Nova vest
Fudbal

Petak, 23.07.2021.

16:15

Stanković o Degeneku: Niko ne može da mi kaže šta da radim VIDEO

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je o porazu od Kairata i statusu Miloša Degeneka.

Izvor: MS

Autor: MS

Stanković o Degeneku: Niko ne može da mi kaže šta da radim VIDEO
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Degenek, mnogo puta junak Zvezde u prošlosti, ove sezone se nalazi u drugom planu.

Stanković je objasnio da nema problem sa Degenekom i da je premešten na klupu čisto iz sportskih razloga.

"Vidim da se dosta priča o Milošu, koji je fenomenalan momak i profesionalac. Iako nije sada u prvom planu ne znači da neće biti. Stavio bih tačku na rekla-kazala priče da imam problem s njima. Kako mogu da imam lični problem s nekim?", počeo je Stanković.

Kako kaže, logično je da igrač kada ne igra ne može da bude zadovoljan.

"Normalno je da je svaki igrač nezadovoljan na klupi. I meni se isto dešavalo, pa bih 'pobio sve'. To je sportsko nezadovoljstvo. Doneo sam sportsku odluku, Degenek pošteno radi i ja stojim iznad svojih odluka".

Stanković je naglasio da isključivo on sastavlja tim.

"Meni niko ne govori šta da radim i kako da radim. Niko nikad nije rekao da se stavi ovaj ili onaj. Pričamo o tome, projektujemo kako tim bi trebalo da izgleda... Ubeđen sam da ako mi kažu drugačije da onda neću ni biti trener Crvene zvezde. Ne vidim nikakav problem u svemu ovome, nikakav lični".

Stanković je pričao i o Kairatu.

"Moja je krivica poraz u Kazahstanu, mogao sam bolje. Kao neko ko voli Zvezdu, kao i sebe, ne bih radio protiv, sigurno. Da nešto što je bolje da ne stavljam, da izmišljam toplu vodu... Ako me je nešto naučila Zvezda je da je nemoguće moguće i da se snovi ostvaruju. Dokle god budem ovde radiću samo uz dobrobit Crvene zvezde. Ko je Deki Stanković u odnosu na Zvezdu? Zvezda je iznad svih nas".

"Da li smo ispali? Nismo. Nije ništa strašno, momci će da odgovore na svaki zahtev. Svaki navijač Zvezde, posebno kada je teško, daće podršku 300 posto. E, ja to volim i ponosan sam zvezdaš".

Crveno-beli naredni meč u Superligi igraju protiv lučanske Mladosti.

"Znam da je Crvena zvezda jednako rezultat. Nebitno kakva je utakmica bila, 1:0 bilo bi drugačije. Priželjkujem utakmicu kao protiv Vojvodine i gol na vreme, da nam olakša. Da igrači 'kliknu' i izađe sve ono iz prošle sezone, ne može fudbal da se zaboravi za četiri dana. Dolazimo iz dva meča, gde nismo uzeli bodove. Meč sa Mladosti treba da nam vrati pobedonosni ritam, da nema kalkulacija. Očekujem da odigramo dobro, vratimo samopouzdanje i napravimo dobru uvertiru pred sredu", zaključio je, uz potvrdu da će Luj Dioni početi meč protiv Mladosti.

Meč Zvezde i Mladosti igra se u subotu od 21 sat na stadionu "Rajko Mitić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d