Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.04.2015.

19:00

Partizan rutinski do finala Kupa

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije gde će 20. maja igrati sa Čukaričkim.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: partizan.rs

Partizan je u polufinalu bio ubedljiv u dvomeču protiv Jagodine, nakon 3:0 u prvoj utakmici u Humskoj, slavio je i 2:0 u gostima.

Crno-beli su već u prvom poluvremenu potvrdili plasman u finale, a igrač utakmice bio je 17-godišnji Ivan Šaponjić. Mladi napadač je prvo bio strelac, a potom i asistent za pogodak Andrije Živkovića.

Prvi do finala Kupa stigao je Čukarički, koji je bio ubedljiv u dvomeču protiv Voždovca. Finale Kupa je 20. maja.

Partizan je prethodno na putu do finala eliminisao Bežaniju (1:0), Slogu s Petrovca na Mlavi (3:0) i Rad (1:0), dok je Čukarički bio bolji od Mladosti iz Lučana (3:2), OFK Beograda (2:1) i Vojvodine (2:1).

Partizan je već u trećem minutu meča u Jagodini ugasio i poslednje nade domaćina da bi mogli da prirede čudo i nadoknade tri gola zaostatka. Već u prvoj akciji posle slobodnog udarca 17-godišnji Ivan Šaponjić postiže svoj prvi seniorski gol u crno-belom dresu.

Sjajnu igru u Jagodini velika nada Partizana je potvrdila 25 minuta kasnije, kada je posle sjajnog pasa Drinčića, asistirao Andriji Živkoviću za konačnih 2:0.

Partizan je poslednji Kup osvojio 2011. godine.

Kup Srbije, polufinale
Jagodina – Partizan 0:2 (prvi meč 0:3)
Šaponjić 3, A. Živković 27

Jagodina: Perić – Antić, Mihajlović, Gašić, Živanović – Savković, Martinović (Nikolić 61'), Popara, Đurić, Đekić – Šušnjar (Stojčev 74')

Partizan: Ž. Živković – Bandalovski, Volkov, B. Ilić, Balažic – Brašanac, Drinčić (Marković 57') – S. Ilić (Grbić 61'), A. Živković, Babović – Šaponjić (Kojić 75')

Tok meča:

Partizan je poveo već u trećem minutu, iz prvog napada. Posle centaršuta Drinčića iz slobodnog udarca, štoperi Jagodine ne uspevaju da izbace loptu iz kaznenog, Balažic skače na petercu i spušta loptu na prvu stativu do mladog Ivana Šaponjića, koji glavom trese mrežu.

To je prvi pogotak 17-godišnjeg napadača u seniorskom timu Partizana, za koji je debitovao u novembru 2013. godine, sa 16 godina, tri meseca i 28 dana starosti, kao drugi najmlađi u istoriji kluba.

Nekoliko minuta kasnije opasno je zapretila i Jagodina, Živković paradom zaustavlja dobar šut Martinovića, na odbijenu loptu natrčava Đurić koji glavom gađa sa osam metara, ali golman Partizana lako hvata loptu.

Partizan je u drugom planu posle ranog vođstva, crno-beli retko imaju loptu u nogama, Jagodinci kontrolišu ritam meča, kruže oko kaznenog prostora rivala, ali ne uspevaju da ugroze gol Živka Živkovića.

Crno-beli su vrebali šanse iz drugog plana, tako je u 18. minutu Balažic ugrozio gol Jagodine sa distance, Perić nije reagovao najsigurnije, ali je ipak uspeo da obuzda loptu.

Minut kasnije odbrana Jagodine opet loše reaguje, Brašanac se probio do kaznenog prostora i proigrao usamljenog Sašu Ilića na levoj strani, ali kapiten slabo šutira iz dobre pozicije pa lopta odlazi pored desne stative.

Partizan je u nastavku poluvremena u potpunosti nadigrao domaćina, te u 27. minutu duplira vođstvo. Babović je poslao sjajnu dubinsku loptu do Šaponjića na levoj strani kaznenog, Perić istrčava sa gola kako bi ga zaustavio, ali mladi napadač Partizana gura loptu u sredinu do Andrije Živkovića koji je ubacuje u mrežu.

U finišu poluvremena nije bilo gol šansi, Partizan je kontrolisao igru i neutralisao napade domaćina koji se potpuno predao.

Crno-beli su nastavili u istom ritmu u drugom delu, presingom su kontrolisali ritam meča, a u 51. minutu sjajnu šansu imao je mladi Šaponjić, koji lobuje golmana Jagodine, ali prebacuje i gol.

Potom je za 25 metara pokušao Bandalovski, ali golman Perić brani njegov šut, kao i odbitak koji je pokupio Drinčić.

U 66. minutu Jagodina je imala najbolju šansu na meču. Posle centaršuta sa desne strane, štoperi Partizana su zaboravili na Savkovića koji je u skoku zahvatio loptu vrhom kopačke, ali Živković sjajnom intervencijom sprečava gol za domaćina.

Sedam minuta kasnije Jagodina je imala novu gol šansu, posle centaršuta iz slobodnog udarca sa desne strane, te gužve u petercu, Šušnjar je šutirao sa zemlje, ali je nisku loptu nogama zaostavio Živković.

U samoj završnici rezervisti Grbić, Marković i Kojić su zapretili Periću, ali nije bilo promene rezultata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu