Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.03.2024.

13:25

Kapiten Hrvatske bio na korak od Partizana – stopirano u poslednji čas

Mladi hrvatski fudbaler Bojan Knežević otkrio je da je imao poziv Partizana i da je transfer u Humsku stopiran u poslednjem trenutku.

Izvor: SS

Autor: SS

Kapiten Hrvatske bio na korak od Partizana – stopirano u poslednji čas
Foto: Profimedia

U pitanju je nekadašnji kapiten mlade reprezentacije Hrvatske i velika nada zagrebačkog Dinama, ali koga je Fudbalski savez Srbije dugo "jurio" da zaigra za "orlove".

Otac mu je Srbin, a majka Hrvatica, te je ipak odlučio da nastupa za "vatrene".

U mlađim selekcijama Hrvatske čak je bio kapiten i predviđen za budućnost "A" reprezentacije.

Međutim, veliki uspon u karijeri prekinulo mu je saznanje da ima rak testisa, pa je bio operisan i potom duže odsutan zbog oporavka.

Potom se vratio fudbalu, ali je u intervjuu za "Indeks" otkrio da je pre pet godina bio na korak od Partizana.

Tada je imao poziv Sava Miloševića da pokuša da oživi karijeru u crno-belom dresu, ali kako je sam rekao, to je bilo "previše riskantno".

"Bio je to jul, kada sam drugi put bio u Lokomotivi i pre no što sam otišao u Olimpiju. Dinamo je imao dogovor s Partizanom, a njegov trener bio je Savo Milošević. Zdravko je tad već bio van Hrvatske, ali sve je išlo preko njega. Našao se sa Savom na turniru mlađih kategorija u Bijeljini. Bio sam spreman u rano jutro da odem u Beograd na lekarski pregled s jednim od dvojice menadžera. Ipak u 8:30 zvao me drugi menadžer i rekao mi da je preriskantno da idem u Partizan. 'Imam drugi klub za tebe', rekao mi je. Partizan je pravio novu ekipu, a trebalo je da potpišem na tri godine. Međutim, stopirao je transfer u poslednji čas", otkrio je Knežević.

"Sve je to išlo preko jednog čoveka u Srbiji koji je bio kućni prijatelj Sava Miloševića. Pojavila se tako mogućnost da zaigram za Srbiju. Kontaktirali su me i iz srpskog saveza, nakon čega je priča izašla u medije. No stvar je u tome da niko nije znao pozadinu priče, a to je da je odlazak u Partizan bio rešena stvar. Na kraju od svega toga ništa nije bilo. Menadžer se bojao zbog istorije hrvatsko-srpskih odnosa, iako su mu Milošević pa i vođa navijača Partizana garantovali da, ako dođem, neće biti problema", naglasio je Knežević.

Hrvatskih igrača ima poprilično u Superligi Srbije, ali ne i u taborima "večitih" rivala.

"Nisam se bojao, ali imao sam tremu. Ipak u ligi gotovo nije bilo Hrvata i nije isto ako netko odavde dođe u Partizan ili Crvenu zvezdu, a ne u neki drugi srpski klub. S obzirom na to da nisam otišao u Partizan, već u ljubljansku Olimpiju, ugasila se i priča o nastupanju za reprezentaciju Srbije. Ne znam da li bih li prihvatio igrati za Srbiju, teško mi je sada reći. Nikada nećemo saznati", rekao je Knežević.

On trenutno ima 27 godina i igra u četvrtoj ligi Hrvatske, za NK Pitomaca.

Prethodno je, osim Dinama i Olimpije, igrao i za Koper, Opatiju, Goricu, Hebar, italijanski Termoli i Kustošiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu