikendu. On je bio najbolji ruki sezone 1994/1995, a 85. je najbolji strelac u istoriji NBA. Igrao je za Detroit, Orlando, Finiks i L.A. Kliperse, u kojima je završio karijeru 2013. godine.

Smatra se jednim od najtalentovanijih košarkaša u istoriji, bio je jedan od najboljih univerzalaca tokom 90-ih, jer je dominirao i kao košgeter i kao skakač i kao asistent. Od ostvarenja značajnijih rezultata odvojile su ga brojne povrede.

Ekonomski stručnjaci ističu da je cena od 850 miliona za Hokse prevelika, jer ne predstavljaju mnogo atraktivan tim sa fanatičnim navijačima. Međutim, razlog za visoke cene NBA timova je pre svega masivni televizijski ugovor koji je liga potpisala prošlog leta vredan 24 milijarde dolara za devet godina

Hoksi su promenili vlasništvo jer je dosadašnji prvi čovek kluba Brus Levenson izneo rasističke stavove u mejlu 2012. godine. Zbog sličnog incidenta klub je morao da proda i doskorašnji vlasnik Klipersa Donald Sterling. Prošle godine su novog vlasnika dobili i Milvoki Baksi za 550 miliona dolara.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: