Nova vest
Fudbal

Subota, 08.11.2008.

18:37

Zvezda bolja od Vojvodine

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu rezultatom 3:1 u derbiju 12. kola Jelen Superlige.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Golove za Zvezdu postigli su Ognjen Koroman u 14, Ivan Tričkovski u 28. i Nenad Milijaš u 62. minutu. Jedini pogodak za Vojvodinu postigao je Danijel Aleksić u 55. minutu. Beogradski crveno-beli sada su treći na tabeli, primakavši se Vojvodini na samo bod zaostatka.

Zvezda je potpuno zasluženo došla do pobede pošto je dominirala celim tokom utakmice i pored spore odbrane Vojvodine lako stizala do prilika.

Već prvu priliku Zvezda je iskoristila pošto je Koroman posle dubinske lopte Milijaša pretrčao golmana gostiju Željka Brkića i pogodio praznu mrežu protivnika.

Zvezda je samo dva minuta kasnije mogla da udvostruči vođstvo, ali je Brazilac Kleo posle dobre akcije Koromana i Nikole Mijailovića loše zahtvatio loptu na pet metara od gola.

Novosađani su prvi put ugrozili domaće u 18. minutu ali je Mrđa sa 18 metara šutirao preko gola.

Potom je Zvezda uspela da postigne drugi gol na meču pošto je Kleo na Koromanov centaršut glavom spustio do Tričkovskog, koga su fudbaleri Vojvodine ostavili potpuno samog, pa je Makedonac imao vremena da se namesti i pogodi gol.

Tričkovski je u 39. minutu mogao još jednom da se upiše u listu strelaca, ali je posle odličnog pasa Nemanje Nikoića dao prejak for pa je Brkić prvi stigao do lopte.

Napadi Zvezde nastavili su se i u drugom poluvremenu ali je Vojvodina prva stigla do gola, pošto beogradskii "crveno-beli" prethodno nisu iskoristili nekoliko dobrih šansi uglavnom zbog nedostatka koncentracije Tričkovskog u završnici.

Gol za goste postigao je Danijel Aleksić koji je iskoristio centaršut Aleksandra Popovića i sa manje od pet metara glavom pogodio mrežu domaćih.

Zvezda je, ipak, samo tri minuta kasnije vratila dva gola prednosti pošto je Milijaš posle povratne lopte Klea, na ivici kanzenog prostora precizno šutirao u donji desni ugao protivničkog gola.

Finiš utakmice protekao je bez većih uzbuđenja, mada je Vojvodina mogla da postigne i drugi gol, ali je golman Zvezde Saša Stamenković zustavio dobro ubacivanje Igora Đurića iz drugog plana.

Janevski: "Najbolja igra u sezoni"

Trener Crvene zvezde Čedomir Janevski ocenio je da je igra njegove ekipe protiv Vojvodine bila najbolja od početka prvenstva.

"Igramo sve bolje, stvaramo dosta šansi... Posebno me raduje što smo danas postizali golove iz akcija koje vežbamo na treninzima", rekao je Janevski na konferenciji za novinare posle utakmice 12. kola Jelen Super lige.

Janevski je, međutim, igračima ponovo zamerio na lošoj igri u završnici, i istakao da je pobeda nad Vojvodinom mogla da bude i ubedljivija.

"Prva dva gola smo dali na vreme, ali smo utakmicu mogli da rešimo već u provm poluvremenu. Jesmo vodili 2:0 ali to je uvek rizičan rezultat, jer gol vraća protivnika u meč. Dopada mi se što smo i posle primljenog gola, koji je plod nedostatka komunikacije u našoj odbrani, igrali dobro, što do sada nije bio slučaj", rekao je trener Zvezde.

"Ostvarili smo cilj, približili smo se drugom mestu na tabeli, ali nemamo vremena za slavlje, jer već u sredu igramo u Kupu koji nam je vrlo bitan, jer je to najkraći put do Evrope", zaključio je Janevski.

Trener Vojvodine Dragan Radojičić saglasio se da je Zvezda odigrala najbolju partiju sezone i priznao da je njegova ekipa kažnjena zato što je igrala previše otvoreno.

"Možda nam se to malo obilo o glavu, ali Vojvodina ni protiv koga neće igrati zatvoreno", rekao je Radojičić.

"Rano smo primili golove posle dve katastrofalne greške, posle smo igrali još rizičnije jer smo u Beograd došli da bismo osvojili tri boda, ali smo naleteli na zaista raspoloženu Crvenu zvezde", kazao je Radojičić čiji je tim pretrpeo i peti poraz na šest ovosezonskih gostovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve