Nova vest
Fudbal

Subota, 07.12.2019.

18:10

Crveno je boja Mančestera, Junajted slavio na Etihadu!

Na stadionu "Etihad" fudbaleri Mančester junajteda pobedili su u velikom gradskom derbiju kao gosti ekipu Mančester sitija sa 2:1.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Crveno je boja Mančestera, Junajted slavio na Etihadu!
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Bio je to 179. okršaj velikih gradskih rivala i druga pobeda Junajteda na ovom terenu u poslednjih godinu i po dana.

A aprilu 2018. bilo je 3:2, sada 2:1 a uzbuđenja kao ni obično nisu izostala. Sitiju je ovo bio četvrti poraz, sada imaju velikih 14 bodova zaostatka za Liverpulom.

Domaćin je imao terensku inicijativu i veći posed, gosti sjajne kontre i zrelije šanse, na kraju slavili su kao i pre nekoliko dana protiv Totenhema.

Siti je krenuo ofanzivno, činilo se da će izabranici Pepa Gvardiole brzo stići do prednosti, ali dogodilo se suprotno.

Junajted je sjajno koristio slobodan prostor za brze kontre i Danijel Džejms je već u drugom minutu imao priliku da postigne gol, ali je Ederson sjajno intervenisao.

Siti je nastavio sa pritiskom, ali je Junajted opet imao priliku, i to preko Džesija Lingarda u devetom minutu, da bi Ederson u 16. zaustavio i udarac Antonija Marsijala.

U 21. minutu Markus Rašford je krenuo u prodor, došlo je do kontakta sa Bernardom Silvom. Na intervenciju iz VAR studija, snimak je pregledan i Entoni Tejlor je pokazao na belu tačku a Markus Rašford je bio precizan – 0:1.

Bernando Silva je odmah u 25. minutu imao priliku da se iskupi, ali ga je Luk Šo izblokirao, da bi u 26. i 27. minutu posle sjajne kontre Markus Rašford prvo šutirao pored gola, a potom je sa 16 metara i pogodio prečku.

Nije se dugo čekalo na gol, samo dva minuta kasnije dobra kombinacija Danijela Džejmsa i Marsijala, Francuz je šutirao iskosa sa desne strane i pogodio bliži ugao za 0:2.

Domaćini nisu prestajali sa ofanzivom, ali nije bilo rezultata. De Brujne je pokušao u 40. minutu, da bi u nadoknadi vremena domaćini tražili penal, kada je lopta pogodila Freda u ruku, ali Tejlor i VAR studio su smatrali da nije bilo prekršaja za najstrožu kaznu.

U nastavku, izabranici Pepa Gvardiole su bacili sve karte u napad, imali su veliku inicijativu, dok su se gosti organizovano i umešno branili.

De Brujne i 55. i Sterling u 61. minutu, kada je preterao sa driblanjem, imali su prilike za domaće, ali sve do samog finiša nije bilo konkretnog učinka.

Posle ko zna po redu kog kornera, Nikolas Otamendi, koji je u drugom delu zamenio na terenu povređenog Džona Stounsa odlično je skočio i šutirao glavom, tako da je na pet minuta pre kraja bilo 1:2.

Ko zna šta bi bilo da je minut kasnije Rijad Mahrez uspeo da pogodi i izjednači, David de Hea je sjajno intervenisao i sprečio pogodak.

Pokušali su izabranici Pepa Gvardiole sve, ali su gosti uspeli da se odbrane i stignu do šestog trijumfa u sezoni koji ih je, makar privremeno izdigao na peto mesto na tabeli.

Sve detalje meča mogli ste da pratite uživo uz naš LIVE BLOG.

Premijer liga, 16. kolo:
Subota:
Everton - Čelsi 3:1 (1:0)
(Rišarlison 5, Kalvert-Luin 49, 84 - Kovačić 52)
Bornmut - Liverpul 0:3 (0:2)
(Okslejd-Čemberlen 35, Keita 44, Salah 54)
Totenhem - Barnli 5:0 (3:0)
(Kejn 4, 54, Lukas 9, Son 32, Sisoko 74)
Votford - Kristal Palas 0:0
Mančester s. - Mančester j. 1:2 (0:2)
(Otamendi 86 - Rašford 23p, Marsijal 29)
Nedelja:
15.00 Aston Vila - Lester
15.00 Njukasl - Sautempton
15.00 Norič - Šefild j.
17.30 Brajton - Vulverhempton
Ponedeljak:
21.00 Vest Hem - Arsenal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d