Nova vest
Košarka

Utorak, 02.05.2023.

22:29

Partizan još čeka na F4 – Real preokrenuo -15 u Beogradu

Košarkaši Reala savladali su Partizan rezultatom 82:80 u trećoj utakmici četvrtfinalne serije Top 8 faze Evrolige.

Izvor:

Autor:

Partizan još čeka na F4 – Real preokrenuo -15 u Beogradu
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Time su Madriđani smanjili na 2:1 u seriji pred četvrti meč koji se igra u četvrtak takođe u Beogradu.

Pobedničku ekipu je predvodio fenomenalni Edi Tavares koji je bio pod znakom pitanja za ovaj meč, a na kraju ne samo da je igrao i odigrao 36 minuta, već je bio i najbolji igrač na parketu.

Centar sa Zelenortskih ostrva je za to vreme postigao 26 poena, imao 11 skokova i po tri blokade i asistencije. Pratio ga je Najdžel Vilijams-Gos sa 22 poena, od kojih su neki i bili ključni.

Mario Hezonja je dodao 12 poena, a uz to je imao i ogromnih 14 skokova te tako dobrano doprineo ovoj pobedi.

Kod Partizana su najefikasniji bili Alen Smailagić i Zek Ledej (osam skokova) sa po 15 poena. Džejms Naneli je dodao 13 poena i šest skokova, a Jam Madar poen manje uz isti broj skokova. Dvocifren je bio i Dante Egzum sa 11 poena.

Crno-beli su silovito krenuli u ovaj meč protiv ekipe koja je očigledno još uvek bila pod utiskom fenomenalne atmosfere u „Štark Areni“.

Čak 12 poena su postigli igrači Partizana pre nego što je protivnik uspeo da odgovori i stigne do prvih na meču. Dominirali su u tim trenucima Alen Smailagić i Jam Madar protiv Madriđana koji su u uvodna dva minuta čak četiri puta izgubili loptu.

Trgnuli su se gosti posle prvih poena Najdžela Vilijamsa-Gosa sa penala kojim je otvorena serija 9:2 Reala. Ipak, bio je spreman i odgovor Partizana koji trojkama Smailagića i Anđušića ponovo pravi odstojanje.

Preuzeo je Madar još jednom u tim trenucima i postao prvi dvocifreni na meču sa dva uzastopna izlaska na liniju za slobodna bacanja i ono što je još važnije doneo je ogromnih +14 Partizanu na dva i po minuta do kraja uvodne deonice.

Imao je Partizan i 15 poena prednosti tokom prvog poluvremena i to je bila najveća prednost, ali se nešto pitao i Edi Tavares.

Dvostruki najbolji defanzivac Evrolige je bio pod znakom pitanja pred ovaj meč, ali je zaigrao i u potpunosti vratio svoj tim u igru u drugih 10 minuta.

Ne samo da je uspešno čuvao „reket“, već je i na suprotnom kraju na muke stavljao protivničke igrače i postizao poene iz svih pozicija.

Onih 15 poena je nestalo i košarkaši Partizana su na kraju mogli da budu srećni što na poluvreme odlaze i sa plusom od tri.

Pauza je sigurno dobrodošla Obradovićevim igračima, koji su nastavak započeki sjajnim potezom Smailagiaća koji je fintirao Tavaresa na šutu za tri i potom zakucao loptu.

To je trebalo da bude najava bolje igre protiv košarkaša sa Zelenortskih ostrva, ali na njihovu nesreću razigrao se Najdžel Vilijams-Gos. Bivši igrač Partizana je režirao, zajedno sa Mariom Hezonjom koji je pogodio odlučujući šut, preokret Reala koji je u tom delu igre po prvi put poveo.

Od tog trenutka sredinom treće deonice, pa sve do kraja smo bili svedoci velike košarkaške drame.

Partizan je u nekoliko navrata uspevao da stigne do izjednačenja, ali nikako i da pređe u vođstvo sve do trojke Džejmsa Nanelija za 77:75. Od tog trenutka je Partizan u nekoliko navrata imao priliku da se odvoji, ali nisu uspevali.
Stigla je kazna sa druge strane. Vilijams-Gos je postigao trojku za 77:80 i to je bio šut koji je presudio protivnika. Naneli je u narednom napadu promašio iz daljine i povratka nije bilo.

Košarkaši Partizana imaju do četvrtka da odmore, pred četvrti meč u "Štark Areni" koja će najverovatnije još jednom biti popunjena kao što je to bio slučaj i u trećoj utakmici kada je postavljen rekord Evrolige.

Ono šti su dobre vesti za Željka Obradovića jeste što će na tom meču moći da računa i na Matijasa Lesora tj. nekoga ko će moću da se suprotstavi Ediju Tavaresu.

I Real će biti jači za Gabrijela Deka, koji je kao i Lesor sada odslužio svoj meč suspenzije.

Kao i uvek i taj meč ćete moći da ispratite putem našeg bloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu