Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.02.2022.

17:13

Rivali neće u Rusiju: "Baćuške" ostaju bez domaćinstva u borbi za SP?

Rat između Rusije i Ukrajine odražava se i na sport u velikoj meri.

Izvor: MS

Autor: MS

Rivali neće u Rusiju:
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Mesec dana pre odlučujućih borbi za mesto na fudbalskom Mundijalu u Kataru, Rusija bi mogla da izgubi prednost domaćeg terena.

Žreb je omogućio "baćuškama" da čekaju Poljsku u plej-ofu, a u slučaju pobede i protiv boljeg iz susreta Švedske i Češke.

Međutim, iz ta tri Saveza su poručili da u Rusiji neće igrati presudne sudare u martu. To su istakli u zajedničkom saopštenju.

"Na osnovu pojačanog konflikta između Rusije i Ukrajine, povodom bezbedonosne situacije, Fudbalski savezi Poljske, Švedske i Češke izražavaju čvrst stav da se neće igrati baraž na teritoriji Rusije. Saglasni smo da nećemo da putujemo u Rusiju i igramo fudbalske utakmice", navodi se u objavi potpisanoj od Saveza Švedske, Poljske i Češke.

Oni su istakli da očekuju od FIFA i UEFA da momentalno reaguje i ponudi alternativno rešenje.

To je novi udarac za Ruse nakon što je izvesno da će izgubiti organizaciju finala Lige šampiona, predviđen ranije za Sankt Peterburg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve