Zvezda bez šanse u Bolonji

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Bolonji na gostovanju Virtusu rezultatom 84:72 u meču 22. kola Evrolige.

Izvor:

Utorak, 31.01.2023.

20:00

Zvezda bez šanse u Bolonji
Foto: KK Crvena zvezda

Time su upisali treći poraz u nizu, odnosno četvrti u pet poslednjih mečeva u kontinentalnom takmičenju.

Crveno-beli tokom meča niti u jednom trenutku nisu imali prednost, daleko od toga, pa se tako nisu često ni nadali da će moći da nešto izvuku iz ovog susreta.

Ekipa Serđa Skariola se potrudio da im to i onemogući furioznim startom u kom su pogodili devet poena pre nego što je Nemanja Nedović uspeo da odgovori i postigne prve poene za svoju ekipu.

Tačnije, italijanski predstavnik je imao 8:0, ali su im poslednja dva poništena jer je faul bio dosuđen pre nego što je bio upućen šut. To je „naljutilo“ Miloša Teodosića koji pogađa za tri nakon povratka sa tajm-auta.

Kola su već tu otišla nizbro i nikakvi tajm-auti Duška Ivanovića nisu uspeli da preseku meč i okrenu ga u drugom pravcu. Naprotiv, kako bi se Zvezda konsolidovala i zaigrala nešto bolje usledio bi novi period „pomračenja“ kada bi Virtus vraćao rano stečenu dvocifrenu prednost.

Već na početku druge deonice je bilo +21 za Virtus što je ujedno bila i najveća prednost te ekipe, posle koje nije bilo povratka za Zvezdu. Tačnije, Zvezda do kraja nije uspela ni da zaostatak smanji na jednocifrene brojke odnosno makar devet razlike sa koliko je slavila u prvom duelu dve ekipe u Beogradu.
Grafika: SofaScore
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi je bio Tornike Šengelija sa 15 poena i po četiri skoka i asistencije. Pratio ga je Vims sa 13, dok su Kordinije i Žaite dodali po 11.

U redovima protivnika najbolji je bio Luka VIldosa sa 20 poena i tri asistencije, a jedino je dvocifren bio još samo Dalibor Ilić koji je u ekipi zamenio Ognjena Kuzmića (10 poena, sedam skokova).

Dve ekipe sada imaju identičan učinak sa po 10 pobeda i 12 skokova. Zvezda u narednom kolu igra sa Olimpijom u Milanu, dok će Virtus na gostovanje Asvelu.

Evroliga, 22. kolo

Utorak
Fenerbahče - Olimpijakos 73:93
Olimpija - Baskonija 89:83

Barselona - Makabi 83:78
Partizan - Asvel 92:71
Valensija - Bajern 82:73
Virtus - Crvena zvezda 84:72

Sreda
18.30 Efes - Žalgiris
20.00 Alba - Monako
20.45 Real - Panatinaikos

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

365 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: