Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.02.2020.

20:30

Junajted pokorio "Bridž" – Liga šampiona je ponovo blizu!

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su na Stamford bridžu Čelsi sa 2:0, u poslednjem meču 26. kola Premijer lige.

Izvor: MT

Autor: MT

Junajted pokorio
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Ovo je treći trijumf izabranika Ole Gunara Solskjera nad "plavcima" ove sezone.

"Crveni đavoli" su do važne pobede stigli zahvaljujući Entoniju Marsijalu i Hariju Megvajeru, koji su na sličan način pogodili mrežu Vilija Kabaljera – udarcem glavom.

Trka za Ligu šampiona će biti izuzetno zanimljiva, pošto četiri ekipe u ovom trenutku razdvaja samo tri boda.

Iako je najviše uzbudljivih situacija u prvom poluvremenu bilo na polovini i šesnaestercu gostiju, Junajted je bio taj koji je na pauzu otišao zadovoljniji.

Prve dve, identične prilike propustili su domaći igrači, tačnije Ris Džejms i Vilijan, koji su neprecizno šutirali sa ivice kaznenog prostora.

Veliki hendikep zadesio je Čelsi u 11. minutu, kada se na povredu požalio, a zatim i iz igre izašao Ngolo Kante, kojeg je zamenio Mejson Maunt.

"Crveni đavoli" su prvi ozbiljniji prelazak na protivničku polovinu imali u 15. minutu, ali konkretne prilike su izostale.

Najveću šansu za domaću ekipu u prvom delu propustio je Mišu Batšuaji, koji je bio neprecizan sa oko 11 metara, nakon lepe akcije Pedra i Maunta.

Kazna je stigla u poslednjem minutu prvog poluvremena, kada je posle savršenog centaršuta Arona Van Bisake mrežu Vilija Kabaljera zatresao Entoni Marsijal.

U drugo poluvreme domaći igrači su ušli agresivno i već u 55. minutu stigli do izjednačenja. Međutim, VAR tehnologija je gol Kurta Zume posle kornera poništila zbog faula Aspilikuete nad Vilijamsom na prvoj stativi, neposredno pre pogotka.

Borba se rasplamsala, a stativu na drugoj strani je pogodio Bruno Fernandeš. Portugalcu je falilo samo malo više preciznosti kod te situacije, ali ne i samo minut kasnije kada je izveo odličan korner, posle kojeg je Megvajer zakucao loptu u mrežu Kabaljera za veliku radost gostiju. Taj gol pogledajte OVDE.

Tačno deset minuta kasnije VAR je ponovo rastužio domaće. Olivije Žiru je postigao gol, međutim, njegova leva noga je bila najbliža De Hei, tako da je on bio poništen zbog ofsajda.

Čelsi nije imao snage da se vrati, pa je Junajted odneo tri važna boda u Mančester.

Plavci u narednoj rundi dočekuju Totenhem, dok će Junajted ugostiti Votford.

Tok meča mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d