Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.01.2006.

22:33

Bajern: Sanjol potpisao novi ugovor

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Francuz Vili Sanjol potpisao je u ponedeljak novi četvorogodišnji ugovor sa minhenskim Bajernom.

Na taj način mirno je okončana jedna od najinteresantnijih priča sa evropskog fudbalskog tržišta proteklih meseci.

Ja sam odavno odlučio – želim da završim karijeru u Bajernu. Provešću ovde još četiri lepe godine, jer mi je lepo u Minhenu. Nisam želeo da se selim u drugu zemlju. Bitan faktor u mojoj odluci bio je odličan odnos sa navijačaima i direktorom Henesom. Klub je znao da mi treba vremena da dobrom razmislim o budućnosti i na mene nije vršen pritisak”.

Tokom novembra Sanjol je bio veoma blizu prelaska u torinski Juventus. Činjenica da je prvak Italije razgovarao sa fudbalerom pre nego što je obavešten Bajern (po propisima pravo na to ostali klubovi stiču tek u poslednjih 180 dana ugovora) toliko je iziritirala čelnike Bajerna, da je Karl-Hajnc Rumenige optužio Italijane da se služe mafijaškim metodama (godinu dana ranije na sličan način je u Juve prešao Robert Kovač).

Situaciju je dodatno začinio direktni okršaj dve ekipe u Ligi šampiona, u kojem su obe ekipe zabeležile po jednu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu