Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.05.2023.

18:30

Rikardo produžio Partizanov pobednički niz – drugo mesto i dalje dostižno

Fudbaleri Partizana na svom stadionu pobedili su ekipu Radničkog 1923 u petom kolu plej-ofa Superlige Srbije sa 2:1

Izvor: B92

Autor:B92

Rikardo produžio Partizanov pobednički niz – drugo mesto i dalje dostižno
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Golove za Partizan su postigli Kvinsi Mengi u 41. minutu, dok je pobedu crno-belima doneo Rikardo Gomeš u 56. minutu meča.

Jedini gol za goste je postigao Luka Milunović u 44. minutu utakmice

Posle ove pobede Partizana, crno-beli su stigli do 67. boda i tako su ostali na minus četiri u odnosu na Čukarički i TSC, koji su mu glavni konkurenti za drugo mesto.

Radnički je ostao na osmom mestu sa 41. bodom.

Prvo poluvreme je bilo jedno od najlošijih utakmca u ovoj sezoni na stadionu Partizana, gotov ništa nismo videli vredno pomena. Sve do 41. minuta kada je navijače Partizana koji su se vratili na tribine posle suspenzije FSS, razgalio Kvinsi Menig fantastičnim udarcem , posle koje je lopta završila u gornjem levom uglu gola Radničkog.

Nije dugo trajala radost navijača Patizana, jer su posle samo tri minuta igre Luka Milunović glavom izjednačio rezultat, to se moglo i predosetiti, jer je Milunović već jednom zapretio golu crno-belih.

Drugo poluvreme je bilo dosta bolje sa više ritma i sa većom željom kod obe ekipe, izgleda da su urodile plodom reči oba trenera na poluvremenu.

Partizan je ušao dosta bolje, samo u prvih pet minuta crno-beli su imali tri prilike za gol, a ova upornost i inicijativa se isplatila u 56. minutu kada je Rikardo Gomeš glavom posle centaršuta sa desne strane glavom loptu poslao u mrežu Radničkog.

Posle gola Partizana, gledali smo jednu kontrolisanu utakmicu od strane domaćih, lopta je bila u posedu gostiju, koji do kraja utakmice nisu stvorili nijednu ozbiljnu priliku do kraja meča.

Kako se utakmica bližila kraju tako su se defanzivci Partizana sve bolje branili u nekim situacijama je to bilo i panično, ali ono što je po Igora Duljaja najbitnije jeste da je Partizan upisao treći trijumf u nizu.

U sledećem kolu fudbaleri Partizana će gostovati Vojvodini, dok će Radnički dočekati Crvenu zvezdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu