Sloun pretekao Rajlija na listi

Legendarni trener Juta Džeza Džeri Sloun izjednačio se na “večitoj” listi po broju pobeda sa Petom Rajlijem.Više pobeda trenutno imaju samo Nelson i Vilkens.

Izvor: B92

Utorak, 21.12.2010.

12:53

Default images

Juta je savladala Klivlend 101:90, čime je Sloun stigao do 1210 pobeda, i gotovo sigurno će se do kraja sezone učvrstiti na trećem mestu, iza, za sada nedostižnog tandema, legendarnih Lenija Vilkensa i Dona Nelsona. Vilkens ima 1332 pobede, Nelson (bez titule) ima 1335.

Džeri Sloun je takođe, kao i Nelson bio u nekoliko navrata blizu “prstena” kao trener, ali ga je u tome sprečio Majkl Džordan u antologijskoj seriji koju su na kraju dobili Bullsi.

Ono po čemu je jedinstven ovaj trener "stare škole", koji zahteva mnogo rada od svojih igrača, je činjenica da je jedini koji je sa jednim timom stigao do 1000+ pobeda, a uz Rajlija i Džeksona je jedini koji ima 15+ pobedničkih sezona na klupi tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: