Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.01.2020.

17:00

Spektakl na Enfildu – Liverpul savladao Junajted

Fudbaleri Liverpula su rezultatom 2:0 pobedili Mančester junajted u utakmici 23. kola engleske Premijer lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Spektakl na Enfildu – Liverpul savladao Junajted
Photo by Michael Regan/Getty Images

Veliki engleski derbi pod nazivom "Severozapadni derbi" završen je pobedom Liverpula, golovima Virdžila van Dajka i Mohameda Salaha.

Utakmica je počela u veoma jakom ritmu, a prvi je pripretio Mančester junajted kada je krenuo u kontra napad posle odličnog dodavanja Nemanje Matića, ali je odbrana Liverpula pravovremeno reagovala.

Od tog momenta Liverpul preuzima kormilo i nastavlja da diktira tempo utakmice. Matić je uspeo u tom periodu i da zaradi žuti karton zbog slučajnog udaranja Vajnalduma u lice.

"Redsi" su krenuli još ofanzivnije, imali nekoliko kornera i jedan im se posebno isplatio, kada je Virdžil van Dajk glavom matirao Davida de Heu i doneo veliku prednost svom timu.

Liverpul je postigao još dva pogotka u ovom delu utakmice, ali su oba poništena posle VAR konsultacija.

Mančester je umalo preko Pererire stigao do izjednačenja, ali je brazilski fudbaler bio kratak za centimetar i rezultat je ostao nepromenjen.

Drugo poluvreme je takođe počelo jednim velikim promašajem, samo je ovoga puta u kadru bio Mo Salah, koji iz peterca nije uspeo da se upiše u strelce.

Liverpul je igrao sve bolje i bolje, bili su sve agresivniji, ali nikako nisu uspevali da postignu pogodak, dok se Junajted u tim momentima branio svim silama.

Uspeli su gosti da se iščupaju iz tog stiska, odgovorili kroz par zaista dobrih akcija, ali je završnica uvek izostala.

Vreme je polako isticalo kada je Alison iz svog šesnaesterca uposlio "zaboravljenog" Moa Salaha, koji je istrčao ka golu Junajteda i bez većih problema savladao de Heu za konačnih 2:0 u 93. minutu utakmice.

Utakmicu između Liverpula i Mančester junajteda možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d