Nova vest
Fudbal

Subota, 08.03.2014.

13:57

JSL: Pobeda Čuke, remi u Nišu

Fudbaleri Voždovca, Novog Pazara i Partizana ostvarili su pobede u prvim mečevima 18. kola Jelen Superlige, a Donji Srem i Jagodina odigrali su nerešeno 1:1.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Novi Pazar savladao je Slobodu sa 2:1, dok je Voždovac sa 1:0 dobio Javor.

Čukarički je u gradskom derbiju bio bolji od OFK Beograda minimalnim rezultatom, dok su Radnički i Rad remizirali u Nišu 1:1, u posledenjem meču dana sastaju se Zvezda i Napredak.

Fudbaleri Jagodine imali su inicijativu protiv Donjeg Srema na startu meča, međutim domaći su bili konkretniji i imali prvu šansu za gol.

Nakon petnaestak minuta mirnije igre ekipa iz Pećinaca je stigla do vođstva, preko Vladimira Nikitovića u 36. minutu, a izjednačenje je stiglo u 90. minutu, iz jedanaesterca je konačan rezultat postavio Aleksandar Pešić.

Voždovac je napadao od početka utakmice sa Javorom, ali je gol stigao tek u 79. minutu, kada je Nikola Karaklajić realizovao odličnu kombinaciju sa Stefanom Babovićem. Na ruku domaćem timu išao je i crveni karton fudbaleru Jagora Ibrahima Valiđa.

Duel između Novog Pazara i Slobode obilovao je grubim startovima, ali su ipak viđena tri gola. Domaći su posle crvenog kartona fudbaleru Užičana Rakoviću u 57. minutu poveli preko Vuka Sotirovića, a šest minuta kasnije Stefan Mihajlović je doneo izjednačenje.

Konačan rezultat meča postavio je Edin Selimović u 73. minutu.

Dva susreta počela su nešto kasnije, Čukarički je na Banovom Brdu savladao OFK Beograd golom iskusnog MIrosaljevića, dok su Radnički i Rad podelili bodove u Nišu.

Sva uzbuđenja viđena su u uvodnih deset minuta meča, gosti su poveli preko Injca već u šestom minutu, ali su domaći izjednačili preko Stojanovića tri minuta kasnije.

Jelen Superliga, 18. kolo:

Novi Pazar – Sloboda 2:1
Voždovac – Javor 1:0
Donji Srem – Jagodina 1:1
Radnički 1923 – Partizan 0:5
Čukarički – OFK Beograd 1:0
Mirosavljević 58
Radnički Niš – Rad 1:1
Stojanović 9 - Injac 6
18.00h Crvena zvezda – Napredak

Nedelja:
13.00h Spartak – Vojvodina

Tok mečeva:

Nakon prvih dvadesetak minuta mreže miruju, Jagodina ima inicijativu u duelu sa Donjim Sremom, zabeležila je već tri kornera i dva ofsajda, ali je jedini šut u okvir gola uputio domaći tim.

Slična situacija je i u meču između Voždovca i Javora, s tim da su napadači beogradskog kluba čak tri puta uhvaćeni u ofsajd zamci, ali udaraca na gol nije bilo.

Najzanimljivije je u Novom Pazaru, viđeno je već 15 prekršaja, a obe ekipe su imale po jednu dobru šansu, međutim mreže su i dalje mirovale.

Gol je "pao" i u duelu Donjeg Srema i Jagodine, domaći tim je u 36. minutu poveo preko Nikitovića.

Fudbaleri Javora od 42. minuta igraju sa igračem manje, Ibrahim Valiđo je dobio crveni karton.

Nakon prvih poluvremena Donji Srem i dalje ima minimalnu prednost u duelu sa Jagodinom, ima čak i više šuteva na gol, ali i veći broj faulova. Pogodaka nema u duelima Voždovca i Javora, odnosno Novog Pazara i Slobode, a u oba duela domaći timovi su bliži vođstvu.

Oštra igra u Novom Pazaru rezultirala crvenim kartonom fudbaleru Slobode Rakoviću u 57. minutu, a svega tri minuta kasnije domaći tim je stigao do prednosti preko Vuka Sotirovića, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu.

Svega šest minuta kasnije u Novom Pazaru je rezultat izjednačen, Stefan Mihajlović je iskoristio šansu i postigao pogodak.

Igrač više značio je Voždovcu, Nikola Karaklajić je u 79. minutu realizovao šansu posle duplog pasa sa Stefanom Babovićem i doveo svoj tim u vođstvo.

Goleada je nastavljena u Novom Pazaru, Edin Selimović se upisao u strelce u 73. minutu, za 2:1 za domaći tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve