Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.03.2006.

12:37

"Među sudijama je i ljudski talog!"

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Posle prekida utakmice 21. kola Meridijan Superlige Budućnost - Zeta, direktor podgoričkog kluba Žarko Vukčević je, uz izvinjenje gledaocima, optužio sudijsku organizaciju za incident u Podgorici.

"Želim da se izvinim novinarima, gledaocima na stadionu i kraj malih ekrana, jer su uskraćeni za punih 90 minuta sjajne fudbalske igre, uskraćeni, ali su videli nešto zašto ćemo ja i FK Budućnost snositi posledice. Nismo imali nikakav plan da napustimo teren, plan je bio da se suprotstavimo Zeti i eventualno pobedimo. Lepo je bilo gledati i uživati u utakmici bez obzira da li ste navijali za jedan ili drugi klub. Ružno je povući ekipu i ja sam bio sportista, teško sam se odlučio na taj korak, ali sve je urađeno u konstultacijama sa ljudima iz rukovodstva kluba. Već u 6. minutu pomoćni sudija Marković nam je poništio čist gol Sekulića mašući nepostojeći ofsajd. Da smo imali bilo kakav plan mi smo tada mogli napustiti teren. Sudija Jeknić se potpuno uklopio u greške pomoćnika Markovića."

Vukčević tvrdi da greške sudija nisu slučajne.

"U sudijskoj organizaciji je najgori ljudski talog, čast izuzecima, ima sudija koji vrhunski odrađuju posao, ali ima i ovih drugih, koji za sitan novac i zato što su ko zna čiji "vojnici" rade protiv fudbala. Sudije kažnjavaju po 12 utakmica, ali šta od toga mi imamo, za koliko bodova smo zakinuti? U Drugoj ligi Budućnost je bila perjanica u fudbalskim odnosima. Tražićemo u FS Crne Gore da se raščisti situacija u sudijskoj organizaciji. Uradili smo što smo uradili i mislim da smo ispravno postupili. Osećali smo potrebu da pokažemo da se fudbal ne igra radi sudija."

Direktor Budućnosti žali zbog sukoba fudbalera njegovog kluba sa protivnicima.

"Još jednom čestitke igračima Zete i njihovom treneru Dejanu Vukićeviću, ali da li treba da se zbog sudije desi da se fudbaleri, koji se svaki dan druže i među sobom su prijatelji, potuku na terenu? Ovo nije urađeno zbog jednog čoveka, već neke organizovane družine! Utakmice sa Zetom imaju svoj naboj, ali čisto sportski, jer smo izgradili jedan gradski - republički derbi, koji je trebao da pokaže da je fudbal u Crnoj Gori u usponu i on jeste u usponu. No, izjednačujući gol Zete je kulminacija loših sudijskih odluka. Mi ćemo sutra biti u Drugoj ligi, ali ćemo pokušati da nametnemo druge odnose u fudbalu. Zvezda i Partizan nameću ovakve odnose i način takmičenja. Mislite li da Jeknić ne zna da sudi, on je vrhunski sudija, ali mu je danas tako nametnuto. Žao mi je što se sve ovo desilo u susretu sa Zetom. No, ako i protiv Hajduka u Kuli sudija bude delio nepravdu opet ćemo napustiti teren! Pa neka nas izbace iz lige!"

Fudbaleri Budućnosti su posle 21. kola na 14. mestu, među klubovima koji će na kraju sezone u niži rang takmičenja, sa devet bodova manje od ekipe Smedereva koja se nalazi 'iznad crte'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu