Nova vest
Fudbal

Petak, 14.05.2010.

15:50

Erikson: "Prvi cilj - druga faza"

Selektor Obale Slonovače Sven-Jeran Erikson rekao je da je prvi cilj njegovog tima da dođe do druge faze takmičenja na Svetskom Prvenstvu u Južnoj Africi.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Obala Slonovače igra u grupi G, sa Brazilom, Portugalom i Severnom Korejom. "Prvi cilj je prolazak grupe. Naravno, svi sanjaju o plasmanu u četvrtfinale ili polufinale. Videćemo. U teškoj smo grupi, ali bilo bi sjajno kada bismo prošli", rekao je Erikson.

Južna Afrika 2010. biće treće Svetsko prvenstvo 62-godišnjeg trenera, koji je 2002. i 2006. stizao do četvrtfinala sa Engleskom.

"U grupi imamo dva izuzetno jaka tima. Prvu utakmicu igramo sa Portugalom i to će biti odlučujuće, skoro kao finale. Portugal je dva puta izbacivao moje timove, nadam se da će sada biti drugačije", rekao je Erikson.

Engleska je pod vođstvom švedskog stručnjaka ispala u četvrtfinalu Mundijala 2006. godine, kao i u istoj fazi Evropskog prvenstva 2004.

Erikson je u martu preuzeo Obalu Slonovače, kada je Vahid Halilhodžić dobio otkaz zbog eliminacije u četvrtfinalu Kupa afričkih nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu