Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.09.2021.

16:00

Iliev: Ne pamtim da je jedan tim bio toliko dominantan u "večitom" derbiju

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da ne pamti da je jedan tim bio toliko dominantan u derbiju, kao Partizan protiv Zvezde u drugom poluvremenu.

Izvor:

Autor:

Iliev: Ne pamtim da je jedan tim bio toliko dominantan u
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Partizan i Crvena zvezda remizirali su (1:1) u meču devetog kola Superlige Srbije.

Nije Iliev zadovoljan krajnjim rezultatom u 165. "večitom" derbiju.

"Tužni smo, iako nismo izgubili u derbiju, jer smatramo da bilo zasluženo da ostvarimo uspeh. Rival je bolje ušao u meč, do 20. minuta Crvena zvezda je bila konkretnija, ali smo onda postigli gol, koji je podigao tim. Uspostavili smo potpunu kontrolu nad utakmicom, imali gol na kontu, bili bolji u polju, agresivniji i imali još dve prilike da već do poluvremena stavimo tačku na derbi", rekao je Iliev za "Telegraf".

Sportski direktor Partizana dodaje da je njegov tim dominirao u "večitom" derbiju.

"Ne pamtim odavno da je jedan tim bio tako dominantan u derbiju, kao što je bio Partizan u drugom poluvremenu protiv Zvezde. Apsolutno smo se za sve pitali na terenu, igralo se gotovo sve vreme na polovini protivnika, na momente je bilo i atraktivno, ubedljivo i samo je nedostajao taj drugi gol da meč ode u mirnu završnicu. Mada, ko zna, da je pao drugi, možda bi ih bilo još, jer smo igrali izuzetno dobro".

Ipak, Partizan je u završnici ostao bez pobede.

"Nažalost, primili smo gol iz jednog napada i udarca, ali znate kako, mi ovde govorimo o Crvenoj zvezdi. Timu koji igra dobro i u domaćem takmičenju i u Evropi. Zapravo, oba tima su ove godine pokazala kvalitet na svim frontovima. Ne možete zato da očekujete da iz jedne prilike neće postići gol, fudbal je naprosto takva igra. Partizan nije iskoristio nekoliko šansi, dominaciju u polju, rival tu jednu jeste i izmakla nam je pobeda, koja je po svemu viđenom na terenu do tada bila zaslužena. Ponosan sam na igrače i stručni štab, jer su posle teške sedmice, gostovanja na Kipru, našli veliku snagu i energiju da odgovore na zahteve derbija, koji je izuzetno težak meč i na fizičkom i na psihičkom planu. Partizan je prvi na tabeli, to je ono najbitnije i kratkoročni plan je da se tu zadržimo prvo do zimske pauze, nadamo se i posle toga, ambicije ne krijemo", zaključio je Iliev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d