Nova vest
Košarka

Utorak, 25.04.2023.

22:55

Panter obezglavio "kralja"!

Košarkaši Partizana savladali su Real u Madridu u prvoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige rezultatom 89:87.

Izvor: SS

Autor: SS

Panter obezglavio
Foto: StarSport

Apsolutni heroj je Kevin Panter koji je pogodio trojku na 0,4 sekunde pre kraja za preokret i brejk Partizana.

Time je doneo Partizanu 89:87, a Hezonja nije imao vremena za šut sa zvukom sirene i Partizan je poveo u seriji.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Panter, koji je postigao 26 poena, dok je Zek Ledej dodao 13. Po 11 poena postigli su Alen Smailagić, Dante Egzum i Matijas Lesor.

U timu Reala najbolji je bio Gabrijel Dek sa 24 poena, dok je Geršon Jabusele ubacio 14. Valter Tavares je postigao 12 poena, ali je teren morao da napusti ranije zbog povrede. Drugi meč igra se u četvrtak, takođe u Madridu, od 20.45.

Potom se treći i eventualni četvrti susret igraju u Beogradu sledeće nedelje.

Utakmica je počela izvanrednom rolom Alena Smailagića koji je hrabro napao Valtera Tavaresa i u kratkom periodu mu ubacio tri trojke preko ruke.

To je povuklo Partizan ka prednosti od 14:6, a potom je i Aleksa Avramović ubacio trojku za 17:10, te naterao Ćusa Matea na prvi tajm-aut.

Nakon prekida, Real kreće u preokret, a ključan je bio ulazak Geršona Jabuselea, koji je sa klupe napao Papapetrua leđima i ubacio mu četiri brza i laka poena.

Na kraju prve deonice bio je egal 22:22, ali Real drugu otvara serijom 8:0 poenima Adama Hange i Jabuselea.

Morao je da reaguje i Željko Obradović, a nakon tajm-auta bila je primetno veća energija u odbrani crno-belih. Iz takve igre stigli su laki poeni, a u jednoj kontri Matijas Lesor je bio "kradljivac" i potom je zakucao za 30:28.

Čvrsta defanziva iznudila je nekoliko vezanih faulova u napadu Reala, a dva vezana Džanana Muse nad Danteom Egzumom zbog kojih je cela dvorana počela sa jakim pritiskom na sudije.

Ali, vrlo brzo ih je utišao kapiten Partizana Kevin Panter ušavši u strašnu seriji pogodaka u poslednjim minutima prvog poluvremena.

Ubacio je dve vezane trojke, potom i Dante Egzum, pa Panter još jednom. Amerikanac je nastavio u istom ritmu sa linije penala, pa poludistancom za 39:46.

Real je to prekinuo srećnom trojkom Jabuselea posle par ofanzivnih skokova u nizu, te lakom poludistancom Najdžela Vilijams-Gosa za 44:48 na velikom odmoru.

Partizan je dobro otvorio i treći kvartal, a poenima Zeka Ledeja uz faul stigao je do 55:48. Ali, tada potpuno staje šut, a Real hvata ritam.

Usledila je serija 8:0 koju je kompletirao Fabijan Kozer dalekom trojkom za preokret.

Do kraja treće četvrtine smo gledali rezutlatski egal, a jedina pogođena trojka Partizana u tim momentima bila je Jama Madara i to uz puno sreće.

Na samom startu četvrte deonice Egzum je prodao dve lopte, a Rudi Fernandes odbranom i Džanan Musa trojkom su raspalili domaću publiku.

Još jedna srećna trojka Madara je održao Partizan u igri, ali na drugoj strani nije bilo rešenje za Gabrijela Deka. Argentinac je igrao bez greške u tim momentima i poludistancom je na 5:37 do kraja doneo Realu 77:70.

Uspeo je Partizan da se vrati i da trojkom Alekse Avramovića priđe na 77:75. Čekalo se da Kevin Panter preuzme odgovornost i on je to uradio.

Najpre je poentirao sa penala, da bi potom usledila strašna trojka sa sedam metar uz faul za 81:80.

Zatim ide i koš uz faul Egzuma za 82:84 i Partizan je došao do prilike za "brejk".

Gabrijel Dek je pogodio uz faul za novi preokret tasa na vagi na stranu Reala, ali onda je na scenu stupio Kevin Panter.

Na 21 sekund pre kraja i pri rezultatu 87:86, Panter je ušao u izolaciju i pogodio preko Jabuselea trojku o kojoj će se tek pričati godinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu