Nova vest
Fudbal 0

22.3.2024.

12:22

Džeko kao Đoković – neće vruće glave o kraju ere

Edin Džeko, kapiten fudbaler BiH, nije želeo da govori o tome da li je poraz od Ukrajine ujedno i poslednja prilika za njega da odvede tim na još jedno veliko takmičenje.

Dušan Đukanović
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

"Zmajevi" su sa njim kao liderom igrali na Svetskom prvenstvu 2014. godine, ali ih neće biti ovog leta u Nemačkoj gde će se igrati Evropsko prvenstvo.

Bosanci su imali priliku da kroz baraž izbore svoje mesto, ali su poraženi (2:1), iako su do 85. minuta imali prednost.

Džeko je posle meča upitan da li će ikad više predvoditi tim, ali on nije želeo da odgovara, kako je rekao, vruće glave. Termin koji je nedavno iskoristio i Novak Đoković posle eliminiacije sa Indijan Velsa, samo da bi nekoliko dana kasnije odustao od učešća na turniru u Majamiju.

"Ne znam, ne znam... Ne bih ništa govorio vruće glave. Prespavaću, pa ćemo videti", rekao je Džeko.

Razočaran je načinom na koji je njegov tim poražen.

"Tužno je što smo gol primili na kontru. Njihovo najbolje oružje i ono što smo izbegavali celu utakmicu. Ne može se momcima ništa reći. Video sam pet, šest igrača koji su imali grčeve. Nije ni to opravdanje. To nije trebalo da se dešava. Usred sezone smo svi, ali momci su dali i više od maksimuma. Zaslužili smo puno više. Nisu nam šutnuli na gol do 75. minuta. Ne znam, nemam reči. Šteta, dali smo sve od sebe", objasnio je "Dijamant".

Uprkos neuspehu, smatra da je ovo najbolje izadnje reprezentacije u poslednje vreme.

"Glupo je reći, ali ovo nam je u zadnjih godinu-dve jedna od boljih utakmica. Možda su nas i izmene poremetile jer smo se dobro uvezali od početka utakmice. Svaki igrač je znao kada da izađe. Jedna, dve, tri izmene to možda poremete. Primili smo dva naivna gola, pogotovo u šesnaestercu. Ako je centaršut sa strane, igrač ti ne može postići gol ako stojiš blizu njega. Ima dosta mladih igrača, malo neiskustvo je učinilo svoje, malo umor. Momci su pokazali da imaju kvalitet. Šteta je i za mlađe igrače. Neki u svlačionici plaču. Zaslužili smo pobedu, ali ako ovako nastave, to može biti puno bolje. Svi igraju fudbal i postaje sve teže i teže otići na veliko takmičenje", zaključio je Džeko.

Ukrajinci će u finalu baraža igrati protiv Islanda, koji je prethodno lako savladao Izrael rezultatom 4:1.

Taj meč se igra u utorak, 26. marta.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu