Nova vest
Fudbal 0

2.3.2024.

23:52

Valensiji malo 2:0 protiv Reala, Madriđane sudija oštetio za tri boda

Fudbaleri Valensije i Real Madrida priredili su pravi spektakl.

Srđan Novaković
Profimedia

Na stadionu Mestaja, nije bilo pobednika na ovom meču koji je bio derbi ovog 27. kola La Lige. (2:2)

Real je tako ostao na samo jednom porazu u sezoni i još je uspeo da poveća prednost na prvom mestu u odnosu na Đironu od sedam bodova.

Fenomenalno prvo poluvreme smo gledali na stadionu Mastaja koji je bio rasprodat nekoliko dana pre ove utakmice.

Jedan malo mirniji start meča koji su prekinuli neki ne tako opasni napadi Real Madrida. Imao je Džud Belingem neke izlete ka golu Valensije, ali ništa to nije bilo opasno po gola Valensije.

I onda šok za goste, a erupcija oduševljenja za domaće navijače. Napad Valensije u 27. minutu je išao preko desne stane, gde je lopta došla u kazneni prostor, tamo se sam bio Peres, koji je po prijemu lopte uputio udarac ka golu Reala. Lopta je na putu do gola pogodila Uga Dura, prevarila Lunina i završila u mreži Madriđana.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom delu meča, jer fudbaleri Reala se nisu ni oporavili od šoka, a usledio je novi.

Očajan pas je Dani Karvahal poslao ka Luninu, koji je presako Jaremčuk, obišao je potom golmana Reala i poslao loptu u praznu mrežu za prednost Valensije od 2:0.

Posle golova, fudbaleri Reala su očekivano imali želju da se što pre vrate u meč. Šanse da se to desi su imali Rodrigo i Kros, ali je u tome uspeo Vinisijus Žunior.

Brazilac koji je sigurno imao najveći motiv na Mestaji od igrača Reala, posle dešavanja od prošle sezone i rasističkih uvreda od strane navijača Valensije.

Sada je u smiraj prvog dela igre posle centrašuta Karvahala bio najspretniji u kaznenom prostoru i loptu je uspeo da smesti u mrežu za kreaj prvog dela igre i prednosti domaćih od 2:1.

Valensije je tako prvi tim posle Atletiko Madrida koji je Realu uspeo da dva puta matira odbranu Madriđana. A Real je poslednji put uspeo da se vrati od minusa od dva gola na Mestaji još 1946. godine.

nače istorijski Mestaja neodogovara Realu, jer je to stadion na kome je kraljevski klub najviše puta gubio.

Totalno dručiji vremenski uslovi su bili u drigom delu meča, jer je u Valensiji krenula da pada jaka kiša koja je bila praćena i snažnim vetrom, i to je otaželo kontrolisanje lopte igračima obe ekipe, a pre svega Realu koji je trebao što pre da dođe do izjednačenja.

Kakvu šansu je propustio u 55. minutu Džud Belingem koji je prevario odbranu Valensije, došao na nekih desetak metara od gola, ali je Mamardašvili se istakao i odbranio pokušaj Britanca.

Imala je i Valensija svoju šansu, ali Peres nije uspeo da iz izgledne pozicije marira Lunina koji je uspeo da zaustavi ovaj pokušaj napada domaćeg tima.

Real je bio blizu izjednačenja posle pokušaja Braima Dijaza, ali je njegov udarac spoljnim delom kopačke otišao pored gola.

Ipak je Real uspeo da stigne do tiliko čekanog izjednačenja, i to je opet pogodio Vinisijus Žunior.

Sada je bio sam na drugoj stativi i posle centaršuta Braima Dijaza glavom loptu spustio u mrežu za veliku radost igrača Real Madrida, a ogromne zvižduke navijača domačih. Čak je glavni sudija meča posle gola imao i komunikaciju sa VAR sobom, ali promene odluke nije bilo.

I onda u nadoknadi vremena penal za Valensiju. Prekršaj je prema proceni Hesusa Hila Mansana napravio Braim Dijaz nad Ugom Durom, ali je ponovo bio intervencija VAR sobe posle koje je odlučeno da penala neće biti.

Mogla je Valensija do pobede, u nadoknadi vremena je Dijakabi imao dve šanse za pobedu Valensije, ali lopta nije završila u mreži.

Na samom kraju meča Real je stigao do trećeg gola, ali taj pogodak nije priznat, jer je Mansano svirao kraj meča, koji niko nije čuo i tako Madriđani nisu došli do sva tri boda.

LaLiga, 27. kolo:

Selta – Almerija 1:0 (0:0)
Mingesa 73

Subota:
Sevilja – Sosijedad 3:2 (2:1)
En Nesiri 11, 13, Ramos 66 – Silva 45+4p, Mendes 90+2
Rajo Valjekano – Kadis 1:1 (0:0)
Hetafe – Las Palmas 3:3 (3:1)
Valensija – Real Madrid 2:2 (2:0)
Duro 27, Jaremčuk 30 – Vinisijus 45+1, 76

Nedelja:
14.00 Viljareal – Granada
16.15 Atletiko Madrid – Betis
18.30 Maljorka – Đirona
21.00 Atletik Bilbao – Barselona

Ponedeljak:
21.00 Osasuna – Alaves

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu