Real(no) – Partizan na korak od Top 8!

Košarkaši Partizana pobedili su Real Madrid u 32. kolu Evrolige rezultatom 104:90.

Izvor: SN

Petak, 31.03.2023.

22:35

Real(no) – Partizan na korak od Top 8!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Partizanu je za plasman u Top 8 u ovom kolu bila potrebna pobeda nad velikim Real Madridom i poraz Baskonije od Fenerbahčea na svom parketu.

Crno-beli su svoje odradili i "pregazili" Madriđane

Utakmica je počela nekako sa očekivanim planovima, Partizan je tražio svoj šut spolja i neke lake poene na obruču nakon što se Valter Tavares "izvuče" iz reketa.

Madriđani su sa druge strane znali šta ih čeka i "gurali" loptu u reket tražeći šansu da poentiraju uz faul odbrane Partizana, što se i događalo, a pomogle se u i dve brze trojke Adama Hange.

Nekako su gosti u belim dresovima sigurniji bili u prvoj četvrtini, Kevin Panter se mučio, Ledej nije radio previše dobrih stvari, a Trifunović i Papapetru postizali su neke veoma bitne poene.

U drugom kvartalu stvari su počele da se menjaju, što je odgovaral crno-belima. Žalili su se igrači Real Madrida maltene na svaku odluku sudija, pa je zbog preterane reakcije tehničkom greškom kažnjen i trener Ćus Mateo.
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Veća energija, šutevi Nanelija i Pantera, plus "huk" sa tribina 20.068 navijača u Areni (novi rekord Evrolige) bili su dovoljni za to da Partizan na poluvremenu ima dvocifrenu prednost, 49:38.

Jeste prednost bila ugodna, ali je daleko taj meč bio od gotovog i svi su to znali. Bio je miran Partizanov tim, odradio posao na visokom nivou uprkos fantastičnoj trećoj četvrtini igrača Reala.

Musa i Hezonja su pogađali u serijama, ali je izostala produkcija centara pošto je Tavares ušao u problem sa faulovima. Posebno se taj Realov pad osetio u poslednoj četvrtini.

Dugo su bili na samo šest poena Gabija Deka, dok su Naneli, Panter, Papapetru, Smailagić, Avramović, Egzum i ostali imali odlično veče i nosili crno-bele do ubedljive pobede.

Real je gubio i 20 razlike u jednom trenutku, ali iz Beograda odlazi sa čak 104 primljena poena.

Najefikasniji je bio Musa sa 22 poena, dok su Hezonja i Dek imali po 17, a 10 je ubacio Adam Hanga.

U Partizanu se sa 16 poena istakao Panter, koliko je imao i Lesor, 15 je postigao Egzum, 14 Naneli, 11 Smailagić, a 10 Papapetru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: