Nova vest
Fudbal 3

21.5.2024.

18:38

Sautgejt o izostavljanju Rašforda i Hendersona: "Teška odluka"

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt u utorak je saopštio širi spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo i objasnio je dve važne odluke.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FILIP SINGER

Sautgejt ovog puta nije pozvao dvojicu igrača koji su bili redovni reprezentativni kadar prethodnih godina, Džordana Hendersona i Markusa Rašforda.

Obojica iza sebe imaju loše sezone na klupskom planu i to je, između ostalog, bilo presudno da ovog puta ne budu deo nacionalnog tima.

Henderson je prethodne sezone napustio Liverpul, prešao u Al-Etifak međutim tamo se samo kratko zadržao, pa je pristupio Ajaksu međutim tamo nije bio standardan.

Igrač koji je od 2010. godine odigrao 81 utakmicu za reprezentaciju, stoga nije ostavio mnogo izbora Sautgejtu.

"On je fantastičan profesionalac i bilo je zaista teško da ga ne uvrstim na spisak", rekao je Sautgejt.

"Nedostajaće nam, on je fenomenalna ličnost i divna osoba", dodao je selektor Engleza.

Sautegjt je rekao da je ključni faktor zbog kojeg nije pozvao Hendersona povreda koju je ovaj zaradio tokom poslednje reprezentativne akcije.

"Propustio je pet nedelja potom i po povratku na teren jednostavno nije imao isti intenzitet"

Sa Rašfordom je situacija bila mnogo jasnija - napadač Mančester junajteda odigrao je samo 16 minuta tokom poslednje reprezentativne akcije (ušao sa klupe protiv Brazila).

Meč sa Belgijancima presedeo je na klupi.

Ove sezone postigao je osam golova za Junajted.

"Teška odluka i u vezi sa njim - pričamo o igračima koji su zaista dobri i koji su bili važan deo svega što smo dosad postigli. Sa Markusom je situacija takva da mislim da su igrači koji igraju na njegovim pozicijama, dakle njegova konkurencija, imali bolju sezonu nego on, i prosto je to tako".
 

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

I AMD "konja za trku" ima

Kalifornijska kompanija AMD (Advanced Micro Devices) predstavila je danas na konferenciji Kompjuteks (Computex) u Tajpeju nove AI čipove, što znači da će firme Intel i Nvidia uskoro dobiti novu konkurenciju na tržištu.

Tanjug

11:27

4 h

Novo Sport Video Menu