Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.03.2024.

19:16

Hrvati odlučili – sve derbije sudiće im najbolji evropski arbitri

Hrvatski klupski fudbal, tamošnja HNL, nalaze se u delikatnom momentu posle snimaka koji su "procurili" iz VAR soba sa nekoliko utakmica.

Izvor: B92

Autor:B92

Hrvati odlučili – sve derbije sudiće im najbolji evropski arbitri
Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

U međuvremenu je ostavku podneo šef Sudijske komisije Bruno Marić i traži se najbolje rešenje za ostatak sezone.

Ponovo je poljuljano poverenje javnosti i navijača u sudije pa je jedini način da se situacija koliko toliko primiri angažovanje stranih sudija, na čemu se uveliko radi.

I to ne bilo kojih - već najboljih sudija.

Pojedini hrvatski mediji otkrivaju da će tri derbija koja su preostala da se odigraju do kraja sezone, duele Hajduk - Dinamo, Rijeka - Hajduk i Rijeka - Dinamo, a možda i kup-dvoboj Hajduka i Dinama uz finale Kupa, suditi elitne evropske sudije.

"Očito je, što košta, platiće se, a sudije iz Italije, Španije ili Engleske definitivno će više stajati HNS od pomenutog srpsko-bosansko-slovenskog tija", aludiraju Hrvati na promenu plana i najavu da će umesto Srđana Jovanovića, Slavka Vinčića i Irfana Peljta pravdu na najvažnijim mečevima hrvatskog fudbala do kraja sezone deliti, moguće, Majkl Oliver, Entoni Tejlor, Hesus Hil Manzano, Klement Turpan, Daniele Orsato i ostali njihovog ranga i iskustva.

Svi su oni "u bubnju" iz kojeg će HNS i UEFA zajedničkim snagama odabrati najbolje rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu