Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.01.2024.

21:10

Sudije pogurale Real – Vinisijus dao gol rukom VIDEO

Fudbaleri Reala savladali su Almeriju posle velikog preokreta, od 0:2, do 3:2, golom koji je postigao Naćo u 99. minutu.

Izvor: B92

Autor:B92

Sudije pogurale Real – Vinisijus dao gol rukom VIDEO
Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Od nekoliko spornih situacija izdvojila se ona iz 67. minuta kada je Vinisijus postigao gol za 2:2 - i to je uraio tako što je rukom preusmerio loptu u mrežu.

U toj situaciji drugačije nije mogao do lopte, bio je u "sendviču" između dvojice defanzivaca Almerije, poslužio se rukom (samo na prvi pogled deluje da je rame), pa je VAR morao da "prelomi".

Odluka iz VAR sob, na koju se čekalo dva, tri minuta, išla je Madriđanima "naruku" - procenjeno je da je Brazilac ramenom dohvatio loptu i preusmerio je u mrežu.

U međuvremenu je snimak gola prošao precizniju proveru - mimo VAR-a - i na tom još detaljnijem snimku koji se pojavioa na društvenim mrežama jasno se može videti da je ofanzivac Reala na nereguaran način imao kontakt sa loptom.

Prethodno, Madriđani su smanjili prednost gostiju iz penala koji je realizovao Belingem i najavio uzbuđenja koja su sve vreme bila isprepletana krajnje spornim sudijskim odlukama.

I odluka da se svira penal bila je takođe vrlo diskutabilna.

VAR je tada proveravao situaciju kako bi utvrdio da li je bilo nedozvoljenog kontakta Kaikija nad Belingemom, iako je Ridigerov start u gužvi, u istoj situaciji, imao najviše elemenata za faul.

Na kraju, posle dužeg "većanja", glavni arbitar Maeso je pokazao na penal. Interesantno, makar tri situacije su bile sporne na utakmici, svaku je proveravao VAR i svaka je bila u korist madridskog giganta.

Mnogima je nakon gola Vinisijusa u 67. minutu bilo jasno da će se kičma Almerije kad-tad slomiti pod naletom zvezda Ančelotijevog tima što se, na kraju, i desilo.

Meč je produžen devet minuta - neko bi rekao igralo se dok Real ne da gol - a Naćo je na kraju materijalizovao prednost koju je "Kraljevski klub" imao u nedelju u svakom pogledu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu