Nova vest
Fudbal 1

28.4.2024.

14:26

"Srpski" Torino garnirung Interove fešte – Vanja dva puta kapitulirao

Fudbaleri Intera pobedili su Torino 2:0 u danu kada se mislilo samo o slavlju 20. titule koju je tim Simonea Inzagija obezbedio prethodne nedelje.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Tada su "neroazuri" savladali gradskog rivala Milan 2:1, u tom meču su bili nominalni gosti, pa se duel sa Torinom iščekivao zbog šampionske fešte u komplet "plavo-crnom" ruhu Meace. 

Fudbaleri Torina su i sami dali doprinos svečarskom ambijentu, održali su čas iz fer pleja pre nego što se lopta i zakotrljala.

Postrojeni u dva reda dočekali su izlazak šampiona iz svlačionica i nagradili ih aplauzima i pozdravom. Ovaj meč ostaće, ipak, upisan u istorijske almanahe Serije A ne zbog tog poteza gostiju, već su za to zaslužne tri dame.

Naime, igrače dva tima su prvi put u istoriji Serfije A izvele tri žene - Marija Sole Kaputi, koja je bila glavna sutkinja, i njene asistentkinje, Frančeska Di Monte i Ticijana Trašijati.
 

Navijači Intera su posebna priča...

Najvatrenije pristalice su priredile feštu za pamćenje, a nisu propustile priliku da po ko zna koji put pošalju poruku najvećim rivalima koji im ne priznaju jednu titulu (onu 14) prvaka države.


Na terenu, posle tromog prvog poluvremena oba tima Inter je u nastavku pokazao pravo lice i sa dva gola Hakana Čalhanoglua postavio stvari na svoje mesto.

Najpre matirao Vanju Milinković-Savića u 56. minutu, potom i četiri minuta kasnije iz penala. Tako su "neroazuri" brzopotezno stigli do sigurnog vođstva koje im gosti nijednog trenutka nisu ugrozili.

Za goste na terenu su od starta bili Vanja i Ivan Ilić dok je Uroš Kabić i ovaj meč presedeo na klupi.

Serija A, 34. kolo

Petak
Frosinone - Salernitana 3:0 (2:0)
Soule 10.p, Brešanini 25, Zortea 85

Subota
Leče - Monca 1:0 (0:0)
Krstović 90+2
Juventus - Milan 0:0
Lacio - Verona 1:0 (0:0)

Zakanji 72

Nedelja
Inter - Torino 2:0 (0:0)
Čalhanoglu 56, 61.p
15:00 Bolonja - Udineze
18:00 Atalanta - Empoli
18:00 Napoli - Roma
20:45 Fiorentina - Sasuolo

Ponedeljak
20:45 Đenoa - Kaljari


 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu