Nova vest
Fudbal

Subota, 29.09.2018.

16:55

"Projektil" i golčina Kolarova, Pelegrini junak, "Vučici" derbi Rima!

Fudbaleri Rome pobedili su Lacio u utakmici "derbi dela capitale", sa 3:1 u okviru sedmog kola Serije A.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Tanjug / AP Photo/Andrew Mediæini

Golove za Romu su davali Lorenco Pelegrini, Aleksandar Kolarov i Federiko Facio, a za Lacio je jedini gol postigao Čiro Imobile.

"Vučica" je igrala odlučnije u najbitnijim trenucima, a njen junak je bio rezervista Lorenco Pelegrini koji je u 36. minutu ušao umesto Havijera Pastorea.

Roma je povela na isteku prvog dela igre u 45. minutu kada je Edin Džeko ubacio loptu glavom u kazneni prostor Lacija, a tamo se u gužvi najbolje snašao Pelegrini i petom pogodio mrežu za 1:0.

Obe ekipe imale su svojih šansi, Sergej Milinković-Savić je na mahove bio frustriran što ne dobija loptu od saigrača, El Šaravi je na drugoj strani pretio što sa distance, što ubacivanjima, ali je Lacio u jednom trenutku mogao da preokrene sve u svoju korist.

Federiku Faciju beži lopta pred šesnaestercem Rome, dotrčava Imobile i krade mu je, a sekund kasnije šalje precizan šut u donji desni ćošak gola Rome za 1:1 na isteku 66. minuta igre.

Pet minuta kasnije, Romi se isplatilo to što se Kolarov i Džeko dobro poznaju, ali i što je Pelegrini iznudio faul na ivici kaznenog prostora Lacija.

Srpski igrač je namestio loptu na oko 17 metara od gola, slobodnjak. Džeko je stao u živi zid i kada je sudija dunuo u pištaljku, Bosanac se izmakao i otvorio put lopti ka mreži, a Kolarov poslao pravu raketu u u mrežu Lacija za 2:1.

Sergej je nakon toga šutirao sa distance precizno i nisko u 80. minutu, Lacio je bio nešto konkretniji u napadu, ali se Roma dobro branila i bez Danijelea De Rosija koji je u međuvremenu izašao iz igre.

Kolarov je još jednom sa više od 30 metara stavio na muke Strakošu iz slobodnog udarca, golman nebesko-plavih je odbranio, ali sve dileme u vezi sa pobednikom otklonio je Facio skokom posle centaršuta Pelegrinija u 86. minutu kada je glavom zakucao loptu za 3:1.

"Vučica" je prekinula seriju od pet uzastopnih pobeda Lacija, ali je sa 11 bodova petoplasirana, bod iza Lacija na četvrtom mestu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu