Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.08.2020.

13:47

"Bane Ivanović se oprostio od reprezentacije, ne bi bilo profesionalno da ga vraćamo"

Branislav Ivanović, rekorder po broju nastupa za Srbiju (105), oprostio se od reprezentacije prema rečima selektora Ljubiše Tumbakovića.

Izvor: MS

Autor: MS

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ivanović, koji je nedavno napustio Zenit iz Sankt Peterburga, nije dobijao pozive Tumbakovića i njegovog prethodnika Mladena Krstajića još od završetka Svetskog prvenstva u Rusiji pre dve godine, uoči kojeg je ostao bez kapitenske trake.

Tumbaković objasnio zašto nije pozvao Milivojevića

Tumbaković je sada otkrio da je bivši kapiten "Orlova" završio reprezentativnu karijeru.

"Zatekao sam situaciju da se Branislav Ivanović, sjajna ličnost i igrač, oprostio od reprezentacije. Kada neko u 35. ili 36. godini završi ne bi bilo profesionalno da se ponovo vraćamo. Bez obzira na rezultat. To je jednostavno stav i po kriterujumu reprezentacije. Bio si tu, završio si, lepo smo se ispozdravljali i idemo u drugu priču", rekao je Tumbaković na "onlajn" konferenciji za medije.

Dodatno je pojasnio.

"Ja sam malo specifičan i imam kriterijume u komunikacije, smetaju mi pitanja da li smo i šta pričali. Svi su prošli kroz kriterujum. Kada se razmišlja o njima, svako ima ličnost i na osnovu igračkoj i ljudskog kvaliteta u statusu je da bude reprezentativac. Ne vidim razlog stalno da pričamo, selektor ima pravo da napravi spisak koji mu je ideji kako reprezentacija da igra", dodao je.

U prilogu možete da vidite obraćanje Tumbakovića pred susrete u Ligi nacija protiv Rusije (3. septembar) i Turske (6. septembar), a pitanje u vezi Ivanovića je od 21. minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve