Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.10.2019.

14:55

Turska gubi finale LŠ zbog vojnih operacija?

Evropska fudbalska unija (UEFA) razmatra da iz Istanbula "izmesti" finale Lige šampiona za sledeću godinu zbog političke situacije u Turskoj.

Izvor: MT

Autor: MT

Turska gubi finale LŠ zbog vojnih operacija?
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Sve je veći broj onih koji žele da, iz bezbedonosnih razloga, promene domaćina finala za "ušati trofej" u trenutku kada turska vojska vrši operacije protiv Kurda na severu Sirije.

Pojedini fudbaleri kritikovani su jer su javno podržali akciju turske vojske, dok je nemački klub Sankt Pauli napravio ozbiljniji korak i raskinuo ugovor sa fudbalerom Dženom Šahinom.

Pročitajte još: UEFA gubi "bitku" - Turci salutirali vojnicima u Siriji

Mikele Uva, potpredsednik Evropske fudbalske unije (Uefa), potvrdio je da će evropska kuća fudbala razmotriti predloge da se finalna utakmica Lige šampiona 2020. godine premesti iz Istanbula, ali je rekao i da ta organizacija "ne može zameniti Ujedinjene nacije".

"Držaćemo se autonomije i nezavisnosti u sportu, ali sigurno ne možemo da zamenimo Ujedinjene nacije, Evropsku uniju, države, diplomate, ambasadore i ostale policijske institucije. Posle toga, odluka biće doneta u saradnji sa Izvršnim odborom i predsednikom UEFA", rekao je Uva za Tutomerkato.

On je dodao da fudbal ne sme da promoviše političku promociju i da su pravila Uefa jasna.

UEFA je već odredila domaćine finala LŠ za naredne tri sezone, pa će tako Sankt Peterburg biti organizator 2021, Minhen 2022, a London 2023. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d