Pavlović za B92: "Podmladjivanje Jute je moja šansa"

Izvor: B92

Petak, 27.06.2003.

11:25

Default images

Veliki uspeh naše košarke, posle izbora Darka Miličića i Žarka Čabarkape, zaokružili su Aleksandar Pavlović koji je kao 19. pik bio izbor Jute, i Slavko Vranješ koga je kao 39.igrač na draftu otišao u Njujork Nikse.

Jedan od potencijalni "spavača" na draftu 2003. Aleksandar Pavlović odličnim treninzima u Solt Lejk Sitiju "naterao" je ljude iz Jute da ga angažuju sa 19.pozicije. Na pitanje da li je očekivao da će završiti u Solt Lejk Sitiju, kao igrač od koga se očekuje da povede "Džezere" u bolju budućnost nakon završetka ere Stokton-Maloun, Pavlović za B92 kaže:

"Ovo je bio moj san, kao što mislim da je i san svakog igrača, još uvek ne mogu da dodjem sebi. Potajno sam očekivao da ću završiti u Juti. Oni su me pratili još od početka Evrolige, prvi su me zvali da dodjem na trening po dolasku u SAD.Mogu da kažem da sam fenomenalno odradio te treninge, i mislim da je to presudilo da izaberu baš mene".

Ekipa se renovira, nema Stoktona i Malouna:

"Podmladjuje se tim i ja u tome vidim svoju šansu. Mislim da sam spreman da igram već sledeće godine, radiću jako na tome i mislim da će sve biti u redu".

Nalaziš se na širem spisku reprezentativaca za odlazak na EP u Švedskoj. Da li ćeš se odazvati pozivu selektora Vujoševića ?:

"Verovatno hoću, moram samo da vidim kakvi su planovi ekipe. Ja već u petak letim u Solt Lejk Siti. Moram da vidim šta je potrebno, kako ću da rešim spor sa ekipom Budućnosti. A reprezentacija je moj najveći san.Dve ovako dobre vesti u jednom danu nisam očekivao" rekao je Pavlović za B92.

U analizama američkih medija koji se bave NBA ligom, Pavlović se navodi kao možda najbolji šuter koji se pojavio na ovogodišnjem draftu. To je očigledno dobro znao i Alberrto Kal Din skaut Džezera za Evropu, koji je "pogodio" metu i izborom Kirilenka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: