Nova vest
Fudbal

Subota, 06.06.2020.

18:30

Greška sudije i gol nove Zvezdine nade – crveno-beli proslavili titulu pobedom nad Radnikom

Fudbaleri Crvene zvezde proslavili su treću uzastopnu titulu prvaka Srbije na domaćem terenu, pobedom nad Radnikom od 4:1.

Izvor: LN

Autor: LN

Greška sudije i gol nove Zvezdine nade – crveno-beli proslavili titulu pobedom nad Radnikom
photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zvezda je još u prethodnom kolu overila titulu, ali je sada imala priliku da je pobedom proslavi pred nešto manje od 15.000 najvatrenijih pristalica.

Utakmicu je obeležio 17-godišnji Andrija Radulović, talentovani mladi igrač crveno-belih koji je na poluvremenu ušao na teren, upisao debi, a u završnici i prvi gol u karijeri.

Meč je počeo veoma sporo. Zvezda je držala loptu u svom posedu i kružila oko kaznenog protivnika, bez stvaranja ozbiljnijih šansi.

U 19. minutu viđena je prva prava zanimljiva situacija, a ujedno i prvi sporan momenat.

Gajić je zakasnio sa startom, "pokosio" Dimitrića, a sudija Šegrt, koji je bio jako blizu situacije, nije dosudio jedanaesterac.

Napadi su se Radniku isplatili već u 23. minutu. Posle jednog centaršuta na loptu je naleteo Marko Makarić, koji je sjajnim potezom matirao Borjana.

Štoperska linija crveno-belih je u ovoj situaciji "zaspala" i dopustila čak dvojici protivničkih napadača da ostanu sami pred njihovim golom.

Meč mogli ste pratiti uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Ipak, i pored dobre igre, Radnik je poklekao, pa je već u 29. minutu Zvezda došla do izjednačenja.

Gavrić je centrirao iz kornera, a na lopt je naleteo usamljeni Pankov za 1:1.

Drugi gol bio je jako sličan prvom. Došao je u 38. minutu, kada je Gavrić sa iste pozicije centrirao, a lopta je ovog puta došla do Babića koji ju je nekako smestio u mrežu.

Na startu drugog poluvremena Stanković je napravio tri izmene (od mogućih pet), pa je priliku dobio pomenuti debitant Andrija Radulović.

Radulović je u nastavku bio jedan od najaktivnijih igrača svoje ekipe, konstantno je tražio priliku, ali je ritam generalno dosta usporio.

Igralo se po sredini terena, Zvezda je kontrolisala sve i čuvala rezultat, ali nije rizikovala preterano, sem iz nekih polu-prilika.

U 84. minutu viđen je novi sporni momenat, kada je Šegrt, posle kontakta Simića sa jednim od defanzivaca protivnika, dosudio penal.

Odgovornost je preuzeo mladi Radulović i postigao svoj prvi gol u karijeri za Zvezdu.

Na konačnih 4:1 povisio je Simić, koji je praktično ukrao loptu defanzivnoj liniji protivnika koja je u 90. minutu već jednom nogom bila u svlačionici. Zvezda se na teren vraća u sredu, kada igra sa Partizanom u polufinalu Kupa Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d