Nova vest
Košarka 45

22.3.2024.

14:01

Falsifikovane karte na utakmici Partizana, najavljene krivične prijave: "Bačena senka na spektakl"

Košarkaški klub Partizan oglasio se saopštenjem u kom je najavio krivične prijave protiv umešanih u ulazak navijača sa falsifikovanim kartama na meč protiv Reala u "Beogradskoj areni".

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
KK Partizan/Dragana Stjepanović

Na utakmici Partizan – Real Madrid je zvanično bilo 20.200 gledalaca

Međutim, nezvanično je u Areni bilo više od 24.000 ljudi

Crno-beli su prethodne večeri doživeli poraz u duelu sa Madriđanima (88:76) u meču 31. kola Evrolige, tokom i nakon kog su primećene nelegalne aktivnosti.

Klub je najavio prijavu protiv onih koji su "omogućili ulazak u halu bez ulaznica, osoba koje se bave proizvodnjom i prodajom falsifikovanih karata, osoba koje se bave nezakonitom preprodajom karata, kao i osoba koje se bave nezakonitom proizvodnjom i stavljanjem u promet robe sa logom i obeležjima KK Partizan."

Saopštenje Partizana prenosimo u celosti ispod videa.

"Dan nakon još jedne spektakularne utakmice koju je KK Partizan Mozzart Bet odigrao u Štark areni i sa koje je još jednom poslata divna slika o uzajamnoj ljubavi navijača i tima, Klub koristi priliku da skrene pažnju na uočene nezakonite radnje i najavi krivične prijave protiv počinilaca. 

Uočene a zatim i potvrđene nezakonite radnje pojedinaca, velika su prepreka u poslovanju KK Partizan Mozzart Bet i čine veliku materijalnu i reputacionu štetu klubu. 

Zbog toga, KK Partizan Mozzart Bet preuzima sledeći korak: Na osnovu prikupljenih dokaza, Klub će podneti krivične prijave protiv osoba koje su omogućile pojedincima ulazak u halu bez ulaznica, zatim osoba koje se bave proizvodnjom i prodajom falsifikovanih karata, osoba koje se bave nezakonitom preprodajom karata, kao i osoba koje se bave nezakonitom proizvodnjom i stavljanjem u promet robe sa logom i obeležjima KK Partizan. 

Iako je prema pravilima Kluba strogo zabranjeno uvođenje gledalaca bez ulaznica, postoje dokazi da je ovo prekršeno od strane pojedinaca koji su zaposleni u KK Partizan, Štark areni, kao i pripadnika privatnih i javnih organa zaduženih za bezbednost. 

Ovo, kao i druga navedena dela za koja postoje dokazi su kažnjiva prema slovu zakona, a iznad svega predstavljaju nepoštovanje brojnih navijača koji pošteno plaćaju ulaznice.  

Igre, rezultati Kluba, kao i atmosfera u dvorani u kojoj igra KK Partizan Mozzart Bet služe na ponos mnogih. Ipak, postoje i oni koji na tim temeljima nastoje da pribave nezakonitu korist. Klub je odlučan u tome da takvim postupcima stane na put! 

U cilju zaštite Kluba i svih onih koji kupovinom karata podržavaju KK Partizan, striktno se sprovodi akcija "Da se svaka karta plati"!

Samo ove godine, KK Partizan Mozzart Bet je na osnovu prihoda od ulaznica, državi Srbiji platio oko 1,5 miliona evra poreza i ponosan je na činjenicu da ostvareni prihod predstavlja značajan izvor finansiranja Kluba. 

Pravilom da svaka karta ima svoju cenu i mlra da se plati, na prvom mestu pokazujemo poštovanje prema akterima na terenu, a na kraju i prema sebi. KK Partizan neće dozvoliti da se taj uspostavljeni sistem uruši", navodi se u saopštenju Partizana.

Podeli:

Komentari 45

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 45

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu