"Dončić je morao da bude prvi pik"

Džoš Ričardson, novi član Dalas Maveriksa, predstavio se javnosti na konferenciji za medije.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Mitchell Leff/Getty Images
Photo by Mitchell Leff/Getty Images

Džoš Ričardson je posle Majamija i Filadelfije stigao u Dalas.

On je poznat kao igrač koji donosi dosta čvrstine i upitan je za prve utiske o Dalasu, šta je prvo video kada je čuo gde dolazi.

"Prvo što ugledam je Luka, najbolji mladi NBA igrač. Svi ovde se vole, žele da igraju jedan za drugog i izvlače najbolje iz tima. Ja sam taj koji će da popunjava rupe donosiću čvrstinu, ulogu lidera i sve što bude bilo potrebno. Drago mi je što ću igrati sa Lukom on je jedan od najboljih mladih igrača i trudiću se da skinem pritisak sa njega i u odbrani i u napadu i pomoći mu da pridonosi najviše što može. Upoznao sam Luku u Santa Barbari u Kaliforniji, gde je i on trenirao. I drugarima sam u Majamiju pričao da sam upoznao momka koji će biti prvi pik na draftu i mislim da je morao da bude. Mi smo super još od tada", rekao je Džoš Ričardson na konferenciji za medije na kojoj je prisustvovao i B92.net

U "bablu" se igralo na određeni način, a sada se igrači sele u redovne hale i pitanje je gde je teže igrati.

"Nisam siguran da li će biti teže ili lakše igrati nego u bablu, znam da će biti drugačije. Igrali smo u malim salama, a sada ćemo igrati u ogromnim arenama i biće važno da se što brže prilagodimo"

Nosiće broj 0 kao Šon merion nekada u Dalasu...

"Vidim sličnosti sa Šonom, ali on je malo veći jači i skače više nego ja, ali mislim da obojica donosimo visok intenzitet i u odbrani raidmo mnogo dorbihr stvari i ranije sam mnogo voleo Džimija Batlera, pogotovo kada je u Čikagu bio, Kavai isto, iako igra drugu poziciju a oni igraju odlično na obe strane terena i kada sam trenirao sa njim bio je to novi nivo jer ga mnogo volim"

Rik Karlajl je jedan od najboljih trenera u ligi

"Znam da igra flou napad, jako tečno i brzo i znam da svi igraju brzo kod njega, znam da je detaljan trener i voli da ulazi u male detalje a takav je i Spolstra i navikao sam da tako funkcionišem. Biću taj koji prenosi loptu ili taj koji šutira, šta god treba, znam da ohranrim igrače i da im pomognem“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu