Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.05.2003.

19:38

Domaći šampionat - regularnost na ispitu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U subotu, 24. maja, biće odigrano poslednje, 34. kolo fudbalskog prvenstva SCG.

Iako pehar prvaka već nekoliko nedelja "stanuje" u Humskoj 1, završnica šampionata biće najneizvesnija u poslednjih 10-ak godina, jer će se za plasman u Evropu (kup UEFA) i opstanak boriti skoro pola lige.

Nakon 33. kola jasno je samo da je OFK Beograd izbacio iz evropske trke ekipu Vojvodine, kao i da je u direktnom duelu na Banovom Brdu Rad "spakovao drugoligaške kofere" Čukaričkom. Medjutim, i dalje je nepoznato ko je šesti, poslednji putnik u drugu ligu, kao i ko će pored Crvene zvezde u kup UEFA, a ko u Intertoto kup.

Nema sumnje da će regularnost šampionata o kojoj se toliko govorilo ove sezone biti na pravom, i najvećem ispitu u subotu.

Kako bi svi posetioci našeg sajta imali jasnu predstavu šta se dešava u poslednjoj 34. epizodi šampionata, pokušaćemo da pojasnimo stanje na tabeli...

Za Evropu se bore 3 tima: OFK Beograd, Sutjeska i Železnik.

Iako imaju 62 boda (bod više od četvrtoplasirane Sutjeske) najteži ispit očekuje «romantičare sa Karaburme» koji gostuju timu Rada na Banjici. "Gradjevinarima" samo pobeda, uz još neki povoljan rezultat (na stadionima Crvene zvezde, Sartida i Zemuna) obezbedjuje opstanak u ligi, što ekipu Dragoljuba Bekvalca dovodi u tešku situaciju, jer će morati da izbegne poraz u direktnom susretu sa "davljenikom".

Medjutim, ništa prijatnije neće biti ni Sutjesci koja gostuje u Smederevu, ekipi Sartida, koja sa 44 boda ( 2 više od Rada) nije obezbedila opstanak u eliti. Medjutim, iako su već odavno obezbedili plasman u Evropu, u najtežoj situaciji nalaze se fudbaleri Crvene zvezde koji dočekuju Radnički iz Obrenovca. Crveno-beli zarad "čaršije" moraju da pobede, iako su u jeku pripreme za finalni meč kupa, koji bi "spasio" sezonu klubu sa "Marakane".

Ukoliko na kraju dodje do bodovnog poravnanja izmedju Rada i Radničkog, u drugu ligu se vraća Radnički koji ima lošiji medjusobni skor od ekipe sa Banjice. Ako dodje do poravnanja tri kluba: Radničkog, Rada i Zemuna (koji u poslednjem kolu dočekuje kulski Hajduk) – opet u drugu ligu odlazi Radnički.

Od 9 mečeva poslednjeg kola, na 5 će se uz osluškivanje tranzistora voditi velika borba za "samo" 2 mesta – jedno vodi ka Evropi, drugo ka drugorazrednom fudbalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu