Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.03.2019.

11:15

Vidić najbolji stranac u istoriji PL? "Rio lepotica, a Nemanja zver"

Nemanja Vidić, jedan od najboljih štopera koje je Srbija ikada imala, kandidat je za najboljeg stranca u istoriji Premijer ligi, po BBC.

Izvor: PT

Autor: PT

Vidić najbolji stranac u istoriji PL?
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Najugledniji britanski medij sprovodi anketu "ko je najbolji strani fudbaler koji je igrao u Engleskoj?", a među izabranima je i nekadašnji reprezentativac Srbije.

Vidić, koji je osam godina proveo u Mančester junajteda, činio je sa Riom Ferdinandom jedan od najboljih štoperskih parova u istoriji Premijer lige.

Nemanja je odigrao ukupno 211 utakmica u najjačem engleskom šampionatu, čak 95 puta uspeo je da komanduje odbranom koja nije primila nijedan gol, postigao je 15 pogodaka, dok je osvojio i pet titual sa "crvenim đavolima".

Sve ovo čini ga jednim od najboljih stranaca u istoriji Premijer lige i zasluženo se nalazi među kandidatima. Za Nemanju možete glasati OVDE.

"Vidić je bio deo jednog od najboljih štoperskih parova koje je Premijer liga ikada videla. Rio je bio lepotica, a Nemanja zver. Štoper starog kova, oštar i uvek spreman, beskompromisan, ali je bio i više od toga. Sjajno je čitao igru i bio je još bolji lider. Kada stvari krenu loše, on je bio onaj što želiš da stoji pored tebe", rekao je nekadašnji igrač Čelsija Kris Saton za BBC.

Za britanski portal govorili su i Rud Gulit, Alan Širer i Rori Smit (novinari Njujork tajmsa).

"Ako pogledate koliko je titula osvojio Vidić, onda je njegova kandidatura na mestu. Bio je veoma pouzdan i pozadi i napred", rekao je Rud Gulit, dok je Širer dodao da je Nemanja bio "ratnik".

Pored Vidića, listu čine još: David de Hea, Petr Čeh, Peter Šmajhel, Jap Stam, Vensan Kompani, Patri Vijera, David Silva, Kristijano Ronaldo, Tijeri Anri, Serhio Aguero, Erik Kantona i Didier Drogba.

Na listi se nisu našli Rud van Nisterloj, Denis Bergakamp, Mohamed Salah, Luis Suares, Klod Makelele, Jaja Ture, David Žinola, N'Golo Kante, Sami Hipija, Rikardo Karvaljo i Edvin van der Sar, ali su svakako pomenuti kao "honorable mention".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d