Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.04.2012.

15:29

Grant dovodi Engleza na probu

Vezni igrač engleskog osmoligaša Grejs Atletika Hari Agombar dolazi na probu u Partizan, na poziv Avrama Granta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Grant je nekadašnjeg juniora Arsenala i Totenhema želeo i ranije, ali je Agombar želeo da pomogne svom sadašnjem klubu.

Agombar je rođen u Londonu, a 12. jula napuniće 20 godina. On će u Beogradu biti do 26. aprila, kada se vraća, tačno na vreme za poslednji meč Grejsa u sezoni, sa ekipom Enfilda.

Za mene je ovo velika prilika i ne verujem da bi je iko odbio. Morao sam da iskoristim priliku kada se ukazala, jer na tome radim celog života. Veoma volim Grejs Atletik i mislim da ovaj put u Srbiju nije mogao pasti u težem trenutku, ali obećavam da ću dati sve od sebe kada se vratim, pred kraj šampionata“, rekao je Hari Agombar za klupski sajt. Ekipu očekuje žestoka borba za mesto u plej ofu, jer su trenutno peti u ligi, na poslednjem mestu koje vodi u doigravanje.

Grejs Atletik je član Istmijan lige – Severna divizija, osmog ranga engleske fudbalske piramide. Pre šest sezona oni su neko vreme bili vodeći klub u Konferenciji (peti rang, prvi ispod četiri profesionalne lige), a vodio ih je bivši prvotimac Totenhema Džastin Edinburg. U niži rang su otišli 2010, kada su zbog finansijskih problema iz pete ispali direktno u osmu ligu.

Agombar je njihov član bio pre tri sezone, a zatim je pokušao da nađe mesto u nekom od ligaških klubova. Nastupao je za Barnet u Ligi dva (četvrti rang), ali nije dobio trajni ugovor, pa se vratio u Grejs prošlog leta.

Ove sezone odigrao je 20 mečeva, postigavši 9 golova, od toga šest sa bele tačke (imao i jedan promašen penal). Poslednji je postigao poseldnjeg martovskog dana, u porazu od Sadberija (1:2).

Najavljeni odlazak na probu u redove srpskog šampiona očigledno je izazvao nervozu kod momka kojeg je prelom noge sprečio da nađe mesto nekoliko rangova iznad – u prvih 27 utakmica sezone dobio je samo dva žuta kartona, a u poslednjih 14 nastupa čak osam.

Iako Grejs Atletik nikada nije igrao u Fudbalskoj ligi Engleske, radi se o klubu koji razvija vrlo kvalitetne igrače. U poslednjih nekoliko godina kroz njega su kao mladići prošli Fredi Istvud i Majkl Kajtli, nekadašnji i sadašnji članovi Vulvsa (Kajtli je dao gol prošlog vikenda, a Istvud je danas član Koventrija na pozajmici u Sautendu; igrajući za Sautend pre nekoliko godina izbacio je Mančester Junajted iz Liga kupa), kao i Gari Tejlor-Flečer, napadač Blekpula.

Agombar u Grejs Atletiku nosi broj 14, što bi mogao da nastavi i u Partizanu, jer taj broj pripada Darku Brašancu, koji je na pozajmici u Smederevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu