Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.12.2019.

16:45

Katastrofa Partizana – Napredak preokrenuo 0:2 u Humskoj!

Fudbaleri Napretka šokirali su Partizan pobedivši 3:2 nakon neverovatnog preokreta u Humskoj!

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Katastrofa Partizana – Napredak preokrenuo 0:2 u Humskoj!
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Izgledalo je da će crno-beli nastaviti seriju pobeda u Superligi, ali su im se vratili "demoni" iz Haga!

Vodio je Partizan 2:0 posle 35 minuta igre, dva puta pogađao stativu, imao još nekoliko zicera, a na kraju nije osvojio nijedan bod dok se sa tribina zaorilo "Uprava, napolje!"

Napredak je još jednom pokazao da je odbrana crno-belih daleko od nivoa koji pokazuje napad i stigao do prve pobede u Humskoj posle više od 10 godina.

Četvrtim porazom u sezoni Partizan se dodatno udaljio od lidera SL Crvene zvezde, sada zaostaje 11 bodova, a između beogradskih "večitih" su Vojvodina i Čukarički.

S druge strane, Napredak je slavio tek drugi put u poslednjih pet kola i popravio šanse u borbi za plasman u plej-of, jer sada zaostaje sedam bodova za Radničkim i Spartakom koji dele poslednja dva mesta "iznad crte".

Partizan je sjajno počeo meč i najavio rutinsku pobedu, poveo je već u 12. minutu golom Sejdube Sume, doduše iz nedozvoljene pozicije.

Nakon što su gosti propustili sjajnu priliku za izjednačenje, a Sadik pogodio stativu, crno-beli ipak kažnjavaju promašaj "čarapana" drugim golom Sume, koji koristi odbitak.

Međutim, odbrana Partizana je još jednom pokazala da je običan "FIAT" pored napada koji je "Ferari". Dva minuta pre poluvremena Napredak poravnava nakon akcije u tri poteza i sigurne realizacije Miljana Vukadinovića koji je ostao sam.

Partizan je diktirao ritam u nastavku meča, tražio gol kojim bi rešio meč, ali lopta nije htela u gol. Milošević dva puta odlično brani, posebno se istakao u situaciji jedan na jedan sa Sumom.

Potom je stativa opet bila saveznik gostiju, drugi put okvir gola je pogodio Sadik što je iznerviralo Miloševića.

Kao da je osetio trener Partizana da bi to moglo skupo da košta njegov tim, jer u 83. minutu Napredak stiže do izjednačenje.

Nakon šuta Vukadinovića, brani Stojković, ali odbija loptu samo do prečke, a ona potom pada pred noge Miroslavu Bjelošu koji pogaža za 2:2.

Nekoliko minuta kasnije Natho dobro šutira, ali za malo pored gola, da bi Napredak u nadoknadi vremena konačno nokautirao domaćina.

Opet je odbrana "kumovala" pogotku "čarapana", a šok u Humskoj su režirali rezervisti gostiju iz Kruševca.

Lutovac je izgubio loptu ispred kaznenog, igrači Napretka su brzo kombinovali, Đorić je majstorski "lobom" proigrao Nikolu Eskića preko štopera Partizana, a on lako matira nemoćnog Stojkovića.

Partizan u sledećem kolu gostuje gradskom rivalu Radu na Banjici, dok će Napredak osokoljen velikom pobedom u Beogradu dočekati šabačku Mačvu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

439 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d