Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.01.2021.

11:15

Bajbek: Ne volim Đokovića, navijam za Milan protiv Zvezde

Napadač Partizana Žan Kristof Bajbek stigao je u Partizan kao zvučno najavljeno pojačanje, ali to za sada nije opravdao

Izvor: SS

Autor: SS

Bajbek: Ne volim Đokovića, navijam za Milan protiv Zvezde
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

Primetno je stigao sa viškom kilograma u tim Aleksandra Stanojevića, a potom je i zadobio povredu zbog koje je propustio više od poslednjih mesec dana.

Na pripremama u Turskoj se trudi da povrati staru formu i što više uigra sa saigračima kako bi na proleće opravdao velika očekivanja.

“Sada se radujem svakom treningu, ništa mi ne predstavlja problem. Zbog situacije oko korone u Holandiji smo završili takmičenje u februaru, pa sam radio samo individualno ili u grupi momaka. Verovatno je i to razlog što je kasnije došlo do povrede. Moja idealna težina je 79 kilograma, sad imam 80. Kada sam došao u Partizan imao sam dva-tri više, što je problem ako želiš da budeš maksimalno spreman. Kada se moje telo oseća dobro, onda mogu bukvalno sve. Tada imam i samopouzdanja“, rekao je Bajbek u intervjuu za "Večernje novosti".

Dobro, to je sada, a gde je ranije bio problem?

“Nisam u početku karijere imao probleme sa povredama. Počelo je u Valansijanu, kada sam malo labavije pristupao obavezama i normalno je da dođe do povreda. Kasnije je sve već bila stvar loše sreće“.

Kako je istakao, čim je čuo za Partizan, nije imao nikakvu dilemu.

“Brat me je zvao i rekao: ’Hoćeš da ideš u Partizan sutra?’ Pomislio sam, ’kako čoveče?’ Znao sam za Partizan, igra stalno u Evropi. U početku sam razmišljao da je to korak unapred za mene, da je u pitanju veći klub od Utrehta. Odmah sam rekao: Dobro, idem“.

Istakao je trojicu saigrača koji su mu pomogli da se prilagodi u novoj sredini.

“Suma će mi mnogo značiti. Rekao mi je: ’Samo ti budi spreman, spakovaću ti deset asistencija, a ti ćeš mi na kraju isplatiti bonuse’, a-ha-ha... Lud je i Markec, ali najluđi je Vladimir Stojković. Stalno se šali. Pred svaki trening mi kaže: ’Džejsi, šutni mi tri puta, ako daš sva tri ja tebi dajem 50 evra, ako jedan promašiš ti meni dođeš mnogo više’“.

Bajbek je priznao da u predstojećem duelu Crvene zvezde i Milana neće navijati za najvećeg rivala.

“Ne znam kakve su im šanse, ali mogu samo da kažem: ’Napred, Milan!".

Pored fudbala, velika strast mu je i tenis, ali Novak Đoković nije njegov miljenik.

“Ne volim Novaka Đokovića. Preferiram Rodžera Federera... Toliko puta ga je pobedio da je to neverovatno... Čini mi se više od 25 puta. Čovek je kao robot. Kada se Federer penzioniše, navijaću za Dominika Tima“, podvukao je Bajbek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d