Nova vest
Fudbal

Petak, 05.02.2010.

12:38

Jovan Krneta: "Sve se promenilo"

Najmlađi prvotimac Partizana Jovan Krneta kaže da mu se, od dana ulaska u prvi tim, "sve promenilo".

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

"Za mene je velika čast što sam dobio priliku da treniram sa prvim timom Partizana. Događalo se ranije da odradim nekoliko treninga sa njima, ali ovo je prvi put da sam došao na pripreme. Iskren da budem, nisam očekivao da će me ove zime pozvati da pođem i to je za mene bilo veliko iznenađenje. Srećan sam što sam dobio šansu i trudim se na svakom treningu da je maksmalno iskoristim," kaže Krneta za klupski sajt.

Četiri odigrane utakmice u Turskoj pokazale su kako trener Goran Stevanović na mladog defanzivca može da računa na više pozicija u timu.

"Mogu da igram i na poziciji, štopera i desnog beka, a u dosadašnjim mečevima ovde u Antaliji nastupao sam u obe uloge. Mnogo više volim da igram beka, jer kad sam potpuno spreman mogu da ogvorim zahtevima u oba smera, što se meni sviđa. Ipak, trener je taj koji odlučuje ko će šta igrati, a na meni je da ispunim njegova očekivanja, pa mi nije teško što sam više bio na poziciji štopera," rekao je Jovan Krneta, mmomak rođen 1992. godine.

Poslednja linija srpskog šampiona u pravom smislu te reči predstavlja spoj mladosti i iskustva, a centralnu figuru igra kapiten Mladen Krstajić.

"Do pre nekoliko godina Mladena Krstajića sam gledao samo na televiziji, a sada sam dobio priliku u nekoliko navrata da sa njim u paru igram na poziciji štopera. Kad nastupamo zajedno imam i malu tremu, ali mislim da ne igram stegnuto, što možda može da se učini sa strane. Čak je i Nemanja Vidić pored njega mnogo napredovao, pa se nadam da i ja mogu dosta toga da naučim.

Tu je i Saša Ilić, koji je za sve nas iz omladinske škole Partizana uvek bio idol. I njegovi saveti mi mnogo znače, baš kao i podrška svih ostalih igrača, kako mlađih, tako i starijih," priča prvi štoper koji je stigao iz Partizanove škole posle Srđe Kneževića i Marka Jovanovića.

Mladi fudbaler priznaje da mu je prelazak u seniorski pogon kluba u kojem je proveo devet godina prilično izmenio život.

"Otkad sam priključen prvom timu Partizana sve mi se u životu promenilo. Sve je ovo novo za mene i mogu da kažem da je osećaj pomalo čudan. Vidim da mi se i preko fejsbuka javljaju ljudi, čestitaju na igrama, čak i one koje ne poznajem. Javljaju se i drugari iz osnovne škole, koje dugo nisam video, ni čuo i svi oni mi daju podršku," kaže Krneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu